GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Resveratrol voor de huid: Voordelen, effectiviteit en bijwerkingen

Een vrouw met een fles resveratrol-capsules in haar hand, om de mogelijkheden voor huidverzorging te laten zien.

Kan Resveratrol, een stof die bekend staat om zijn lange levensduur, ook de klok terugdraaien voor onze huid? Resveratrol is een krachtige antioxidant die van nature voorkomt in rode wijn, fruit en bepaalde soorten noten. De toepassing ervan in huidverzorging heeft aan populariteit gewonnen dankzij de krachtige voordelen voor de huid. Wanneer dit ingrediënt in huidverzorgingsproducten wordt gebruikt, biedt het een groot aantal voordelen voor het behoud van een jeugdige en gezonde huid.

Laten we samen de wetenschappelijk onderbouwde voordelen van Resveratrol bekijken, waarbij we ons concentreren op de antioxiderende eigenschappen en hoe deze onze huid ten goede komen.

De voordelen van Resveratrol voor de huid

Resveratrol zit boordevol antioxidanten die uw huid op verschillende manieren helpen. Meer onderzoek heeft een groot aantal potentiële voordelen van antioxidanten bevestigd, zoals anti-veroudering en anti-kanker eigenschappen.

Maar Resveratrol is niet alleen goed voor uw algehele gezondheid, het is ook een krachtige bondgenoot voor huidverzorging, vooral als u het rechtstreeks op uw huid aanbrengt. Laten we eens kijken hoe het werkt

Op bewijs gebaseerde voordelen

 1. Kracht van antioxidanten: Resveratrol staat bekend om zijn antioxiderende eigenschappen, die schadelijke vrije radicalen in de huid helpen neutraliseren. Dit kan oxidatieve stress, een factor bij huidveroudering, mogelijk verminderen. [1]
 2. Verouderingsverschijnselen bestrijden: Onderzoeken geven aan dat resveratrol kan helpen bij het verminderen van het verschijnen van rimpels, grotendeels door zijn vermogen om te beschermen tegen UV-straling en schade door vrije radicalen. [2]
 3. Ontstekingsremmende effecten: Resveratrol heeft aangetoond ontstekingen te kunnen verminderen, wat gunstig zou kunnen zijn voor het kalmeren van een gevoelige huid en mogelijk acne zou kunnen verminderen. [3]

Sommige voordelen zoals het verbeteren van de huidtint, het verbeteren van de huidbarrière, het onder controle houden van hyperpigmentatie en het verhogen van de huidelasticiteit worden vaak genoemd, maar er is onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor een definitieve claim.

Studie: Hoe resveratrol spierverlies zou kunnen voorkomen

Zijn er bijwerkingen voor Resveratrol voor de huid?

Benieuwd naar bijwerkingen? Resveratrol is over het algemeen veilig, maar het is altijd goed om voorzichtig te zijn. Vermijd het gebruik van te veel verschillende ingrediënten tegelijk, omdat dit uw huid kan irriteren. Resveratrol werkt goed samen met de meeste huidverzorgingsingrediënten, maar controleer voordat u het mengt met sterke ingrediënten zoals retinol. Begin met een eenvoudige routine en introduceer nieuwe producten langzaam. Als u ernstige bijwerkingen opmerkt, kunt u het beste met uw arts praten.

Hoe kies je de beste resveratrol huidverzorging producten

Als u resveratrol in uw huidverzorgingsroutine wilt opnemen, zijn er verschillende soorten producten op de markt. U vindt resveratrol voornamelijk in serums, crèmes en gezichtsoliën. Serums zijn vooral populair vanwege hun hoge concentratie actieve ingrediënten, waardoor ze een krachtige keuze zijn voor het leveren van de huidvoordelen van resveratrol. Crèmes en oliën daarentegen combineren de antioxiderende eigenschappen van resveratrol met hydraterende elementen, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar zowel hydratatie als anti-verouderingsvoordelen. Daarnaast bieden gezichtsmaskers verrijkt met resveratrol een intensieve behandelingsoptie, die de huid een diepe, voedende boost geven.

Als bedrijf dat gelooft in het bevorderen van een lang leven van binnenuit, raden wij u sterk aan om orale resveratrol supplementen te overwegen. Deze supplementen zijn ontworpen om de algehele gezondheid en het welzijn te ondersteunen, en dragen van binnenuit bij aan de gezondheid van de huid. Hoewel lokale producten uitstekend zijn voor directe voordelen voor de huid, kunnen supplementen uw huidverzorgingsroutine aanvullen door het lichaam te voorzien van de antioxidanten die nodig zijn voor een meer holistische benadering van huidgezondheid en huidveroudering. Door lokale resveratrolproducten te combineren met orale supplementen, kunt u het potentieel van de stof voor het behoud van een jeugdige, stralende huid maximaliseren.

Vijf dingen om in gedachten te houden voordat u Resveratrol voor de huid koopt

Om er zeker van te zijn dat u het beste uit dit geweldige ingrediënt haalt, moet u deze vijf belangrijke tips in gedachten houden:

1. Ken uw huidtype

Het is heel belangrijk om uw huid te begrijpen. Als uw huid bijvoorbeeld vet is, zoek dan naar Resveratrol-producten in combinatie met niacinamide – ideaal om de olieproductie onder controle te houden.

2. Controleer het vermogen om te metaboliseren

Resveratrol kan ook het vermogen van het lichaam verminderen om andere medicijnen te metaboliseren, zoals statines, calciumkanaalblokkers en immunosuppressiva. Dit kan ertoe leiden dat er zich te veel medicijnen in uw lichaam ophopen, wat riskant kan zijn voor uw gezondheid.

3. Voorzichtig met bloedverdunnen

Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, kan Resveratrol het risico op bloedingen verhogen. Het is altijd het beste om met uw arts te overleggen voordat u met een nieuw supplement begint.

4. Ga voor natuurlijk

Zoek naar producten met natuurlijke trans-resveratrol. Dit is het soort Resveratrol dat in de natuur voorkomt en over het algemeen als het beste voor uw huid wordt beschouwd.

5. Controleer de ingrediënten

Let op de formule van het product. Sommige bevatten slechts een kleine hoeveelheid Resveratrol. U wilt een product dat genoeg Resveratrol bevat om een verschil te maken voor uw huid.

Relevant: 5 voedingsmiddelen met veel resveratrol.

Conclusie

Resveratrol is meer dan alleen een krachtige antioxidant; het is een krachtige bondgenoot voor huidverzorging. Het helpt rimpels te verminderen, verbetert de stevigheid en verzacht roodheid, waardoor het een veelzijdige keuze is voor anti-aging en de algehele gezondheid van de huid. Door Resveratrol in uw routine op te nemen, geeft u uw huid een natuurlijke, effectieve behandeling voor een stralend, jeugdig uiterlijk.

Referenties

 1. Baxter, R. A. (2008). “Anti-verouderingseigenschappen van resveratrol.” Journal of Cosmetic Dermatology, 7(1), 2-7.)
 2. Resveratrol als factor die huidveroudering tegengaat en de regeneratie van de huid beïnvloedt
 3. Resveratrolbevattende gel voor de behandeling van acne vulgaris: een enkelblind, voertuiggecontroleerd, pilotonderzoek
 4. Resveratrol als actief ingrediënt voor cosmetische en dermatologische toepassingen: een overzicht

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

 • Gezondheid
 • Veroudering en verjonging
 • Interventies om veroudering tegen te gaan
 • Gerontologie
 • Innovatie in de geneeskunde
 • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro