Wat is trans-resveratrol en waarom is het belangrijk voor je?

GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €50

Wat is Trans-Resveratrol en waarom is het belangrijk voor u?

Wat is trans-resveratrol vs resveratrol, wat zijn de voordelen van trans-resveratrol?

Resveratrol is een polyfenol dat van nature voorkomt in veel planten, zoals druiven, bessen en pinda’s. Polyfenol is een groep fytochemische en micronutriënten die aanwezig zijn in plantaardig voedsel en dranken. Deze stof werkt het beste als voedingssupplement omdat het kankerwerende, antibacteriële en antioxiderende eigenschappen heeft. Laten we het hebben over trans-resveratrol vs resveratrol en de voordelen ervan.

Resveratrol heeft twee vormen: cis- en trans-resveratrol. Trans-resveratrol is het soort resveratrol dat verschillende potentiële voordelen voor de gezondheid heeft vanwege zijn structurele elementen. Aangezien resveratrol verschillende gezondheidsvoordelen heeft (aangetoond in onderzoeken), kunt u het het immuunsysteem van de natuur noemen.

Wat is trans resveratrol?

Het is het actieve bestanddeel van resveratrolsupplementen. Er zijn verschillende voordelen van trans-resveratrol, zoals het verlagen van het risico op het ontwikkelen van gewrichtsaandoeningen, leveraandoeningen, de ziekte van Alzheimer, multiple sclerose, staar, de ziekte van Parkinson, enz.

Wat is het verschil tussen trans resveratrol en resveratrol?

Trans-resveratrol vs resveratrol

Het actieve ingrediënt van resveratrol is trans-resveratrol. Het belangrijkste verschil tussen trans-resveratrol en resveratrol is dat trans-resveratrol de naam is van een supplement dat polyfenolen bevat, wat antioxidanten zijn. Tegelijkertijd is de tweede degene die het werk doet.

ResveratrolTrans-resveratrol
Dit is een polyfenolverbinding die aanwezig is in sommige planten en ook in rode wijn. Resveratrol heeft antioxiderende eigenschappen.Het is een polyfenolische fytoalexine die aanwezig is in verschillende planten zoals druiven. Het heeft antioxiderende, kankerwerende en ontstekingsremmende eigenschappen
Planten produceren dit natuurlijke fenol.Er zijn twee isomeren van resveratrol, en trans-resveratrol is er daar één van.
Het is eigenlijk de naam van het product, dat een voedingssupplement is.Het is het actieve ingrediënt in resveratrol voedingssupplementen.

De voordelen van trans-resveratrol vs resveratrol

Ze hebben allebei ontstekingsremmende eigenschappen, helpen cellen beschermen en verbeteren de cardiovasculaire gezondheid. Maar trans resveratrol heeft enkele specifieke voordelen, zoals dat het de bloed-hersenbarrière kan passeren. Dit betekent dus dat het trans-resveratrolsupplement de hersenen helpt beschermen tegen achteruitgang en schade.

Trans-resveratrol is de beste optie als u uw gezondheid zo goed mogelijk wilt beschermen, omdat resveratrol dat niet kan bereiken. Aangezien u weet dat trans-resveratrol antioxiderende eigenschappen heeft, speelt het een belangrijke rol in de voordelen van trans-resveratrol.

Resveratrol helpt op verschillende manieren om een gezond lichaam te behouden. Het verbetert de antioxidantwerking, verbetert de gezondheid van hart en bloedvaten en ondersteunt een normale bloedsuikerspiegel. Maar een van de belangrijkste voordelen voor de gezondheid is het vermogen om een lang leven te verlengen. Wanneer u resveratrol neemt, activeert het SIRT1 in het lichaam. Dit is een eiwit dat veroudering onder controle helpt te houden.

Trans resveratrol voordelen:

 • Het helpt ontstekingen en gewrichtspijn te verminderen door oxidatieve stress te verlagen. Het is dus zeer gunstig voor patiënten die artritis of een andere vorm van gewrichtspijn hebben.
 • Trans resveratrol heeft ook kankerbestrijdende eigenschappen. Het neutraliseert de vrije radicalen en stopt de groei van tumorcellen. In het bijzonder zijn polyfenolen nuttig bij borstkanker, darmkanker en prostaatkanker.
 • Trans resveratrol heeft voordelen voor de cardiovasculaire gezondheid; het verbetert de gezondheid van de hartkamers en verlaagt de bloeddruk. En het verlaagt ook het cholesterolgehalte omdat het oxidatie voorkomt, waardoor het risico op hart- en vaatziekten afneemt.
 • Het speelt een belangrijke rol bij het beheersen van degeneratieve ziekten. De meest voorkomende zijn Alzheimer, Parkinson en reumatoïde artritis. Aangezien het sterke antioxiderende eigenschappen heeft, helpt het aan de ziekte van Alzheimer gerelateerde neurodegeneratie voorkomen. Het lijkt te interfereren met beta-amyloïde eiwitfragmenten, die essentieel zijn voor de ontwikkeling van de plaques die een typisch kenmerk zijn van de ziekte van Alzheimer.
 • Miljoenen mensen over de hele wereld lijden aan diabetes, maar de consumptie van resveratrol kan helpen bij de behandeling ervan. Resveratrol beschermt de bètacellen tegen glucosevergiftiging, waardoor de vertering van zetmeel wordt vertraagd. Het verbetert ook de glykemische controle en helpt diabetes type twee voorkomen en beheren.
 • Resveratrol helpt ook bij het bestrijden van obesitas. Het bevordert gewichtsvermindering door de oxidatie van adipocyten te verbeteren en de energie te verhogen. Zijn vermogen om zich te binden aan eiwitten voorkomt dat het spijsverteringsstelsel eiwitten, lipiden en zetmeel op de juiste manier afbreekt.

Tekenen dat u resveratrol nodig heeft

Ons lichaam vertoont verschillende tekenen wanneer het niet in goede conditie is, en op dezelfde manier zijn er enkele tekenen die aangeven dat u resveratrol nodig heeft. Het bloed is een van de meest kritieke indicatoren dat u resveratrol nodig zou kunnen hebben. Als u een hoge bloeddruk, vet in uw bloed of een slechte bloedsuikerspiegel hebt, is het tijd om te kiezen voor resveratrolsupplementen. Het is ook gunstig als u last hebt van leververvetting of een hoog bilirubinegehalte.

Aangezien u weet dat resveratrol beschikbaar is in druiven, bessen en wijn, vraagt u zich misschien af waarom u een supplement voor trans-resveratrol nodig hebt als u deze vruchten gemakkelijk kunt eten. Maar nu u de voordelen van trans-resveratrol kent, zou u ook de betekenis van de dosering moeten weten. Om het beter te begrijpen, laten we eens naar een voorbeeld kijken. Als u één glas wijn drinkt, betekent dit dat u 1 mg transresveratrol binnenkrijgt. En u heeft ongeveer 250 milligram nodig, dus dagelijks 250 glazen rode wijn drinken is geen duurzame of geadviseerde oplossing. Daarom is het essentieel om supplementen van hoge kwaliteit te gebruiken, zoals liposomale resveratrol, die u helpen om de vereiste dosering te bereiken.

resveratrolpurovitalis

Het zal u verbazen om te weten dat resveratrol een extreem lage biologische beschikbaarheid heeft, omdat het snel wordt afgebroken in de darmen en de lever, zodat slechts 1% ervan in het bloed terechtkomt. Liposomen binden zich aan het darmcelmembraan, waardoor resveratrol direct de cel binnenkomt. Op deze manier krijgt u de maximale voordelen.

Conclusie

Een krachtige antioxidant met veel potentieel is resveratrol. Het is veelbelovend gebleken bij de behandeling van verschillende ziekten, zoals artritis en hartaandoeningen. U kunt een paar verschillende dingen doen om ervoor te zorgen dat u het meeste uit deze krachtige antioxidant haalt en resveratrol tabletten inneemt. Eet een voedzaam dieet zoals het blauwe zone dieet, rijk aan vers fruit en groenten. Dit bevordert de opname van resveratrol door uw lichaam. Ten tweede, ga regelmatig sporten. Hierdoor krijgt u een betere doorbloeding en een betere verdeling van resveratrol door uw lichaam. Tot slot, onthoudt u zich van overmatig alcoholgebruik en roken. Deze praktijken kunnen de gunstige effecten van resveratrol tegengaan en potentiële voordelen voor uw gezondheid tenietdoen.

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

 • Gezondheid
 • Veroudering en verjonging
 • Interventies om veroudering tegen te gaan
 • Gerontologie
 • Innovatie in de geneeskunde
 • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro