GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Verlenging van telomeren en vertraging van veroudering: Een veelbelovende studie over NMN-supplementatie

lengtherning telomeres and slowing aging with nmn supplementation. Studie shows promising results.

Een recent onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Nutrition, heeft het effect onderzocht van orale consumptie van nicotinamide mononucleotide (NMN) op de lengte van telomeren bij oudere volwassenen. Telomeren, de beschermende kapjes aan het einde van chromosomen, spelen een cruciale rol in het verouderingsproces. De lengte van telomeren is een marker van cellulaire veroudering. Naarmate we ouder worden, worden de telomeren korter, wat leidt tot de achteruitgang van cellen en het vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen. Uit het onderzoek bleek dat orale consumptie van NMN het potentieel heeft om telomeren te verlengen en het verouderingsproces te vertragen.

NMN en verlenging van telomeren

Aan het onderzoek namen 30 oudere volwassenen deel die 90 dagen lang een dagelijkse dosis van 300 mg NMN kregen. De lengte van de telomeren werd gemeten met een bloedtest aan het begin, in het midden en aan het einde van het onderzoek. Uit het onderzoek bleek dat de telomeren in de leukocyten (witte bloedcellen) van deelnemers die NMN innamen gemiddeld 5% langer waren dan die van deelnemers die geen NMN innamen.

nmn telomeres length results

Mogelijke mechanismen

Het onderzoek heeft niet precies uitgezocht hoe NMN telomeren langer kan maken. Maar er is aangetoond dat NMN kan helpen om de niveaus van NAD te verhogen , een co-enzym dat belangrijk is voor veel cellulaire processen, waaronder DNA-herstel. Als we ouder worden, dalen de NAD-niveaus en dit kan ervoor zorgen dat telomeren korter worden. Aanvulling met NMN kan helpen om het NAD-niveau te verhogen, wat op zijn beurt telomeren kan beschermen tegen verkorting. Er is meer onderzoek nodig om te begrijpen hoe NMN de lengte van telomeren beïnvloedt.

Veiligheid en tolerantie

Uit het onderzoek bleek ook dat orale consumptie van NMN veilig was en goed werd verdragen. Er werden geen ernstige bijwerkingen gemeld en de meerderheid van de deelnemers had geen last van bijwerkingen.

Het belang van telomeren en veroudering

Als telomeren korter worden naarmate men ouder wordt, kunnen cellen zich minder goed delen en herstellen, wat leidt tot een verslechtering van lichaamsfuncties en een verhoogd risico op chronische ziekten. Door telomeren te verlengen, is het misschien mogelijk om het verouderingsproces te vertragen en het risico op chronische ziekten die met veroudering gepaard gaan te verminderen.

Dit vindt u misschien ook leuk: Top kenmerken van veroudering en hoe ze te beïnvloeden

Omvang en beperkingen van het onderzoek

Houd er rekening mee dat dit onderzoek slechts een pilot was, een kleine eerste studie om te controleren of een interventie mogelijk is en om een ruw idee te krijgen van de impact ervan. De omvang van de steekproef en de duur van het onderzoek zijn relatief kort. Er zijn uitgebreidere en langere onderzoeken nodig om deze resultaten te bevestigen. Bovendien was de studie niet gerandomiseerd en gecontroleerd, er is meer onderzoek nodig om deze bevindingen te onderbouwen en de veiligheid en effectiviteit van oraal NMN voor telomeerlengte op de lange termijn te onderzoeken.

Koop nmn supplement van purovitalis, met de hoogste opnamen en meeste zuivere kwaliteit

Conclusie

Uit een onderzoek is gebleken dat orale consumptie van NMN het potentieel heeft om telomeren bij oudere volwassenen te verlengen. Telomeerlengte is een marker van cellulaire veroudering. En langere telomeren worden in verband gebracht met betere gezondheidsresultaten. Inclusief een lager risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en kanker. Hoewel de studie een kleine pilotstudie is. Het biedt veelbelovend voorlopig bewijs dat orale consumptie van NMN een gunstige invloed kan hebben op de lengte van telomeren. Dit kan bijdragen aan betere gezondheidsresultaten bij oudere volwassenen. De bevindingen van deze studie moeten worden gevolgd door grotere, gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken om dit te bevestigen.

Dit vindt u misschien ook leuk: Een overtuigend menselijk onderzoek naar de werkzaamheid en veiligheid van nmn

Zuiver NMN Europa gebaseerd Levering via liposomen

Onze NMN supplementen zijn er voor jou om je te helpen stralen en je op je best te voelen! Probeer het uit!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro