GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Zombiecellen: Wat ze zijn en hoe ze verwijderd kunnen worden

Zombiecel, wat zijn het en hoe kom je ervan af?

Zombiecellen. Het klinkt misschien als de titel van een horrorfilm, maar zombiecellen zijn eigenlijk een heel reëel probleem dat uw gezondheid kan aantasten. Wat zijn zombiecellen, vraagt u? Zombiecellen zijn senescente cellen – of cellen die gestopt zijn met delen en hun normale functies uitvoeren. Hoewel zombiecellen op zich geen directe schade veroorzaken, kunnen ze later wel tot problemen leiden. In deze blogpost bespreken we wat zombiecellen zijn, hoe ze zich vormen en hoe u er vanaf kunt komen!

Wat zijn zombiecellen en waarom zijn ze een probleem voor onze gezondheid?

Zombiecellen, of senescente cellen. Zijn cellen die gestopt zijn met delen en die op veel plaatsen in ons lichaam te vinden zijn. Deze zombiecellen zijn zeer schadelijk voor onze gezondheid. Ze produceren gifstoffen en ontstekingsmoleculen die het omliggende weefsel kunnen beschadigen. En leiden tot leeftijdsgerelateerde aandoeningen zoals artritis, hartaandoeningen, diabetes en kanker. Senescente cellen onderdrukken ook het immuunsysteem, waardoor het minder goed in staat is om infecties en andere ziekten te bestrijden. Daarom leiden zombiecellen niet alleen tot een geleidelijke achteruitgang van het lichaam, maar brengen ze ons ook in een groter risico op allerlei infecties.

Het natuurlijke fenomeen van celdood staat bekend als “apoptose”. Biologen hebben gesuggereerd dat een cel zich 40-60 keer deelt en vermenigvuldigt voordat het apoptose ondergaat.

Natuurlijke celdood is belangrijk en heilzaam voor het menselijk lichaam, omdat er nieuwe gezonde cellen ontstaan die de oude, versleten cellen vervangen. Het voorkomt ook dat het lichaam kanker krijgt.

Het onderzoek dat is uitgevoerd door de Mayo Clinic in samenwerking met de Washington University School of Medicine. Suggereert dat zombiecellen een belangrijke rol spelen in het botverlies dat veroorzaakt wordt door chemotherapie, ongeacht de oestrogeenspiegel. Er werd aangetoond dat wanneer muizen van deze zombiecellen werden beroofd, ze hun oorspronkelijke botdichtheid tijdens chemotherapie behielden.

Hoe vormen zombiecellen zich in ons lichaam en welke rol spelen ze bij de ontwikkeling van ziekten?

Naarmate we ouder worden, ondergaan onze cellen een proces van schade veroorzaakt door verschillende factoren. Zoals vervuiling, UV-straling en keuzes in levensstijl. Deze schade leidt tot de ophoping van disfunctionele cellen in ons lichaam. Dit kan een aantal schadelijke effecten hebben op zowel onze lichamelijke als geestelijke gezondheid.

Een belangrijke factor bij de vorming van deze cellen zijn veranderingen in de intracellulaire calciumsignaleringsroutes, veroorzaakt door ongezonde levensstijlkeuzes zoals roken en overmatige suikerconsumptie. Hoewel er meer onderzoek nodig is om veilige behandelingsmethoden te bepalen voor het elimineren van zombiecellen uit ons lichaam. Mensen moeten begrijpen hoe deze cellen zich vormen, zodat we kunnen helpen voorkomen dat ze zich ophopen.

Wetenschappers hebben vastgesteld dat zwaarlijvigheid een toename in de productie van zombiecellen veroorzaakt. Dit beïnvloedt de werking van vetweefsel in het hele lichaam. Er komen nog andere problemen bij obesitas kijken, zoals senescentie-geassocieerde afscheidingskenmerken. Dit is wanneer iemands cellen beginnen af te breken en schadelijke chemicaliën afscheiden. Dit kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken voor mensen die zwaarlijvig zijn.

wat zijn zombie (of senescente cellen)? Hoe wordt een cel senescent?

Meer factoren die verantwoordelijk zijn voor celveroudering

Verschillende factoren zijn betrokken bij het proces van celveroudering, zoals:

 • Verlaagd Sirtuïne niveau
 • Schade aan telomeren
 • Oxidatieve stress
 • DNA-schade
 • Gebrek aan gezonde voedingsstoffen
 • Stofwisselingsstoornissen
 • Chronische ontsteking
 • Schade aan Mitochondriën

3 manieren om op natuurlijke wijze van zombiecellen af te komen

Caloriebeperking

Studies hebben aangetoond dat calorierestrictie – minder calorieën eten dan het lichaam nodig heeft – het aantal aanwezige senescente cellen kan verminderen. Aangenomen wordt dat dit gebeurt doordat calorierestrictie apoptose, ook bekend als geprogrammeerde celdood, in senescente cellen teweegbrengt.

Lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging blijkt het aantal senescente cellen in het lichaam te verminderen. Lichaamsbeweging activeert het proces van autofagie. Een proces waarbij cellen beschadigde onderdelen afbreken en recyclen, wat kan helpen om het herstel en onderhoud van cellen, waaronder senescente cellen, te verbeteren.

Gezond eten.

Studies hebben aangetoond dat het eten van een dieet dat rijk is aan fruit, groenten en volle granen het aantal aanwezige senescente cellen kan verminderen. Deze voedingsmiddelen bevatten veel antioxidanten en andere voedingsstoffen die kunnen helpen om cellen tegen schade te beschermen en een gezonde veroudering te bevorderen. Daarnaast is een dieet met weinig suiker en bewerkte voedingsmiddelen ook gunstig. Lees de blue zone dieetgids.

Doodt (intermitterend) vasten senescente cellen?

Wetenschappers hebben onlangs onderzocht of vasten senescente cellen doodt. Deze studies hebben aangetoond dat periodiek vasten de opeenhoping van senescente cellen vermindert, maar ze niet elimineert. Desondanks suggereert dit dat intermitterende calorierestrictie sommige aspecten van veroudering verbetert. Door de grootte en het aantal van deze cellen in weefsels te verminderen en gezonde verouderingsprocessen te bevorderen. Verder onderzoek is nodig om te bepalen of de effecten op lange termijn van vasten waarbij senescente cellen worden gedood, leiden tot een langere levensduur.

De beste supplementen voor het verwijderen van senescente cellen

Verschillende supplementen hebben aangetoond te kunnen helpen bij het verwijderen van senescente cellen. Het is van vitaal belang om verder onderzoek te doen om hun effecten volledig te begrijpen en hun veiligheid te bepalen. Enkele van de beste supplementen die onderzocht zijn voor het verwijderen van verouderde cellen zijn:

 1. Quercetine: Quercetine, een flavonoïde die voorkomt in fruit, groenten en thee, heeft ontstekingsremmende en antioxiderende effecten door het aantal senescente cellen in het lichaam te verminderen. Door ontstekingen te verminderen en cellen te beschermen tegen schade.
 2. Resveratrol: Wetenschappers hebben ontdekt dat resveratrol, een stof die voorkomt in rode wijn, druiven en andere voedingsmiddelen, het aantal verouderde cellen vermindert en veroudering tegengaat. Door het proces van apoptose of geprogrammeerde celdood op gang te brengen.
 3. NAD-precursoren: NAD-precursoren, zoals nicotinamide riboside (NR) en nicotinamide mononucleotide (NMN). Van deze stoffen is aangetoond dat ze de NAD-niveaus in het lichaam kunnen verhogen. Lage NAD-niveaus lijken samen te gaan met veroudering en ouderdomsziekten vanwege de integrale rol die het speelt in het celmetabolisme.
 4. Curcumine: Curcumine bestrijdt de opbouw van senescente cellen in het lichaam door ze weg te spoelen en door ontstekingsremmende eigenschappen te vertonen. Het helpt ook bij het verminderen van schade door vrije radicalen die het verouderingsproces versnellen.
 5. Vitamine D3: Deze vitamine helpt het celmetabolisme te reguleren en kan ook fungeren als een immuunversterker, die helpt beschermen tegen de invasie van senescente cellen in gezonde weefselgebieden.
 6. Ashwagandha: Dit eeuwenoude kruidenmiddel kan ontstekingen helpen verminderen, de immuniteit verbeteren en senescente cellen kwijtraken door apoptose (celdood) te induceren.
 7. Groene thee-extracten: Groene thee bevat krachtige antioxidanten die oxidatieve schade helpen bestrijden. Ook verminderen ze het niveau van schadelijke moleculen die geassocieerd worden met het versnellen van verouderingsprocessen zoals senescentie.
 8. Fisetin is een goed supplement voor het verwijderen van senescente cellen. Het helpt om senescente cellen uit het lichaam te spoelen, ontstekingen en oxidatieve schade te verminderen en kan zelfs autofagie bevorderen – een soort cellulaire recycling die beschadigde of verouderde cellen opruimt.
Spermidine supplement bestellen voor meer energie

Conclusie over zombiecellen

Wetenschappers moeten meer onderzoek doen om de langetermijneffecten van zombiecellen bij mensen vast te stellen. We weten wel dat deze senescente cellen ontstekingen kunnen veroorzaken en gezond weefsel kunnen afbreken. Als u op een natuurlijke manier van deze zombiecellen af wilt komen, zijn er een paar dingen die u kunt doen. Caloriebeperking, veel antioxidanten eten en regelmatig bewegen. U kunt ook een van onze langlevendheidssupplementen voor celverwijdering proberen. Welke methode u ook kiest, het verwijderen van deze senescente cellen is belangrijk voor het behouden van een goede gezondheid en het voorkomen van ouderdomsziekten. Dus waar wacht u nog op? Begin vandaag nog met het op natuurlijke wijze verwijderen van uw zombiecellen!

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

 • Gezondheid
 • Veroudering en verjonging
 • Interventies om veroudering tegen te gaan
 • Gerontologie
 • Innovatie in de geneeskunde
 • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro