GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Wat zijn Sirtuïnes?

Wat zijn sirtuïnes en waarom zijn ze belangrijk voor een lang leven?

Als u zich de laatste tijd verdiept hebt in supplementen voor longevity, zoals NAD en NMN, dan heeft u vast al gehoord over sirtuïnes. Sirtuïnes zijn een familie van zeven signaaleiwitten die betrokken zijn bij verschillende stofwisselingsprocessen. Hoewel deze eiwitten voorkomen in de kern, het cytoplasma en de mitochondriën van menselijke cellen, zijn mitochondriale sirtuïnes de laatste jaren het middelpunt van onderzoek geweest vanwege hun rol bij longevity.

Wanneer zijn sirtuïnes ontdekt?

Ze werden voor het eerst ontdekt in de jaren 1970 toen onderzoekers ontdekten dat sommige signaaleiwitten bepaalde delen van de chromosomen, d.w.z. histonen, reguleren (2). Histonen zijn eiwitten die structurele steun bieden aan chromosomen en fungeren als spoelen waar het DNA zich omheen kan wikkelen. Onderzoekers ontdekten dat ze DNA-schade voorkomen, DNA-herstel bevorderen en de celcyclus reguleren (3).

Functies van sirtuïnes

Verder reguleren sirtuïnes het energiemetabolisme, stressbestendigheid, ontstekingen, het circadiane ritme en de neuronale functie (4)(5). Maar de belangrijkste rol die sirtuïnes spelen, is bepalen hoe snel u veroudert. Sirtuïnes reguleren het op- en afrollen van histonen en controleren indirect het DNA dat om de spoel gewikkeld is. Aangezien alleen onverpakt DNA tot expressie kan komen – het proces waarbij de informatie van een gen wordt gebruikt om een nuttig product voor het lichaam te maken – zetten sirtuïnes de genen aan of uit die veroudering regelen en de levensduur verlengen.

Ze hebben echter NAD nodig om geactiveerd te worden, en NAD vereist NMN en andere substraten. Helaas daalt het niveau van zowel NMN als NAD naar mate we ouder worden, zo sterk dat we tegen de tijd dat we in de vijftig zijn nog maar de helft van de hoeveelheid NMN en NAD hebben die we als twintiger hadden (9)(10). Als gevolg hiervan hebben NMN, NAD en sirtuïnes een grote populariteit verworven in de geneeskunde voor longevity.

resveratrolbundle

Sirtuïnes zijn naar voren gekomen als een belangrijke klasse van verouderingsregulatoren en wetenschappers hebben geprobeerd om hun activatoren en remmers te begrijpen. Naast andere stoffen (zoals NAD ) is ook resveratrol (een polyfenolverbinding) naar voren gekomen als een krachtige activator van sirtuïnes (11). Hoewel resveratrol en NMN in veel voedingsbronnen te vinden zijn, is de hoeveelheid minuscuul. Het nemen van supplementen is dus de beste manier om een gezonde hoeveelheid van deze belangrijke chemicaliën en eiwitten in het lichaam te behouden.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Purovitalis News

Purovitalis News

Verwante artikelen

Nieuwste blogs

Meld je aan en bespaar 5%

Meld u aan voor speciale aanbiedingen, nieuws over een lang leven en 5% korting op uw eerste bestelling
Close

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro