GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Resveratrol gewichtsverlies – De 2024 factsheet

Resveratrol gewichtsverlies - vrouw die aan krachttraining doet om af te vallen.

Fitness en gezondheid zijn de nieuwe mantra’s van onze moderne generatie. Het is voor de meeste mensen moeilijk om tijd te vinden om te sporten en gezond, voedingsrijk voedsel te eten vanwege hun drukke schema’s. Daarom vertrouwen ze op antioxidantsupplementen. Daarom vertrouwen ze op antioxidantsupplementen. In de afgelopen jaren zijn voedingssupplementen voor gewichtsverlies zoals resveratrol steeds populairder geworden. Gezondheidsbevorderende supplementen met resveratrol behoren tot de populairste en populairste.

Laten we eens kijken wat Resveratrol is:

Resveratrol: Resveratrol is een natuurlijk voorkomende polyfenolverbinding in planten die als antioxidant werkt. Wanneer planten worden aangevallen door ziekteverwekkers (bacteriën of schimmels), beschermt het ze. Resveratrol komt voor in verschillende planten en rode wijn. Appels, druiven, frambozen, bosbessen, moerbeien en pinda’s zijn de belangrijkste voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan resveratrol. Deze verbindingen zijn geconcentreerd in de zaden en schil van druiven, pinda’s, bessen en rode wijn.

Belangrijkste voordelen van Resveratrol:

Resveratrol beschermt, net als andere antioxidanten, het lichaam tegen onstabiele moleculen door ze te vangen en onschadelijk te maken. Het gooit ze uit de celomgeving. Resveratrol beschermt het DNA van de cellen en voorkomt celschade door vrije radicalen. Resveratrol is betrokken bij het hebben van veel voordelen voor de gezondheid, zoals:

  • Het kan het hart en de bloedsomloop beschermen door verschillende soorten kankercellen aan te passen. Het kan voorkomen dat kankercellen zich vermenigvuldigen en verspreiden.
  • Resveratrol kan de kans op hartaanvallen verminderen door het cholesterolgehalte te verlagen en te beschermen tegen colt.
  • Resveratrolsupplementen kunnen de suikerspiegel verlagen vanwege hun antioxiderende eigenschappen, wat de bloeddruk kan helpen verlagen.
  • Het drinken van rode wijn kan de achteruitgang door ouderdom vertragen vanwege de ontstekingsremmende werking van resveratrol. Het kan zenuwcellen of hersencellen beschermen tegen ernstige schade.
  • Dit zou kunnen helpen bij diabetesproblemen door insulineresistentie te voorkomen. Het verhoogt de insulinegevoeligheid en beschermt het lichaam tegen diabetescomplicaties.

De rol van Resveratrol bij gewichtsverlies

Gewichtstoename is wereldwijd een belangrijk gezondheidsprobleem en de prevalentie en ernst ervan nemen toe. Daarom is de behandeling van obesitas een zeer belangrijke klinische en maatschappelijke taak geworden. Van de strategieën voor de behandeling van gewichtstoename heeft resveratrol veel aandacht gekregen. Resveratrol staat bekend als een middel tegen zwaarlijvigheid vanwege zijn lipidenverlagende en caloriebeperkende eigenschappen.

Ondanks al het bewijs dat de bewegingsvoordelen van resveratrol ondersteunt, zijn claims van fabrikanten dat supplementen mensen helpen gewicht te verliezen of te behouden moeilijk te onderbouwen. Samen hebben systematische studies en meta-analyses aangetoond dat inname van resveratrol het lichaamsgewicht, de BMI, de WC en de vetmassa aanzienlijk verminderde en de vetvrije massa aanzienlijk vergrootte, maar geen effect had op de leptine- en adiponectinespiegel.

Wat zeggen onderzoekers over resveratrol claims over gewichtsverlies?

In de afgelopen jaren hebben veel auteurs de effecten van resveratrol op obesitas en het metabool syndroom bestudeerd. Zij hebben verbeteringen gemeld in de glucosehomeostase en een verminderd cardiovasculair risico dat gepaard gaat met obesitas of gewichtstoename. Het exacte mechanisme waardoor resveratrol zijn heilzame werking uitoefent, wordt echter niet volledig begrepen. Hoewel veel studies de heilzame effecten van resveratrol bij proefdieren hebben onderzocht. Er zijn verschillende, vaak tegenstrijdige, onderzoeken gedaan in klinische studies bij mensen naar de resultaten van resveratrol bij gewichtsverlies.

  • In de afgelopen jaren hebben veel onderzoekers de effecten van resveratrol op gewichtstoename en het metabool syndroom bestudeerd. Deskundigen hebben melding gemaakt van herstel van de glucosehomeostase en een verminderd cardiovasculair risico in verband met gewichtstoename. Het exacte mechanisme waardoor resveratrol zijn heilzame werking uitoefent, wordt echter niet volledig begrepen.
  • Experimenten met diermodellen hebben aangetoond dat resveratrol het lichaamsgewicht aanzienlijk vermindert. Dit model heeft een effect dat vergelijkbaar is met een calorierestrictieregime. Het verbeterde ook de verminderde mitochondriale functie bij veel stofwisselingsziekten en de cellulaire insulinegevoeligheid bij muizen die een energierijk dieet kregen.
  • Het endocriene systeem heeft in het laboratorium aangetoond dat resveratrol de aanmaak van volwassen adipocyten remt en de vetopslag remt, althans op cellulair niveau. Bovendien bleek uit één onderzoek dat ratten die een vetrijk dieet met resveratrol kregen ongeveer evenveel wogen als muizen die een vetrijk dieet zonder supplementen kregen. Het is echter moeilijk om de echte reden voor het op gewicht blijven vast te stellen, omdat resveratrol het vermogen om vaker en harder te trainen lijkt te vergroten.
  • Bij een ander onderzoek met knaagdieren die een vetrijk dieet met resveratrol kregen, werd enig gewichtsverlies geconstateerd. Deze resultaten zijn echter niet overtuigend vanwege de dosisvariabiliteit in het onderzoek. Bovendien veroorzaakte resveratrol in een ander onderzoek bij ratten die 15 weken lang een natuurlijk dieet met of zonder resveratrol kregen, geen statistisch significante veranderingen in lichaamsgewicht.

Bijgevolg is de effectiviteit van resveratrolsupplementen bij gewichtsverlies niet eenduidig. Er zijn momenteel meer dan 100 klinische onderzoeken naar resveratrol bij mensen aan de gang.

Voorzorgsmaatregelen voordat u resveratrol supplementen voor gewichtsverlies inneemt

  • Raadpleeg uw arts: Als u allergisch bent voor resveratrol of een ander geneesmiddel, overleg dan met uw arts voordat u resveratrol inneemt. Dit geneesmiddel kan enkele inactieve ingrediënten bevatten die ernstige allergische reacties of andere ernstige problemen kunnen veroorzaken. Raadpleeg uw arts voordat u dit geneesmiddel gebruikt als u bloed-, nier-, maag- of darmproblemen heeft.
  • Risico op bloedingen: Resveratrol kan de bloedstolling vertragen en het risico op bloedingen verhogen bij mensen met bloedingsstoornissen. Resveratrol kan de bloedstolling vertragen en het risico op bloedingen verhogen bij mensen met bloedingsproblemen. Om het risico op bloedingen te minimaliseren, moeten mensen die een operatie hebben ondergaan 2 weken voor de operatie stoppen met het innemen van resveratrol en 2 weken later weer verder gaan.
  • Oestrogene activiteit & gevoeligheid voor hormonen: Omdat dit middel een lage oestrogene activiteit heeft, moeten vrouwen met kanker of andere oestrogeengevoelige aandoeningen hun arts raadplegen voordat ze het innemen.
  • Chirurgie: Mensen die een operatie hebben ondergaan moeten 2 weken voor de operatie stoppen met het innemen van resveratrol en mogen het gedurende 2 weken na de operatie niet innemen om het risico op bloedingen te verminderen.

Conclusie

In het algemeen hebben veel preklinische onderzoeken ook gerapporteerd dat resveratrol het glucosemetabolisme en de homeostase verbetert, wat suggereert dat het gebruikt zou kunnen worden als therapeutische strategie in de strijd tegen obesitas. Het bewijs van onderzoek bij mensen is echter schaars, soms tegenstrijdig en niet overtuigend. Daarom raden experts het niet aan als supplement om af te vallen of ziekte te voorkomen, totdat er onderzoek op hoger niveau is gedaan. Hoewel er geen goede reden is om af te zien van resveratrol voor gewichtsbeheersing of enig ander doel, is er ook geen goede reden om wonderbaarlijke resultaten te verwachten.

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro