GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Quercetine en ontsteking: wat zegt de wetenschap?

3D rendering van een knie met ontsteking, die de effecten van de behandeling met 'Quercetine Ontsteking' benadrukt. De afbeelding laat verminderde roodheid en zwelling zien, wat laat zien hoe Quercetine ontstekingen in gewrichtsgebieden kan verminderen.

Recente studies benadrukken de effectiviteit van quercetine bij het verminderen van ontstekingen. Deze natuurlijke flavonoïde werkt door het immuunsysteem te beïnvloeden, wat leidt tot een effectievere reactie tegen ontstekingen. Het helpt zwelling, roodheid en irritatie te verminderen, symptomen die vaak voorkomen bij ontstekingsaandoeningen.

Quercetine en Ontsteking

Vermindert Quercetine Ontsteking?

Recente studies suggereren dat quercetine effectief kan zijn in het verminderen van ontstekingen. Hoe werkt het? Quercetine beïnvloedt het immuunsysteem van het lichaam en helpt het effectiever te reageren. Het kalmeert ook de ontstekingsprocessen van het lichaam. Dit betekent dat het kan helpen om zwelling, roodheid en irritatie te verminderen, die vaak samengaan met ontsteking.

Hoe Quercetine Helpt bij Verouderingsgerelateerde Ontsteking

De ontstekingsremmende eigenschappen van quercetine zijn niet alleen gunstig voor acute aandoeningen zoals artritis, maar spelen ook een belangrijke rol bij chronische ontstekingsstaten die samenhangen met veroudering. Door paden te beïnvloeden die gerelateerd zijn aan cellulaire veroudering en ontsteking, kan quercetine helpen om de langdurige, laaggradige ontsteking die kenmerkend is voor veel verouderingsgerelateerde gezondheidsproblemen te verminderen. Dit maakt het een veelbelovende natuurlijke optie voor degenen die de natuurlijke ontstekingsprocessen van het ouder worden willen beheersen.

Hoe Quercetine Helpt bij Aandoeningen Zoals Artritis en Allergieën

Quercetine is vooral nuttig voor mensen met artritis of allergieën. Bij artritis kan het gewrichtspijn en zwelling verminderen. Bij allergieën kan quercetine symptomen zoals jeuk en niezen verminderen door de allergische reactie van het lichaam te beheersen. Het doet dit door de niveaus van bepaalde chemicaliën in het lichaam die ontsteking veroorzaken te verlagen. Dit maakt quercetine een waardevolle natuurlijke optie voor het beheer van deze aandoeningen.

Hoe Quercetine Werkt Tegen Ontsteking

Quercetine bestrijdt ontsteking op verschillende manieren. Het stopt niet alleen de belangrijkste enzymen en chemicaliën die ontsteking veroorzaken, maar verbetert ook hoe cellen in ons lichaam communiceren tijdens het ontstekingsproces. Een belangrijke actie van quercetine is het blokkeren van NF-κB, een eiwitcomplex essentieel voor de verdediging van het lichaam tegen infecties. Door deze cellulaire paden te beïnvloeden, vermindert quercetine effectief de ontsteking.

De Impact van Quercetine op Inflammaging

Quercetine, bekend om zijn antioxidante en ontstekingsremmende kwaliteiten, speelt een cruciale rol in het bestrijden van verouderingsgerelateerde ziekten. Een sleutelelement in dit proces is Sirtuin 1 (SIRT1), een eiwit dat helpt bij het reguleren van cellulaire veroudering en ontsteking. Naarmate we ouder worden, worden onze cellen vatbaarder voor schade en ontsteking, een fenomeen dat bekend staat als inflammaging. Quercetine kan door de interactie met SIRT1 helpen deze chronische ontsteking die samenhangt met veroudering te verminderen. Het wordt verondersteld te werken door oxidatieve stress te beheren, ontstekingsreacties te reguleren en te helpen bij het herstellen van mitochondriale schade.

Meer informatie over de kenmerken van veroudering en waarom we verouderen vind je hier.

Hoeveel Quercetine voor Ontsteking?

In een studie uitgevoerd bij vrouwen met reumatoïde artritis, toonde een dagelijkse dosis van 500 mg quercetine gedurende acht weken aanzienlijke verbeteringen in klinische symptomen en ontstekingsmarkers zoals tumor necrose factor-α (TNF-α).

Het bepalen van de optimale dosering van quercetine voor ontstekingsremmende effecten is complex. De biologische beschikbaarheid van quercetine wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de vorm waarin het wordt geconsumeerd. Quercetinesupplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals Liposomaal Quercetine, waarvan de technologie zorgt voor een hogere opname in het lichaam.

Samengevat

Quercetine biedt een veelbelovende natuurlijke benadering voor het beheer van ontstekingen, ondersteund door laboratorium- en dierstudies. Hoewel verder onderzoek nodig is, met name met betrekking tot menselijke proefpersonen, wordt het potentieel van quercetine in het bestrijden van ontstekingsgerelateerde ziekten steeds meer erkend. Het integreren van quercetine in gezondheidsstrategieën kan de algehele gezondheid en welzijn aanzienlijk verbeteren.

Referenties

Liposomaal quercetine krachtige antioxidant Liposomale levering vermindering van ontsteking

Quercetine wordt veel gebruikt om het verouderingsproces en leeftijdsgerelateerde ziekten en aandoeningen onder controle te houden. Probeer het uit!

Share:

Picture of admin

admin

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro