GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Wat is Spermidine: Functie, Voordelen en Supplementatie

Wat zijn de voordelen van spermidine, hoe werkt spermidine en wat zijn de beste supplementen?

We weten dat een goed dieet en regelmatige lichaamsbeweging nodig zijn om een zo lang en gezond mogelijke levensduur te bereiken. De markt voor longevity supplementen groeit en biedt nieuwe opties voor veranderingen in dieet en levensstijl. Spermidine wint snel aan populariteit als voedingssupplement. Het is een stof die van nature voorkomt in cellen en sommige hele voedingsmiddelen. De voordelen van spermidine zijn talrijk en er wordt aangenomen dat dit polyamine de vruchtbaarheid, longevity en een goede gezondheid bevordert. Laten we de werking en voordelen van spermidine eens nader bekijken.

Wat is spermidine?

Het is een natuurlijk voorkomende polyamine die vaak wordt aangetroffen in ribosomen en biologische weefsels. Spermidine werd in eerste instantie geïdentificeerd in sperma, maar werd later ontdekt in alle eukaryote cellen. Het kan ook gevonden worden in verschillende soorten kaas, bloemkool, broccoli en andere hele voedingsmiddelen. Sperdimine kan autofagie stimuleren. Het autofagiesysteem breekt het afval in de cellen af en recyclet vervolgens de cellulaire onderdelen. Dit systeem dient als het primaire kwaliteitscontrolemechanisme van de mitochondriën. Autofagie breekt ook de defecte en beschadigde mitochondriën af.

Hoe werkt spermidine?

De functie van spermidine bootst de effecten van calorierestrictie op het lichaam na door vasten te simuleren. Het is cruciaal voor het overleven en functioneren van cellen.

Deze procedure verlengt de levensduur en biedt bescherming tegen ziekten. De hoeveelheden spermidine in ons lichaam nemen van nature af naarmate we ouder worden, waardoor autofagie wordt beperkt en het verouderingsproces wordt versneld. Het eten van voedsel met veel spermidine of het innemen van supplementen, de meest efficiënte manier om de spermidineconsumptie te verhogen, zijn twee manieren om hiermee om te gaan. De supplementen zijn verkrijgbaar in poeder-, tablet- en vloeibare vorm en hebben actieve stoffen die aan al uw voedingsbehoeften voldoen die niet aanwezig zijn in het typische moderne dieet; er zijn verschillende voordelen van een spermidinesupplement.

Spermidine is ook een polyamine, waardoor het zich eenvoudig aan vele moleculen kan hechten en de functionaliteit van die moleculen verbetert. Het helpt bij celproliferatie, DNA-stabiliteit, apoptose en groei. Voor de groei en werking van gezond weefsel is spermidine cruciaal.

spermidine supplement benefits

Voordelen van spermidine

De voordelen van spermidinesupplementen zijn zeer uiteenlopend, en ze hebben verschillende positieve gezondheidseffecten door het autofagische proces. Laten we er een paar bekijken.

Helpt bij biologische processen

Het is cruciaal voor het regelen van verschillende biologische functies, waaronder het handhaven van celmembraanpotentiaal, aspartaatreceptoren, stikstofoxidesynthase en intracellulaire pH-waarden. Spermidine is een belangrijke morfogenetische factor die beïnvloedt hoe lang cellen en levend weefsel leven.

Helpt bij anti-veroudering

De laatste jaren heeft spermidine aan belang gewonnen als een geweldig middel tegen veroudering. Verschillende dierstudies hebben aangetoond dat het innemen van spermidine gunstig kan zijn bij het voorkomen van hepatocellulaire kanker en leverfibrose. Spermidine helpt ook bij het omgaan met stress. Aangezien spermidine afneemt naarmate u ouder wordt, helpt het innemen van spermidinesupplementen bij ouderdomsziekten die gepaard gaan met lage spermidineniveaus. Het helpt bijvoorbeeld bij dikkere haargroei, wimpers, een jeugdigere huid en sterkere nagels; het vermindert de zichtbare tekenen van veroudering.

Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

Volgens sommige onderzoeken helpt spermidine bij de vetstofwisseling, celontwikkeling en -proliferatie en heeft het ontstekingsremmende eigenschappen. Ontsteking is essentieel voor wondgenezing en houdt binnendringende micro-organismen op afstand, maar chronische ontsteking die gepaard gaat met veroudering, ook wel inflammaging genoemd, is gevaarlijk. De regeneratie van gezond weefsel kan verhinderd worden als er een chronische ontsteking is. Dit kan ervoor zorgen dat het immuunsysteem niet goed functioneert en mogelijk het proces versnellen waarmee gezonde cellen verouderen. Spermidine lijkt deze voortdurende ontsteking te verminderen en kan één aspect van het verouderingsproces van cellen en weefsels vertragen.

Het verbetert het geheugen en de cognitie.

Spermidine zou ook het geheugen en denkprocessen kunnen verbeteren. Het kan neuronen beschermen tegen ontstekingen, ischemie en oxidatieve stress. Het lost het amyloïde beta eiwit op via autofagie, en deze plaques, die zich kunnen ophopen in de hersenen, worden in verband gebracht met neurodegeneratieve aandoeningen zoals Alzheimer. Het is zelfs zo dat spermidine dementerende ouderen kan helpen geheugenverlies te voorkomen.

Het beschermt DNA tegen schade.

Spermidine beschermt DNA ook tegen schade door oxidatieve stress. Er is ontdekt dat het mitochondriaal DNA stabiliseert, waardoor het beschermt tegen veroudering door mutaties in het mitochondriaal genoom.

Verhoogt de vetstofwisseling

Uw vetmetabolisme bepaalt hoe lang u leeft, en als het niet goed werkt, kan dit een negatieve invloed hebben op uw levensverwachting en gezondheid. Spermidine draagt bij aan de ontwikkeling van adipocyten, die lipidenprofielen veranderen en hun invloed op de levensduur vergroten. Spermidine is een veelbelovend medicijn voor het bevorderen van longevity, omdat het veel hulp biedt bij de vetstofwisseling.

De vruchtbaarheid van de voortplanting verbeteren

Daarnaast is spermidine in verband gebracht met een verhoogde vruchtbaarheid. Eierstokken bouwen na verloop van tijd reactieve zuurstofspecies op, die de eicellen kunnen beschadigen en de menopauze kunnen versnellen. Reactieve zuurstofspecies kunnen leiden tot een abnormale ontwikkeling van de vrouwelijke kiembaanstamcellen in de eierstokken, waardoor de vruchtbaarheid afneemt. Studies hebben aangetoond dat spermidine de oxidatieve stress kan verlagen, waardoor de oxidatieve schade afneemt en de vruchtbaarheid verbetert.

Welk voedsel bevat spermidine?

  • Verschillende voedingsmiddelen, zoals soja, grapefruit, sinaasappels, broccoli, groene paprika, erwten, volle granen en kikkererwten, zijn voedingsbronnen van spermidine. Sommige van deze bestanddelen komen vooral voor in het mediterrane dieet, dat longevity bevordert, en kunnen bijdragen aan de uitzonderlijke voordelen van spermidine.
  • Tarwekiemen, een veelgebruikt bestanddeel in voedingssupplementen en supplementen voor longevity, bevatten ook aanzienlijke hoeveelheden spermidine.
  • U kunt een spermidinesupplement nemen als u moeite heeft om voldoende binnen te krijgen via uw voeding. De kunstmatige spermidine in voedingssupplementen is hetzelfde als de natuurlijke molecule.
  • Vroeger werd algemeen aangenomen dat de consumptie van kaas ongezond was. Maar volgens recente onderzoeken kunnen oude kazen zoals parmezaanse kaas, cheddar en brie, die uitstekende bronnen van calcium en spermidine zijn, de algemene gezondheid verbeteren.

Een volledige lijst van voeding die rijk zijn aan Spermidine vindt u hier

Conclusie

Het spreekt voor zich dat er verschillende voordelen van spermidine zijn, zoals anti-verouderingseigenschappen en bescherming van DNA om de reproductieve gezondheid te verbeteren. Spermidine is veilig voor consumptie, en er zijn veel onderzoeken naar gedaan, en het heeft in onderzoeken geen nadelige bijwerkingen laten zien. Het is ook veilig voor consumptie omdat het endogeen is voor het menselijk lichaam. Het lijdt geen twijfel dat supplementen met spermidine gunstig zijn voor het menselijk lichaam. Er zijn momenteel verschillende spermidinesupplementen op de markt, in pure vorm of in samengestelde vorm, waarbij spermidine gecombineerd wordt met andere actieve stoffen.

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro