GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Pterostilbeen vs Resveratrol – de juiste keuze voor u

Pterostilbeen vs Resveratrol - weet wat goed voor je is

In een ideale wereld zouden we allemaal voldoende slapen, gezond eten en niet vergeten te hydrateren. Helaas kan het zelfs voor de meest toegewijde mensen een uitdaging zijn om aan de voedingsaanbevelingen te voldoen. Dat is waar supplementen en vitamines om de hoek komen kijken – zij zorgen ervoor dat uw voeding in balans blijft. Er zijn echter duizenden producten op de markt, dus het kiezen van de juiste supplementen kan u overweldigen. Maar maakt u zich geen zorgen! Wij hebben het onderzoek voor u gedaan. Deze keer nemen we pterostilbeen vs. resveratrol onder de loep.

Vraagt u zich af welke plantverbinding het beste voor uw lichaam is? Vrees niet, pterostilbeen en resveratrol zijn er! Ontdek in ons artikel waarom een van deze twee verbindingen onlangs de verdiende aandacht heeft gekregen als de superieure keuze. Ontdek hoe u een weloverwogen beslissing kunt nemen over wat goed voor u is.

Inleiding over resveratrol

Als u uw supplementen serieus neemt, heeft u misschien al gehoord over resveratrol. De plantaardige stof, die werkt als een antioxidant, werd bijna twintig jaar geleden voor het eerst ontdekt. Na grondig onderzoek realiseerden wetenschappers zich dat het de gezondheid van hart en bloedvaten kan verbeteren, een gezonde ontstekingsbalans, glucosemetabolisme en nog veel meer kan ondersteunen.

U kunt resveratrol vinden in bosbessen, veenbessen en pinda’s, maar de schil en pitten van druiven bevatten het meeste. Aangezien deze delen gebruikt worden om rode wijn van te maken, zit er veel resveratrol in de rode drank.

Volgens onderzoek kan de stof de levensduur van verschillende organismen verlengen. Onderzoeken tonen zelfs aan dat resveratrol specifieke genen activeert, wat veroudering tegen kan gaan. Er moet nog meer onderzoek worden gedaan voordat er conclusies worden getrokken, maar het is zeker een veelbelovend idee! Resveratrol wordt nu al aanbevolen als een geweldig supplement voor een lang leven.

Als u denkt aan de levensduur van uw lichaam, dan is dit een fantastische optie om aan uw supplementenpakket toe te voegen. Wat betekent lang leven? Ontdek het hier.

Dus, wat is pterostilbeen?

Tien jaar na de ontdekking van de eigenschappen van resveratrol, raakten wetenschappers geïnteresseerd in een andere stof. Pterostilbeen, vaak het moleculaire neefje van resveratrol genoemd, lijkt er in veel opzichten op.

Net als resveratrol komt pterostilbeen voor in bosbessen. Het komt ook veel voor in amandelen, veenbessen, druivenbladeren en -ranken, en Vaccinium bessen (bijvoorbeeld bosbessen en lingonbessen).

Pterostilbeen vs resveratrol – wat zijn hun structurele verschillen?

Om pterostilbeen vs. resveratrol beter te kunnen vergelijken, moet u naar hun structuur kijken. Hoewel het allebei natuurlijk voorkomende plantaardige verbindingen zijn en ze in sommige van dezelfde producten te vinden zijn, hebben ze ook verschillen.

Resveratrol en pterostilbeen zijn twee nauw verwante stoffen uit de familie van stilbenen. Hun structuur verschilt een beetje; resveratrol heeft drie hydroxl-groepen, terwijl zijn neefje, pterostilbeen, er maar één heeft. Deze ogenschijnlijk kleine variatie maakt een groot verschil in hoe snel deze moleculen worden afgebroken en ons systeem verlaten – wat betekent dat de absorptiesnelheden van deze moleculen aanzienlijk kunnen verschillen!

Vanwege de drie hydroxylgroepen in resveratrol is het voor het menselijk lichaam een grotere uitdaging om optimale niveaus van de verbinding te handhaven. Pterostilbeen daarentegen kan langer in uw bloedbaan blijven. Het gaat ook gemakkelijk door de celmembranen heen, wat betekent dat het de cellulaire routes beter kan ondersteunen.

Wat u moet weten over hun biologische beschikbaarheid

Ons lichaam kan resveratrol en pterostilbeen gemakkelijk absorberen als ze oraal worden ingenomen, waardoor we kunnen profiteren van hun unieke voordelen voor de gezondheid van onze hersenen. Deze verbindingen zijn superieur omdat ze de beschermende barrière tussen onze bloedbaan en hersenen effectiever passeren dan andere supplementen.

Helaas kleeft er ook een nadeel aan. Het menselijk lichaam verteert beide verbindingen snel, wat betekent dat ze slechts een beperkte tijd in uw bloedsomloop kunnen blijven. Wat biologische beschikbaarheid betreft, wint pterostilbeen van resveratrol. In een onderzoek toonden de resultaten aan dat de orale biologische beschikbaarheid van resveratrol 20% is, terwijl pterostilbeen – 80% is.

U moet deze cijfers echter met een korreltje zout nemen. Aangezien het onderzoek werd uitgevoerd op ratten en niet op mensen, kunt u er niet van uitgaan dat hetzelfde voor ons geldt.

Wat is beter voor u?

Van wat we eerder besproken hebben, lijkt het erop dat pterostilbeen de meest effectieve keuze is. Het blijft immers langer in uw lichaam en lijkt stabieler te zijn. Technisch gezien is dat waar, maar het beantwoordt niet veel vragen. Dierstudies geven aan dat pterostilbeen krachtiger kan zijn dan eerder werd aangenomen, maar het effect op mensen moet nog worden vastgesteld.

Op dit moment hebben meer dan 12.000 onderzoeken zich gericht op resveratrol. Naar pterostilbeen zijn er slechts ongeveer 500 gedaan. Dat is een groot verschil. In feite loopt het onderzoek naar pterostilbeen tien jaar achter op het onderzoek naar resveratrol. Hoewel de onderzoeksresultaten veelbelovend lijken, is het niet genoeg om te stellen dat pterostilbeen beter is.

Krijg de beste voordelen van resveratrol terwijl u potentiële risico’s vermijdt met de liposomale vorm van Purovitalis. Onze nieuwe oplossing zorgt voor een betere absorptie en een beter metabolisme, waardoor zowel de cellulaire gezondheid als de cardiovasculaire werking worden ondersteund! Op die manier krijgt u toegang tot al het celbeschermende goeds zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een lage biologische beschikbaarheid.

In dit geval versmelt het liposoom met het darmcelmembraan en brengt het de resveratrol rechtstreeks in de cel. Dankzij dit mechanisme wordt resveratrol veel beter opgenomen. Nog een voordeel – het biedt ook een grotere dosis in het bloed.

Wanneer moet u beginnen met het innemen van supplementen voor een lang leven?

Ouder worden is een feit, maar dat betekent niet dat de reis om ouder te worden niet aangenamer kan zijn. Dit is waar voedingsstoffen om de hoek komen kijken. Door de juiste voeding te eten en supplementen voor een lang leven te gebruiken, kunt u het uiterlijk van uw huid, de gezondheid van uw hart, chronische ziekten en uw hersenfunctie verbeteren.

Wat de verzorging van onze huid betreft, zijn de meeste experts het erover eens dat 25 het moment is waarop u met anti-verouderingsproducten moet beginnen. Bij supplementen is er geen specifieke leeftijd waarop u ze moet gaan gebruiken. Voor de beste resultaten moet u rekening houden met uw levensstijl en gezondheidsdoelen. Zelfs voor de meest gezondheidsbewuste personen is het een slim idee om een professioneel advies in te winnen over welke supplementen het beste zijn voor uw specifieke behoeften.

Opmerkingen

Om erachter te komen of pterostilbeen of resveratrol beter is, moet er nog meer onderzoek worden gedaan. In de tussentijd kunt u er zeker van zijn dat het gebruik van resveratrol volkomen veilig is en talloze voordelen biedt. Als u uw lichaam wilt beschermen tegen ouderdomsklachten en andere problemen, dan kan onze Liposomale Resveratrol de oplossing zijn.

Het is niet gemakkelijk om een sterke en gezonde levensstijl te behouden, maar met een goed dieet, regelmatige lichaamsbeweging en de juiste supplementen is het mogelijk.

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro