GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Tony Robbins over NMN-supplementen – Belangrijkste opmerkingen

Tony Robbins on NMN, nmn tony robbins

“Veroudering is een ziekte die de moeder is van alle gezondheidsproblemen die we krijgen”, zei Tony Robbins in de podcast Impaulsive van Jake Paul. “Je weet dat ik chronologisch 60 ben, maar biochemisch 51”, voegde hij eraan toe. En dan gaat hij verder met het uitleggen van verschillende onderzoeken die het anti-verouderingspotentieel van NMN (nicotinamide mononucleotide) aantonen .

NMN is een voorloper van NAD – een cruciaal co-enzym dat betrokken is bij honderden stofwisselingsprocessen in uw lichaam. NAD-therapie is veelbelovend voor een lang leven en het voorkomen van leeftijdsgerelateerde degeneratieve aandoeningen.

“NMN doet wonderen,” zegt Tony Robbins

Tony Robbins begint met een voorbeeld van de 80 jaar oude vader van zijn vriend, Dr. David Sinclair. De oude man kon sinds zijn 70e nauwelijks meer lopen en had zijn cognitieve vermogen verloren. Maar Dr. Sinclair transformeerde hem met NMN, NAD en een paar andere hulpmiddelen. Verrassend genoeg loopt zijn vader nu dagelijks twee tot drie mijl en zijn cognitie is terug.

“Dr. Sinclair en zijn collega’s deden een soortgelijk experiment met oude muizen,” zei Tony Robbins, “die nauwelijks een kwart kilometer op een helling konden lopen”. “Tot hun verbazing konden de muizen na 14 dagen NMN-supplementatie twee tot drie kilometer rennen, 200 tot 300 procent meer dan de jongste en sterkste muizen”.

“Op dezelfde manier ontwikkelde een bedrijf een synthetische vorm van NMN”, voegde Tony Robbins toe. “Het bedrijf werkte al twee jaar samen met de speciale strijdkrachten van ons leger en de commandant zei dat zij vergelijkbare resultaten hadden als de muizen”. “Het uithoudingsvermogen was geëxplodeerd, de spierkracht verbeterde zelfs met dezelfde training en de cognitie ging over de kop bij zowel mannelijke als vrouwelijke soldaten”, legde Tony Robbins uit.

Hoe NMN werkt

Tony Robbins legde verder uit dat ons DNA niet ons lot is, maar welke genen in- en uitgeschakeld worden. En dit is waar ons epigenoom – de reeks modificaties die regelen welk gen aan of uit gaat – essentieel wordt. Bovendien leidt ons gedrag, zoals dieet, lichaamsbeweging, slaap, de chemische stoffen die we innemen en de omgeving, zoals straling en infectieziekten, vaak tot veranderingen in ons epigenoom.

Terwijl epigenoom een goed begrepen concept was, ontdekten Dr. Sinclair en zijn collega’s iets nieuws – namelijk eiwitten die sirtuïnes worden genoemd. En sirtuïnes vervullen cruciale functies zoals het uit- en inschakelen van genen die bepalen of u sneller of langzamer veroudert en het beïnvloeden van het epigenoom. Daarnaast verminderen sirtuïnes ook ontstekingen en hebben ze invloed op de mitochondriën – de krachtcentrale van de cel. Bovendien repareren sirtuïnes ook DNA, vooral tijdens de jaren 50 of 60 wanneer u veel DNA-schade hebt opgelopen.

“Maar de sirtuïnes hebben een brandstof nodig die NAD heet,” zei Tony Robbins, “en NAD vereist NMN als precursor”. “Het probleem is echter dat NAD en NMN aan het eind van de 40- tot 50-er jaren met minstens 50 procent afnemen “, voegde Tony Robbins eraan toe. Maar in plaats van NAD probeerden Dr. Sinclair en zijn collega’s NMN-supplementatie, en de resultaten waren geweldig. Hoewel NAD-therapie heilzaam is, is NMN-suppletie een stap vooruit.

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro