Top 11 Wetenschappelijk onderbouwde longevity hacks | Purovitalis

GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €50

Top 11 Wetenschappelijk onderbouwde longevity hacks

Op zoek naar manieren om uw levensduur op natuurlijke wijze te verlengen? Ontdek onze top 11 wetenschappelijk onderbouwde longevity hacks! In deze blog delen we eenvoudige, effectieve strategieën ondersteund door wetenschappelijk onderzoek die u kunnen helpen een langer, gezonder leven te leiden.

De eerste longevity hack betreft het vertrouwen op uw darmgevoel

Onze darmen, ook bekend als onze ‘tweede hersenen’ met hun 100 miljoen neuronen, spelen een cruciale rol in onze gezondheid. Een onderzoek van het Imperial College in Londen toont aan dat een dieet rijk aan fruit en groenten (10 porties per dag) het risico op ziekten aanzienlijk vermindert. Dit komt door de productie van stemmingsregulerende chemicaliën zoals dopamine en serotonine door darmmicro-organismen. Het vermijden van geraffineerde suikers en het consumeren van ontstekingsremmende voedingsmiddelen zoals kurkuma en zwarte peper is essentieel voor een gezonde darm en daarmee voor longevity.

Longevity Hack #2: Eet goede vetten en eet minder suiker

De tweede longevity hack benadrukt het belang van goede vetten in onze voeding. Omega-3 vetzuren, voornamelijk aanwezig in wilde vis, zijn cruciaal voor het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van bloedstolling. Deze vetten, samen met andere gezonde voedingsmiddelen zoals groenten, avocado’s, bessen, noten en zaden, dragen bij aan de vermindering van risico’s op hartaandoeningen en kanker. Een studie van het MRC London Institute of Medical Sciences wijst op de schadelijke effecten van suikerrijke diëten, die onder meer leiden tot een overmatige ophoping van urinezuur, een risicofactor voor verschillende ziektes.

Lees het artikel hier.

Een leeg bord. 16-8 intermittent vasten weergeven. Een van de 11 longevity hacks

Hack #3: Vertrouw op intermitterend vasten

Onze derde longevity hack is intermitterend vasten, een trend die een positieve invloed heeft op longevity. Door perioden van 24 tot 48 uur te vasten, activeert het lichaam autofagie, wat ontstekingen in de darmen vermindert, de bloeddruk verlaagt en pre-kankercellen elimineert. Door vasten te combineren met cardio-oefeningen en het gebruik van apps om uw eetschema af te stemmen op uw natuurlijke circadiane ritme, verhoogt u uw kansen op een langere, gezondere levensduur.

Wetenschappelijk onderbouwd artikel

Hack #4: Beperk uw alcoholgebruik

Als vierde longevity hack raden we aan om uw alcoholconsumptie te beperken. Terwijl matige alcoholconsumptie sociaal geaccepteerd is, kan overmatig gebruik leiden tot gewichtstoename en een verhoogd risico op diverse kankersoorten. Volgens de Amerikaanse Voedingsrichtlijnen is het optimale alcoholgebruik beperkt tot één drankje per dag voor vrouwen en twee voor mannen. Warren Buffett, een gerenommeerde miljardair, is een voorbeeld van iemand die de voordelen van alcoholbeperking erkent.

Vrouwen drinken fles water een van de 11 longevity hacks

Hack #5: Blijf gehydrateerd

De vijfde longevity hack benadrukt het belang van hydratatie. Ons lichaam bestaat voor 80% uit water, en door voldoende te drinken, ondersteunen we vitale lichaamsfuncties. Een studie van de Universiteit van Illinois toont aan dat het verhogen van waterconsumptie met 1-3 kopjes per dag de calorie-inname met wel 200 calorieën kan verminderen. Dit draagt bij aan een betere huidgezondheid, mentale energie en efficiënte afvalverwijdering, allemaal essentieel voor longevity.

Lees het artikel hier.

Fit looking older man stretching after exercise

 

Longevity hack #6: Lichaamsbeweging om het hart op te pompen

De zesde longevity hack benadrukt het belang van regelmatige lichaamsbeweging. De Centers for Disease Control and Prevention adviseren minstens 150 minuten gematigde aerobe activiteit per week. Studies hebben aangetoond dat zelfs voorheen inactieve ouderen aanzienlijke gezondheidsvoordelen ervaren door te bewegen. Regelmatige lichaamsbeweging verlaagt het risico op hartaandoeningen en diabetes, verbetert de geestelijke gezondheid en verhoogt longevity.

Lees ook de beste oefeningen voor longevity.

Hack #7: Versterk die sociale omgevingen

Onze zevende longevity hack is het versterken van sociale banden. Harvard-onderzoek toont aan dat een sterk sociaal netwerk bijdraagt aan longevity. Het onderhouden van gezonde relaties is cruciaal voor zowel onze mentale als fysieke gezondheid. Actieve betrokkenheid bij de gemeenschap kan een aanzienlijke impact hebben op uw welzijn.

Lees het artikel hier.

Longevity hack #8: Zorg voor minimaal 8 uur goede nachtrust

Een Harvard-studie heeft aangetoond dat u uw levensverwachting kunt verlagen door uw nachtrust over te slaan of te verkorten. Onvoldoende slaap heeft uiteindelijk invloed op uw dagelijks welzijn. Uit drie afzonderlijke onderzoeken blijkt zelfs dat vijf uur of minder slapen per nacht het sterfterisico met 15% verhoogt. Niet alleen dat, maar onvoldoende slaap verhoogt zelfs uw risico op het ontwikkelen van ernstige medische aandoeningen, waaronder obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Door uw interne lichaamsklok op peil te houden, blijft zelfs uw immuniteit op zijn best. Het is nooit te laat om uw circadiane klok opnieuw in te stellen.

Voor het wetenschappelijk onderbouw artikel klik hier.

Hack #9: Stop met roken

Roken is de belangrijkste vermijdbare doodsoorzaak. Het is ook een bekende oorzaak van bijna alle ernstige gezondheidsproblemen, van hartaandoeningen tot zelfs kanker. Een opmerkelijk feit: voormalig president van de Verenigde Staten Barack Obama is een succesvolle leider die gestopt is met roken door middel van Nicorette kauwgum. Niet roken is inderdaad een van de beste manieren om langer te leven, en Obama wist dat. Door te roken veroudert u niet alleen sneller, maar krijgt u ook meer rimpels. Bovendien veroorzaakt roken letterlijk interne schade aan uw genetische code, bloedvaten en meerdere orgaansystemen. Wie wil dat nou?

De wetenschap

Longevity hack #10: Stop met stressen

Volgens een onderzoek van Harvard brengen negatieve emoties het lichaam in gevaar. Interessant genoeg speelt stress zelf een belangrijke rol om ons in actie te brengen. Maar wanneer de spanning een breekpunt bereikt, blijkt dat ernstige en aanhoudende angst en vrees de biologische systemen kunnen veranderen. Soms kan de druk zodanig oplopen dat het lichaam en de geest extra slijtage gaan vertonen. Voor u het weet, bent u vatbaar voor ziekten zoals hartaandoeningen, beroertes en diabetes. Uit een onderzoek van de Universiteit van Californië bleek dat chronisch gestreste vrouwen aanzienlijk lagere klotho-niveaus hadden. Dit hormoon reguleert het verouderingsproces. Maak gebruik van meditatie, yoga, het schrijven van dagboeken, counseling en maak uw eigen systeem om stress op afstand te houden.

Foto van Vrouwen in water. bevrijd je lichaam van stress en omarm mindfullness een van de 11 Lang leven Hacks

 

Longevity hack #11: Omarm Mindfulness

De mind-body connectie, ook wel bekend als belichaamde cognitie, gaat over de effecten van onze geest op ons lichaam. Amy Cuddy, een psychologe aan Harvard, promoot hoe eenvoudige handelingen zoals ademhaling en lichaamshouding onze gezondheid diepgaand beïnvloeden. Alleen al glimlachen (of zelfs lachen) maakt ons gelukkiger. Een bekende truc om zelfvertrouwen te veinzen is het aannemen van krachtige houdingen die testosteron en het stresshormoon cortisol met respectievelijk 20% en 25% verhogen. De pose stimuleert de ontspanningsreactie in de nervus vagus en vermindert de afgifte van epinefrine, waardoor we ons zelfverzekerder voelen. De volgende keer zijn de gezichts- en houdingsuitdrukkingen die je geeft verantwoordelijk voor je gevoelens.

Conclusie

In deze blog hebben we 11 wetenschappelijk onderbouwde longevity hacks verkend die een aanzienlijke impact kunnen hebben op uw levensduur en algemene welzijn. Van het omarmen van een dieet rijk aan goede vetten en vezels tot het beoefenen van mindfulness en regelmatige lichaamsbeweging, deze longevity hacks zijn niet alleen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar zijn ook praktisch uitvoerbaar in het dagelijks leven. Door kleine, maar significante veranderingen in uw levensstijl aan te brengen, kunt u niet alleen uw levensduur verlengen, maar ook de kwaliteit van uw leven verbeteren. Onthoud dat het pad naar een langere levensduur begint met bewuste keuzes die we dagelijks maken.

De laatste tijd worden steeds meer mensen wakker om hun dieet, lichaamsbeweging en levensstijl beter te begrijpen en er betere beslissingen over te nemen, en deze onderzoeken zijn daar het bewijs van. Hacks voor longevity? Het wordt tijd dat u dat ook doet.

Lees ook de blog over blue zones.

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro