GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Quercetine en bijwerkingen op de schildklier – de checklist

quercetine bijwerkingen schildklier, de checklist. Man met het aanraken van zijn nek

Quercetine is een verrijkte flavonoïde plant met antioxiderende eigenschappen. Deze antioxidanten zijn natuurlijke of gefabriceerde supplementen die helpen bij de behandeling van pathologische aandoeningen die worden veroorzaakt door vrije radicalen. Het heeft ook anti-allergische, anti-kanker en hersenbeschermende eigenschappen. Quercetine wordt gebruikt in verschillende voedingsmiddelen en ook als voedingssupplement. Laten we eens kijken hoe quercetine werkt en of er quercetine bijwerkingen heeft op de schildklier.

Quercetine zit in veel gewone voedingsmiddelen, zoals uien, druiven, appels en bessen. Gewoonlijk varieert de dagelijkse dosis van 500 mg tot 1000 mg. Een onderzoek uit 2014 aan de afdeling Geneeskunde en Verouderingswetenschappen van Pescara wees uit dat Quercetine de schildklier zou kunnen aantasten en wordt afgeraden voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. De neveneffecten van Quercetine op de schildklier kunnen andere genen met schildklierbeperkingen beïnvloeden. Quercetine lijkt relatief veilig, maar het heeft een aantal nadelige bijwerkingen, dus raadpleeg een erkend arts.

Hoe werkt Quercetine?

De antioxidant en ontstekingsremmende eigenschappen van quercetine helpen de ontsteking van de prostaat te verminderen. Hormonen beïnvloeden praktisch elk orgaan in het lichaam en regelen veel van de meest vitale activiteiten van het lichaam. Ze beïnvloeden uw ademhaling, hartslag, gewicht, spijsvertering en emoties. Als hyperthyreoïdie onbehandeld blijft, kan het bijvoorbeeld aanzienlijke gevolgen hebben voor uw hart, botten, spieren, menstruatiecyclus en vruchtbaarheid.

Meerdere onderzoeken hebben de mogelijke toxiciteit van overmatige quercetineconsumptie aangetoond en aangetoond dat flavonoïden, waaronder quercetine, de schildklierfunctie kunnen verstoren. Volgens een wetenschappelijk onderzoek vermindert quercetine de proliferatie van schildkliercellen en de opname van jodide. Ze verminderen de natrium/jodidesymporter genexpressie.

Gebruik en effectiviteit van quercetine

 • Voorkomt hoge bloeddruk: Twee keer per dag 365 mg quercetine aglycon innemen verlaagt de bloeddruk met 5 tot 7 mmHg bij personen met een onbehandelde milde hoge bloeddruk.
 • Helpt veroudering tegen te gaan: Quercetine lijkt te helpen bij het vernieuwen of verwijderen van senescente cellen (of zombiecellen) en verouderingsindicatoren te verlagen in reageerbuizen en dieren.
 • Voorkomt infecties: Quercetine heeft antibacteriële eigenschappen die de moeite waard zijn tegen ziektekiemen in de maag, huid, longen, urinewegen en darmen.
 • Verhoogt de sportprestaties: Een analyse van verschillende onderzoeken bij mensen bewijst dat quercetinesuppletie de duursportprestaties met een kleine hoeveelheid kan verhogen.
 • Controleert het risico op hartaandoeningen: Flavonoïden zijn aanwezig in fruit en groenten; daarom kunnen deze uw risico op het ontwikkelen van bepaalde ziekten verlagen. Voeding speelt een cruciale rol bij het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten zoals hartziekten en beroertes. Bij een persoon die vatbaar is voor hartaandoeningen, kan quercetine de gezondheid van de bloedvatcellen en de bloedstroom via de slagaders verbeteren.
 • Controleert hoog cholesterol:Quercetine supplementen verlaagden het slechte cholesterol (LDL), verlaagden het totale cholesterol en verhoogden het hoge cholesterol (HDL).
 • Voorkomt pijn en zwelling in de prostaat: Quercetine via de mond innemen vermindert het ongemak en verbetert de kwaliteit van leven. Toch lijkt het geen verlichting te geven bij urineproblemen bij mannen met hardnekkige prostaatproblemen veroorzaakt door infecties.

Quercetine bijwerkingen op de schildklier

Uit een recent onderzoek van de Food and Drug Administration (FDA) van de Verenigde Staten blijkt dat Quercetine een over het algemeen veilige stof is. Te hoge doseringen veroorzaken echter hoofdpijn, misselijkheid en een tintelend gevoel. Als u Quercetine in een gematigde hoeveelheid neemt, dan is Quercetine waarschijnlijk veilig voor de meeste gebruikers. Maar, net als bij een te hoge dosering, kunnen er nadelige bijwerkingen van quercetine op de schildklier optreden. Tegelijkertijd is er niet genoeg nauwkeurige informatie om vast te stellen welke hoeveelheid quercetine geschikt is om geen nadelige invloed op de huid te hebben. Bij overdosering of inname zonder advies van een arts kan quercetine uw gezondheid aantasten.

 • Nierbeschadiging: Quercetine, als het wordt ingenomen als onderdeel van een evenwichtig en gezond dieet, de natuurlijke antioxidanten die aanwezig zijn in fruit en groenten, kunnen heilzaam zijn. Extreem hoge hoeveelheden kunnen leiden tot nierschade.
 • Zwangerschap en borstvoeding: Quercetine is veilig wanneer het intraveneus (via IV) wordt toegediend in redelijke doseringen (minder dan 722 mg). Hogere intraveneuze doses zijn echter onveilig. Er zijn niet genoeg betrouwbare gegevens om te kunnen zeggen of Quercetine veilig is om in te nemen als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Wat is het beste supplement voor een onderactieve schildklier?

De schildklierfunctie en hormoonspiegels worden in evenwicht gehouden door selenium en zink. Zink verhoogt de T3-spiegels aanzienlijk, volgens onderzoek gepubliceerd in Hormones: The Journal of Endocrinology and Metabolism. Schelpdieren, weekdieren, vlees, peulvruchten en noten zijn allemaal uitstekende bronnen van zink.

Welke medicijnen moet u vermijden als u Quercetine neemt?

Als u een van de onderstaande medicijnen gebruikt, raadpleeg dan uw arts voordat u quercetine inneemt. Quercetine is niet geschikt voor gebruik in combinatie met Antibiotica, Anticoagulantia (bloedverdunners), Chemotherapie, Corticosteroïden, Cyclosporine, Digoxine, Fluoroquinolonen.

Pro-Tip

Is het veilig om Quercetine dagelijks in te nemen? Quercetine wordt gedurende 12 weken met succes gebruikt in doseringen tot 1g. Hoger gebruik kan ernstige bijwerkingen veroorzaken. Quercetine bleek veilig te zijn voor de meeste mensen wanneer het voor een korte periode via de mond werd ingenomen.

Quercetine bijwerkingen op de schildklier Conclusie

De wetenschappelijke onderzoeken toonden aan dat mensen die veel flavonoïden consumeerden een lager risico op hart- en vaatziekten hadden.Quercetine staat bekend om zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Veel groenten en fruit bevatten het. U kunt het in verschillende vruchten en groenten krijgen. Het vermogen van Quercetine om zich te verdedigen tegen ziekten zoals osteoporose, longkanker en hart- en vaatziekten zou verschillende gezondheidsvoordelen bieden.

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de supplementen niet met medicijnen gemengd mogen worden. Sommige experts waarschuwen ook voor zeldzame bijwerkingen van quercetine op de schildklier die nog nooit eerder zijn waargenomen, maar die zouden kunnen optreden als de supplementen worden ingenomen. Sommige vormen van quercetine supplementen bevatten kelp, een vorm van zeewier die mogelijk gevaarlijk hoge doses jodium bevat. Het wordt aanbevolen om een hoogwaardig quercetine supplement van een betrouwbare bron te kopen. Liposomale Quercetine is een must-have bij Purovitalis.

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

 • Gezondheid
 • Veroudering en verjonging
 • Interventies om veroudering tegen te gaan
 • Gerontologie
 • Innovatie in de geneeskunde
 • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro