GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Spermine en spermidine in groene thee – alles wat u moet weten

groene thee spermidine en spermine, alles wat je moet weten

U hebt misschien al gehoord over de gezondheidsvoordelen van groene thee als u fitnesstrends volgt. Groene thee is een krachtige antioxidant die uw algehele gezondheid en welzijn kan helpen verbeteren. Maar wist u dat groene thee ook een hoog gehalte aan spermine en spermidine bevat? Deze twee voedingsstoffen zijn verantwoordelijk voor veel van de gezondheidsvoordelen van groene thee. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over spermine en spermidine in groene thee.

Wat zijn spermidine en spermmine?

Polyaminen, zoals spermine en spermidine, zijn natuurlijk voorkomende moleculen in het lichaam die een cruciale rol spelen in hoe cellen functioneren. Ze bieden een scala aan potentiële gezondheidsvoordelen om ons welzijn te verbeteren. Van een langere levensduur tot een betere cognitie en slaapkwaliteit, plus minder ontstekingen!

Spermine en spermidine komen ook voor in bepaalde voedingsmiddelen zoals groene thee. Maar waarom is dit zo? En waarom zou u zich zorgen maken? Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam minder polyamines. Daarom is het belangrijk om ons hele leven lang een gezond niveau te behouden door voedingsmiddelen te consumeren die deze stoffen bevatten.

Misschien vindt u dit ook leuk: Spermidine en autofagie

Welke rol spelen ze in groene thee?

Groene thee bevat veel polyfenolen (antioxidanten), die in verband worden gebracht met veel voordelen voor de gezondheid. Waaronder gewichtsverlies, verbeterde cardiovasculaire gezondheid en zelfs bescherming tegen sommige soorten kanker. Het blijkt echter dat de polyfenolen in groene thee samenwerken met de polyamines die in ons lichaam aanwezig zijn – namelijk spermine en spermidine – om extra voordelen te bieden.

Onderzoeken hebben aangetoond dat deze twee verbindingen de antioxiderende effecten van groene thee met wel 20% kunnen versterken. Dit betekent dat wanneer u groene thee drinkt met hogere concentraties van deze twee verbindingen, u extra bescherming krijgt tegen vrije radicalen die na verloop van tijd tot celbeschadiging kunnen leiden.

Genieten van een heet kopje groene thee kan wonderen doen voor uw gezondheid! Het thermogene effect helpt bij het afvallen, terwijl het vermogen om enzymen te activeren bijdraagt aan een betere spijsvertering. Al met al kan het regelmatig drinken van groene thee ervoor zorgen dat uw lichaam tot op hoge leeftijd optimaal blijft functioneren!

Kunt u meer spermidine en spermine uit groene thee halen?

Eén manier om meer van deze heilzame polyamines binnen te krijgen is door meer groene thee te drinken! Natuurlijk is dit niet de enige manier – u kunt ze ook vinden in andere voedingsmiddelen zoals paddenstoelen en bepaalde soorten kaas. Als u deze voedingsmiddelen niet eet of gewoon niet van de smaak van groene thee houdt, zijn er tegenwoordig ook supplementen op de markt die zowel spermidine als spermine bevatten voor degenen die een makkelijke manier willen om hun dagelijkse dosis binnen te krijgen zonder gedoe!

Conclusie

Hoewel verder onderzoek nodig is om de effecten van polyamines zoals spermine en spemidine volledig te begrijpen, zijn er aanwijzingen dat ze heilzaam kunnen zijn als ze worden ingenomen via voedingsbronnen zoals groene thee of supplementen zoals ons Spermidine-supplement. Misschien vindt u ons artikel ook leuk: Bijwerkingen van spermidine: mythes vs realiteit

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro