GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Spermidine en autofagie: alles wat u moet weten

Spermidine en autofagie, alles wat je moet weten over dit supplement dat vasten nabootst

Spermidine blijft tegenwoordig een veelbesproken onderwerp op de markt voor longevity supplementen. Spermidine is een natuurlijk polyamine dat voor het eerst werd gevonden in sperma. Men denkt dat het verbazingwekkende voordelen heeft voor de gezondheid, levensduur en zelfs vruchtbaarheid. Recent bewijs suggereert dat spermidine een belangrijke trigger is van autofagie, de manier waarop uw cellen zich ontdoen van onderdelen die niet langer nodig zijn of niet goed werken. Als zodanig kan spermidine cellen helpen gezond te blijven en longevity te bevorderen.

In dit artikel gaan we dieper in op autofagie bij longevity en de relatie tussen spermidine en autofagie.

Hoe is autofagie belangrijk bij longevity?

Laten we, voordat we ingaan op hoe spermidine autofagie bevordert, eerst eens kijken wat autofagie is en hoe het ons helpt om langer te leven. Autofagie, wat komt van het Latijnse woord voor “zelf-eten”, is een belangrijke eiwitomzettingsroute die beschadigde cellen opruimt. Cellen gebruiken autofagie om zich te ontdoen van onderdelen die ze niet nodig hebben en gebruiken deze vervolgens om zichzelf te repareren of nieuwe cellen te maken. Lysosomen zijn delen van cellen die verteringsenzymen bevatten en betrokken zijn bij het proces van autofagie. Autofagie is dus de manier waarop uw lichaam zijn cellen gezond houdt.

hoe werkt autofagie

Autofagie neemt af naarmate u ouder wordt

Onderzoek suggereert echter dat autofagie afneemt naarmate u ouder wordt, wat leidt tot een ophoping van disfunctionele onderdelen van cellen (1). Het falen van dit recyclingproces is op zijn beurt in verband gebracht met veel leeftijdgerelateerde aandoeningen, zoals neurodegeneratie, infecties, veel kankers en auto-immuunziekten (2) (3). Bovendien versnellen tekortkomingen in autofagie de veroudering, terwijl het behoud ervan de gezondheid en levensduur kan bevorderen. (4).

Hoe spermidine autofagie bevordert

Spermidine is een natuurlijk voorkomend polyamine dat voorkomt in ribosomen (de plaats van eiwitsynthese) en levende weefsels. En polyaminen zijn betrokken bij celgroei, celdeling, DNA-stabiliteit en celdood. In het lichaam werkt spermidine als een calorierestrictiemimeticum (CRM), dat de gezondheidsvoordelen van vasten zonder honger nabootst. Veel onderzoek dat de afgelopen 10 jaar is gedaan, suggereert dat polyamines, met name spermidine, het autofagieproces in gang kunnen zetten. Hiermee wordt een nieuwe grens van de longevity geneeskunde geopend.

Een onderzoek uit 2018 toonde aan dat spermidine autofagie activeert en de levensduur bij mensen en vele andere diersoorten verlengt. Spermidine blokkeert verschillende enzymen die autofagie negatief controleren en kan even krachtig zijn als rapamycine, een door de FDA goedgekeurd immunosuppressivum met sterke autofagiestimulerende effecten.

Wanneer gist, vliegen of wormen een genetische mutatie ontwikkelen die autofagie moeilijker maakt, gaan de voordelen van spermidine ook verloren. Uit een onderzoek uit 2011 bleek dat spermidine en resveratrol allebei autofagie veroorzaken door dezelfde enzymen te veranderen en te blokkeren. Dit suggereert dat ze goed samen zouden kunnen werken. Deze resultaten laten dus zien dat er een sterk verband is tussen spermidine en autofagie.

Conclusie

De vele voordelen van het vermogen van spermidine om vasten na te bootsen zijn duidelijk. Wanneer u wilt eten en toch de voordelen van vasten wilt krijgen, is spermidine een krachtig hulpmiddel om uw lichaam te laten denken dat het aan het vasten is. Een spermidinesupplement of het eten van spermidinerijk voedsel zijn dus goede opties om de effecten van veroudering en longevity tegen te gaan.

Referenties

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro