GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Het verband tussen vitamine D3 en het immuunsysteem

Het verband tussen vitamine d en het immuunsysteem. Kan het helpen de immuniteit te verhogen?

Naarmate we ouder worden, vermindert onze immuunfunctie. Deze verschuiving kan ons vatbaarder maken voor het ontwikkelen van chronische ziekten en aandoeningen. Hoewel een verzwakkend immuunsysteem een natuurlijk gevolg is van het ouder worden, zijn er natuurlijke manieren waarop we ons immuunsysteem een broodnodige oppepper kunnen geven. Helpt vitamine D? Vitamine D, vooral D3, doet fantastisch werk bij het ondersteunen van het immuunsysteem. Omdat vitamine D een cruciale rol speelt bij het bestrijden van ziekten, is het binnenkrijgen van voldoende vitamine D gedurende de dag misschien wel het geheim van een gelukkig en gezond immuunsysteem.

Is vitamine D3 de sleutel tot een gezond immuunsysteem op elke leeftijd? Dit artikel behandelt het verband tussen vitamine D3 en het immuunsysteem, en hoe u uw vitamine D-inname gedurende de dag kunt verhogen.

Wat is vitamine D3?

Vitamine D3 is een vetoplosbare voedingsstof die een cruciale rol speelt in veel lichaamsfuncties.

Het helpt het lichaam bij de opname van calcium, wat essentieel is voor het behoud van gezonde botten. Samen beschermen vitamine D en calcium de botten tegen leeftijdsgebonden botverlies of verzwakking. Meer specifiek kan vitamine D3 osteoporose helpen voorkomen, een ziekte die veel voorkomt bij oudere volwassenen en die de botten verzwakt en ze vatbaarder maakt voor breuken.[1]

Vitamine D3 heeft ook een reeks voordelen voor een lang leven. Het vertraagt de ontwikkeling van fijne lijntjes, stimuleert celherstel en ondersteunt de immuunfunctie, waar we in het volgende gedeelte op in zullen gaan.

Helpt vitamine D het immuunsysteem?

We weten dus dat vitamine D3 helpt om de botten gezond te houden en celherstel ondersteunt. Maar hoe helpt vitamine D3 het functioneren van het immuunsysteem? Naarmate we ouder worden, neemt het vermogen van ons immuunsysteem om ziekten te bestrijden af. Daarom zijn oudere volwassenen vatbaarder voor vitamine D. Daarom zijn oudere volwassenen vatbaarder voor het ontwikkelen van chronische ziekten en aandoeningen.

Vitamine D speelt een essentiële rol bij het bestrijden van ziekten. Door uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen, kunt u uw immuunsysteem ondersteunen en het beter in staat stellen om ziektes te bestrijden.

Hoeveel vitamine D heb ik nodig?

De behoefte aan vitamine D varieert met de leeftijd. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen van 19 tot 70 jaar is 15 mcg[2]. Mensen met een vitamine D-tekort hebben een hogere dosis nodig.

vitamindpurovitalis

Conclusie

Vitamine D, met name D3, speelt een essentiële rol in de ondersteuning van de gezondheid van de botten en het immuunsysteem. Of u nu vis eet, in de zon zit of een D3-supplement neemt, voldoende vitamine D binnenkrijgen gedurende uw dag kan helpen om uw immuunsysteem gezond te houden. Toplijst van vitamines en supplementen voor een lang leven.

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro