GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Verhoogt het NMN-supplement de vruchtbaarheid voor vrouwen?

NMN Supplement vruchtbaarheid, verhoogt een kleine NMN dosering de vruchtbaarheid bij vrouwen?

NMN (Nicotinamide mononucleotide) is een belangrijke molecule die in al uw lichaamscellen aanwezig is, ook bekend als NAD . Cellen gebruiken deze molecule in verschillende belangrijke functies, vooral bij de energieproductie. En deze energie wordt gebruikt om het eiwit te activeren dat beschadigd DNA herstelt. Maar naarmate u ouder wordt, neemt deze molecule in uw lichaamscellen af. Laten we eens bespreken of NMN supplement de vruchtbaarheid bij vrouwen verhoogt?

De afname van de eicelkwaliteit met de leeftijd

wanneer een vrouw geboren wordt, zijn al haar eicellen al in het lichaam aanwezig en verouderen ze haar hele leven met haar mee. Hoewel een vrouw van midden tot eind 30 lichamelijk fit en gezond kan zijn, zullen haar eicellen waarschijnlijk van lage kwaliteit zijn vanwege de veroudering. Deze aandoening vermindert de kans om zwanger te worden en verhoogt het risico op chromosoomafwijkingen bij pasgeborenen.

Volgens professor Homer is er een voortdurende toename van zwangerschapsproblemen bij vrouwen van 40 jaar of ouder; daarom krijgt 1 op de 4 vrouwen een IVF-behandeling om zwanger te worden. Er is dus een mogelijkheid om de kwaliteit van de eicellen te verbeteren door orale inname van een NAD-verhogend middel, dat niet-invasief is in vergelijking met IVF.

Verhoogt NMN Supplement de vruchtbaarheid?

Onderzoek heeft ook uitgewezen dat NMN de eicelkwaliteit bij oude ratten helpt verbeteren door het herstel van de juiste nicotinamide adenine dinucleotide (NAD) niveaus. In eenvoudige woorden: oöcyten zijn het begin van uw leven. Het zijn onrijpe eicellen, die rijpen en zich omvormen tot de eicel, beter bekend als een ei. Naarmate u ouder wordt, neemt hun kwaliteit echter af. Er is dus altijd een effectieve aanpak om hun kwaliteit te verbeteren door middel van supplementen of een dieet. Volgens professor Hayden Homer zijn eicellen van goede kwaliteit belangrijk voor een succesvolle zwangerschap, omdat ze alle bouwstenen leveren die een embryo nodig heeft.

Een recent onderzoek heeft aangetoond dat de orale toediening van NMN-supplementen bij oude muizen gedurende vier weken de eikwaliteit effectief verbetert. Het onderzoek biedt een potentiële strategie om het voortplantingsvermogen van vrouwen op gevorderde leeftijd te verbeteren. De Universiteit van Queensland heeft ontdekt dat niet-invasieve behandelingen (zoals NMN-supplementen) goed zijn voor het herstellen en behouden van de hoeveelheid en kwaliteit van eicellen en het voorkomen van de grootste zwangerschapsbarrière op oudere leeftijd.

Volgens gezondheidsdeskundigen zijn eicellen van hoge kwaliteit noodzakelijk voor een succesvolle bevruchting en een goede embryonale ontwikkeling. Bij zoogdieren wordt reproductieve veroudering bij vrouwen gedefinieerd door een afname in de kwaliteit en kwantiteit van oöcyten en een met vocht gevulde zak die eierstokfollikels bevat. Een studie heeft aangetoond dat oöcyten van slechte kwaliteit de meest voorkomende oorzaak zijn van onvruchtbaarheid bij oudere vrouwen. En ook een primaire reden voor suboptimale reproductieve resultaten.

Invloed van NMN-supplementatie op de kwaliteit van oöcyten

In de studie heeft een onderzoeker waargenomen dat er een zichtbare afname is van het aantal geovuleerde eicellen naarmate de leeftijd toeneemt. Tegelijkertijd neemt het aantal gefragmenteerde oöcyten (onvolgroeide defecte eicellen) toe, die gemakkelijk breken en uiteindelijk afsterven. Toen een onderzoeker echter een verouderde oöcyt met een NMN-supplement behandelde, herstelde het NAD-niveau, verbeterde het de rijpingssnelheid en verwijderde het effectief de defecte en gefragmenteerde verouderde oöcyten. Bovendien merkte de onderzoeker op dat veroudering de follikelontwikkeling bij vrouwen ernstig beïnvloedt, maar de NMN-suppletie verbeterde het follikelaantal.

Verder stelden de onderzoekers vast dat NMN-supplementatie het bevruchtingsvermogen van verouderde oöcyten en hun kwantiteit en kwaliteit verbeterde. NMN-supplementen verbeterden ook aanzienlijk de embryonale ontwikkeling van bevruchte oöcyten. Bovendien zagen ze een zichtbare verbetering in de productiesnelheid van blastocysten (een celverzameling tijdens de vroege ontwikkeling bij mensen) uit bevruchte oöcyten. Het onderzoek toonde dus aan dat NMN-suppletie bij oude vrouwtjes het bevruchtingsvermogen en de embryonale ontwikkeling bij oude oöcyten aanzienlijk kan verbeteren.

Hoe verhoogt NMN de vruchtbaarheid? Moleculair mechanisme

Tot slot ontdekten de onderzoekers dat NMN oude oöcyten revitaliseert door de distributie en functie van de mitochondriën (de krachtcentrale van de cel) te herstellen. Ze stelden vast dat NMN de afzetting van vrije radicalen (onstabiele moleculen die eiwitten, DNA en RNA kunnen beschadigen) in de mitochondriën aanzienlijk remt, wat tot celdood leidt. Tegelijkertijd verminderen NMN-supplementen de DNA-schade en uiteindelijk de celdood.

Deze bevindingen bieden een effectieve aanpak om de vruchtbaarheid bij oudere vrouwen te verhogen en om eicellen van betere kwaliteit te krijgen voor geassisteerde voortplantingstechnologie. Gezamenlijk hebben de onderzoeksresultaten aangetoond dat de NMN supplementen eicellen effectief beschermen tegen leeftijdsgerelateerde veranderingen en schade.

Zijn NMN supplementen veilig?

Er zijn nog geen menselijke onderzoeken met betrekking tot vruchtbaarheid. Maar dierstudies hebben geen bijwerkingen van NMN supplementen gerapporteerd. Het onderzoek heeft aangetoond dat de orale toediening van 100, 200 en 500 mg NMN doses veilig zijn en goed verdragen worden. Het veroorzaakt geen zichtbare klinische veranderingen in hartslag, lichaamstemperatuur, bloeddruk en zuurstofverzadiging. Lees hier meer over de veiligheid en bijwerkingen van Nicotinamide Mononucleotide.

Bijwerking en voorzorgsmaatregelen van NMN supplementen

Het enige gerapporteerde probleem met NMN supplementen was de opslag ervan. Wanneer ze in een warme en hete omgeving werden bewaard, werd het afgebroken tot Nicotinamide, een gif dat schadelijk kan zijn voor uw lichaam. Om deze schade te voorkomen, moet het dus op de juiste manier bij lage temperaturen bewaard worden, vooral in koelkasten.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat lichte bijwerkingen, waaronder verminderde slaap en geheugen, worden waargenomen als u NMN zeven dagen gebruikt. Geef uw lichaam in dit geval een pauze; raadpleeg uw diëtist en begin opnieuw met het innemen van het supplement volgens haar richtlijnen.

Conclusie

Verhoogt het NMN supplement de vruchtbaarheid bij vrouwen? Wetenschappelijk bewijs heeft aangetoond dat de gelijkheid van eicellen bij vrouwen afneemt naarmate ze ouder worden, wat een probleem vormt bij het zwanger worden. NMN-supplementen kunnen de NAD-niveaus aanzienlijk verhogen, wat belangrijk is voor het verbeteren van de vruchtbaarheid bij oudere vrouwen. Deze supplementen verbeteren de eikwaliteit, de hoeveelheid, de bevruchtingssnelheid en de embryonale ontwikkeling. NMN-supplementen zijn veilig en worden goed verdragen, maar hebben problemen met de opslag. Om hun bijwerkingen te voorkomen, moeten ze dus bij lage temperaturen bewaard worden.

Referenties

 1. https://www.cell.com/cell-reports/pdf/S2211-1247(20)30972-4.pdf
 2. https://www.bionews.org.uk/page_147861
 3. https://www.nmn.com/news/nmn-oocyte-quality-and-fertilization-ability
 4. http://www.okilab.es/fascinating-nmn-pills-to-reverse-womens-eggs-aging/
 5. https://www.atozfertility.com/blog/nad-nmn-nr-eggquality
 6. https://www.nmn.com/news/nmn-and-female-fertility-during-aging
 7. https://www.cell.com/cell-reports/fulltext/S2211-1247(20)30972-4
 8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC7063679/

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

 • Gezondheid
 • Veroudering en verjonging
 • Interventies om veroudering tegen te gaan
 • Gerontologie
 • Innovatie in de geneeskunde
 • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro