GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Als u steeds meer over NMN hoort, dan bent u niet de enige. De afgelopen jaren is de informatie over NMN en de producten die het bevatten explosief gestegen op het internet. NMN lijkt overal te zijn, van YouTube video’s tot TikTok filmpjes tot Podcasts tot verschillende blogs en onderzoeksartikelen. En nu wilt u weten wat NMN is. Dus blijf lezen, want dit artikel vertelt u alles wat u erover moet weten.

Wat is NMN?

NMN, wat staat voor “nicotinamide mononucleotide”, is een molecuul dat van nature in het lichaam voorkomt. NMN is een derivaat van vitamine B3 – ook bekend als niacine. Zoals de naam al doet vermoeden, is NMN een nucleotide (een bouwsteen van DNA) gemaakt van nicotinamide, ribose (enkelvoudige suiker) en een fosfaatgroep. Het is nodig om nicotinamide adenine dinucleotide (NAD ) te maken, een belangrijk co-enzym dat in alle lichaamscellen voorkomt en nodig is voor vele functies, waaronder het vertragen van het verouderingsproces(1).

Hoe werd het ontdekt?

Hoewel NMN voor het eerst werd gevonden in de jaren 60, kwam het meeste wat we erover weten pas halverwege de jaren 2010 aan het licht. En daarna kreeg het niet alleen veel aandacht van de media. Maar ook het aantal wetenschappelijke onderzoeken naar de verschillende voordelen van NMN explodeerde.

Het begon allemaal toen een groep onderzoekers onder leiding van Dr. David Sinclair aantoonde dat verbindingen die NAD en sirtuïnes activeren, zoals NMN, muizen langer kunnen laten leven(2)(3). Nu suggereert veel onderzoek dat nicotinamide mononucleotide kan beschermen tegen diabetes, hartaandoeningen, de ziekte van Alzheimer en veroudering in het algemeen(4).

Number of article about nicotinamide mononucleotide (NMN) on pubmed.Nicotinamide mononucleotide, een voorloper van nicotinamide adenine dinucleotide (NAD ), is steeds interessanter geworden als een mogelijke manier om de afname van NAD in het lichaam, die gepaard gaat met ouder worden, te stoppen. Het aantal jaarlijkse artikelen over “nicotinamide mononucleotide” op pubmed laat zien hoe snel de interesse in de verbinding groeit.

Waarom NMN nemen? De bewezen voordelen

Als u uw algehele gezondheid en welzijn wilt verbeteren, kan het opnemen van NMN (Nicotinamide Mononucleotide) in uw dagelijkse supplementenroutine een spelbreker zijn. Deze kleine maar krachtige molecule biedt talloze voordelen die door wetenschappelijk onderzoek worden ondersteund, zodat u uw prestaties, welzijn en levensduur kunt optimaliseren.

 • Verbeterde celenergie: NMN verhoogt de NAD-niveaus en revitaliseert cellen voor een optimale werking, een groter uithoudingsvermogen en algehele vitaliteit. [1][2]
 • Ondersteuning voor gezond ouder worden: NMN vult afnemende NAD-niveaus aan, wat gezond ouder worden, verbeterde mitochondriale functie, verminderde oxidatieve stress en verbeterd celherstel bevordert. [3][4]
 • Cognitieve functie en hersengezondheid: NMN ondersteunt de hersenfunctie door het verbeteren van neuroplasticiteit, DNA-herstel en het verminderen van ontstekingen, waardoor de cognitie mogelijk verbetert en beschermd wordt tegen leeftijdsgerelateerde achteruitgang. [5][6]
 • Cardiovasculaire gezondheid: NMN bevordert gezonde bloedvaten, vermindert oxidatieve stress en verbetert de hartspierfunctie, wat bijdraagt aan een betere gezondheid van het hart en bloedcirculatie. [7][8]
 • Metabole gezondheid en gewichtsbeheersing: NMN verbetert het energiegebruik, reguleert de insulinegevoeligheid en bevordert een efficiënte vetstofwisseling, wat het metabolisch welzijn en een gezond gewichtsbeheer ondersteunt. [9][10]
What is NMN, NAD declines with age 40

Waar wordt NMN van gemaakt? Hoe wordt het geproduceerd?

Nicotinamide Mononucleotide wordt in het lichaam gemaakt uit B-vitamines. Het enzym dat NMN aanmaakt staat bekend als nicotinamide fosforibosyltransferase (NAMPT). NAMPT koppelt nicotinamide, een vitamine B3, aan een suikerfosfaat met de naam PRPP (5′-fosforibosyl-1-pyrofosfaat).

NAMPT, het sleutelenzym in de biosynthese van NMN, wordt geproduceerd door de lever, het hart, de hersenen, witte bloedcellen en, vooral, vetcellen. Net als NMN en NAD dalen de NAMPT-niveaus dramatisch met de leeftijd. Tegen de tijd dat u eind 40 of begin 50 bent, heeft uw lichaam nog maar de helft van de hoeveelheid die het in uw twintiger jaren had.

Het kan ook gemaakt worden van nicotinamide ribose (NR), wat ook een verbinding is die helpt bij het maken van NAD . NMN en NR(lees de vergelijking) dansen samen in het lichaam omdat beide door verschillende enzymen in elkaar kunnen worden omgezet.

What is nmn and how it is made and converted to nad in the body

Hoe wordt NMN NAD?

Wanneer nicotinamide mononucleotide in de cellen terechtkomt, vooral in de lever. NMN adenylyltransferases, ook bekend als NMNATs, zetten het snel om in nicotinamide dinucleotide. Vervolgens ondergaat het een ander proces dat bekend staat als “amidatie” om NAD te produceren. Dit proces versnelt dankzij een enzym dat bekend staat als “NAD synthetase”. NAD speelt op zijn beurt een cruciale rol in veel functies, niet alleen in de lever maar in het hele lichaam, waaronder stofwisseling, DNA-reparatie, celgroei, overleving en, nog belangrijker, veroudering.

Hoe kunt u uw NAD-niveaus verhogen?

Velen van u vragen zich misschien af waarom u niet gewoon NAD kunt nemen. Omdat NAD niet door celmembranen heen kan en daarom niet in cellen terecht kan komen. Om meer NAD binnen te krijgen, moeten we dus voedsel eten of supplementen nemen die deel uitmaken van deze stofwisselingsroute.

Het verhogen van de NMN-inname lijkt de meest logische stap te zijn. Het probleem is echter dat hoewel NMN in veel voedingsbronnen voorkomt, zoals melk, fruit zoals avocado en tomaat, en groenten zoals broccoli en komkommer, het niet genoeg is om een groot verschil te maken.

100 gram groenten zoals broccoli, kool en avocado bevatten bijvoorbeeld slechts 1 mg NMN, veel minder dan de honderden milligrammen die uw lichaam dagelijks nodig heeft. Om NMN-voordelen te krijgen, zult u dus supplementen zoals Purovitalis Liposomale NMN-capsules moeten nemen. Vergeleken met andere NAD-boosters heeft een liposomale vorm een hogere absorptie en wordt het niet afgebroken in de darmen.

Nicotinamide mononucleotide capsules

Hoe weet ik dat ik de beste deal krijg?

 • Wees voorzichtig bij het kopen van NMN dat verkocht wordt op Amazon
  Er is een onderzoek uitgevoerd naar 22 merken die op Amazon verkocht worden. Helaas bevatten de meeste van deze supplementen niet veel NMN, u kunt het onderzoek hier vinden.
 • Zorg ervoor dat het merk een analysecertificaat aanbiedt
  De NMN’s zijn waarschijnlijk nep als het merk of de producent geen up-to-date analysecertificaten kan overleggen. U kunt onze certificaten hier vinden.
 • NMN moet kristalwit en licht zijn
  Simpel gezegd is het ongelooflijk licht en luchtig. Langdurige compressie heeft een klein klonterend effect. Hoewel dit een klein ongemak kan zijn, heeft het geen enkele invloed op de kwaliteit van het product.

Nicotinamide mononucleotide gemaakt in Europa

Wist u dat bijna alle merken hun Nicotinamide Mononucleotide uit China halen? Uthever was een van de eerste bedrijven die NMN van hoge kwaliteit aanbood, maar niet veel mensen weten dat het een Chinees bedrijf is. Dus als uw plaatselijke leverancier van supplementen zegt dat hij NMN van Amerikaanse makelij verkoopt, is het waarschijnlijker dan niet dat hij Uthever verkoopt. Purovitalis is het eerste en populairste merk dat NMN van Longevir™ in Europa heeft gemaakt.

Wat is de beste vorm van NMN?

De markt voor supplementen voor een lang leven groeit. Er komen steeds meer bedrijven bij en er zijn ook steeds meer verschillende vormen, van poeder tot gels en capsules. Maar wat is de beste vorm? Het antwoord hierop is het makkelijkst door naar de onderstaande vergelijkingstabel te kijken. Verschillende vormen hebben verschillende soorten voordelen. Het is aan u wat het beste bij u past.

Poeder Capsules Liposomale capsules
Gemak / Gemakkelijk in te nemen
Snelle werking
Hoge absorptie
Verlengde afgifte / Langdurige effecten
Voordelen voor een lang leven
Stabiliteit op lange termijn
Gemakkelijk te doseren

Wat doet NMN?

NMN werkt als een voorloper van NAD en daarom kan suppletie met NMN de NAD-niveaus in ons lichaam verhogen, wat leidt tot een verbeterde stofwisselingsfunctie en een verminderd risico op leeftijdgerelateerde symptomen.

Naast de anti-verouderingseigenschappen blijkt NMN nog verschillende andere voordelen voor de gezondheid te hebben. Eén onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Aging Cell, ontdekte dat NMN-supplementen de spierfunctie verbeterden en het uithoudingsvermogen bij muizen verbeterden. Een ander onderzoek, uitgevoerd aan de Keio University in Japan, ontdekte dat NMN de cognitieve functie kan verbeteren en geheugenverlies bij muizen kan voorkomen.

Verschillende andere onderzoeken hebben gesuggereerd dat nicotinamide mononucleotide de gezondheid van hart en bloedvaten kan verbeteren, ontstekingen kan verminderen en bepaalde soorten kanker kan voorkomen. Er is echter meer onderzoek nodig om deze bevindingen te bevestigen en alle voordelen die NMN kan bieden te begrijpen.

Wat is NMN-H?

Nicotinamide Mononucleotide Waterstof (NMN-H) is een nieuwere variant van de populaire NAD-booster, Nicotinamide Mononucleotide. Mensen melden dat NMN-H een extra waterstofmolecuul bevat. Deze extra waterstof zou NMN-H stabieler kunnen maken, waardoor het de NAD-niveaus in het lichaam effectiever zou kunnen verhogen.

Of NMN-H echter extra voordelen biedt ten opzichte van standaard NMN vanwege de extra waterstofmolecule, is nog steeds een gebied dat uitgebreider onderzoek en wetenschappelijk onderzoek vereist.

Omdat NMN-H nieuw is en we er nog niet veel informatie over hebben, moet u met een professional uit de gezondheidszorg overleggen voordat u het of een ander nieuw supplement gaat gebruiken. Geef altijd prioriteit aan veiligheid en goede begeleiding wanneer u nieuwe supplementen of gezondheidspraktijken overweegt.

Conclusie – Wat is NMN?

Dus, wat is NMN? Nicotinamide Mononucleotide, is een supplement dat steeds meer aandacht krijgt op het gebied van gezondheid en welzijn. Het is een molecuul dat van nature voorkomt in ons lichaam en in bepaalde voedingsmiddelen, zoals broccoli, kool en avocado. NMN is een voorloper van Nicotinamide Adenine Dinucleotide (NAD ), een essentieel co-enzym dat stofwisselingsprocessen aandrijft en essentieel is voor het functioneren van onze cellen. Naarmate we ouder worden, nemen de NAD-niveaus af, en er wordt gesuggereerd dat we door het supplementeren van NMN de NAD-productie kunnen stimuleren, wat mogelijk energie, vitaliteit en algehele gezondheid bevordert.

We moeten meer onderzoek doen om de voordelen van NMN voor onze gezondheid volledig te begrijpen, maar het is al duidelijk dat het een aantal opwindende voordelen heeft. Het innemen van een kwaliteitssupplement zoals Purovitalis Liposomale NMN capsules kan u helpen het verouderingsproces te vertragen en uw gezondheid te verbeteren. Zorg ervoor dat u uw eigen onderzoek doet en raadpleeg een professional in de gezondheidszorg als u vragen of zorgen heeft over het gebruik van NMN supplementen.

Referenties

 1. Yoshino, J. et al. (2011). Cell Metabolism, 14(4), 528-536.
 2. Mills, K. F. et al. (2016). Cell, 166(4), 985-1000.
 3. Mills, K. F. et al. (2016). Cell, 166(4), 836-851.
 4. Grozio, A. et al. (2019). Nature Communications, 10(1), 1-14.
 5. Long, A. N. et al. (2020). Aging Cell, 19(10), e13214.
 6. Aksoy, P. et al. (2021). Science Advances, 7(10), eabe2170.
 7. Ryu, D. et al. (2016). Cell Metabolism, 23(6), 1127-1139.
 8. Diguet, N. et al. (2018). Frontiers in Physiology, 9, 1-12.
 9. Uddin, G. M. et al. (2020). Science Advances, 6(44), eabb3769.
 10. Gariani, K. et al. (2020). Nature Communications, 11(1), 1-14.

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

 • Gezondheid
 • Veroudering en verjonging
 • Interventies om veroudering tegen te gaan
 • Gerontologie
 • Innovatie in de geneeskunde
 • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro