GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Longevity & Gezondheid Podcasts

Purovitalis is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve producten, lifestyle en onderzoek. Hier selecteren we een van de beste podcasts die beschikbaar zijn, zodat u nog meer te weten kunt komen. 

Longevity Podcast recommendations by purovitalis

Podcasts breiden de kennis van een Longevity Seekers uit

We hebben een lijst samengesteld van de beste longevity podcasts, die op het moment van dit schrijven alleen in het Engels beschikbaar zijn. Om ervoor te zorgen dat u niets mist, wordt de pagina voortdurend bijgewerkt en uitgebreid.

Lifespan met Dr. David Sinclair

Lifespan met Dr. David Sinclair is een nieuwe podcast van de wereldberoemde onderzoeksdokter op het gebied van veroudering, David Sinclair, Ph.D. Dr. Sinclair is professor in de genetica en mededirecteur van het Harvard Medical School’s Center for Biology of Aging Research. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de wetenschap achter waarom we verouderen en interventies om veroudering te vertragen en zelfs om te keren.

Deze podcast staat los van de onderwijs- en onderzoeksfuncties van Dr. Sinclair aan de Harvard Medical School. De informatie die in deze show wordt gegeven is geen medisch advies, en dient ook niet te worden opgevat of toegepast als vervanging van medisch advies.

Huberman Lab

De Huberman Lab Podcast bespreekt neurowetenschappen: hoe onze hersenen en hun verbindingen met de organen van ons lichaam onze waarnemingen, ons gedrag en onze gezondheid regelen. We bespreken ook bestaande en nieuwe instrumenten om de werking van ons zenuwstelsel te meten en te veranderen. Dr. Andrew Huberman is professor Neurobiologie en Oogheelkunde aan de Stanford School of Medicine. Zijn laboratorium bestudeert neurale regeneratie, neuroplasticiteit en hersentoestanden zoals stress, focus, angst en optimale prestaties. Al meer dan 20 jaar publiceert Dr. Huberman consequent originele onderzoeksresultaten en overzichtsartikelen in gerenommeerde tijdschriften, waaronder Nature, Science, Cell, Neuron en Current Biology. Hij is een regelmatig lid van verschillende beoordelingspanels van de National Institutes of Health en een Fellow van de McKnight Foundation en de Pew Charitable Trusts. Dr. Huberman geeft regelmatig advies aan technologieontwikkelingsbedrijven, professionele atletiekorganisaties en verschillende eenheden van de Amerikaanse en Canadese Special Operations.

Longevity by Design

Longevity by Design is een podcast voor mensen die langer en gezonder willen leven. In elke aflevering onderzoekt Dr. Gil Blander samen met een co-host en een industrie-expert een gepersonaliseerde gezondheidsreis. De show helpt u toegang te krijgen tot wetenschappelijk onderbouwde informatie, ingewikkelde concepten uit te pakken, te leren wat er op het scherpst van de snede onderzoek wordt gedaan naar longevity en de wetenschappers erachter. Stem af op Longevity by Design en ontdek hoe u jaren aan uw leven kunt toevoegen… en leven aan uw jaren.

The Dr. Gundry Podcast

De missie van de Dr. Gundry Podcast is om u te helpen uw beste leven te leiden – geest, lichaam en ziel – door u de tools en kennis te geven die u nodig hebt. Dr. Gundry interviewt enkele van ‘s werelds meest vooraanstaande gezondheidsexperts om levensveranderende inzichten te vergaren en biedt baanbrekend welzijnsadvies tijdens zijn actuele lezingen.

The Human Upgrade with Dave Asprey

Longevity by Design is een podcast voor mensen die langer en gezonder willen leven. In elke aflevering onderzoekt Dr. Gil Blander samen met een co-host en een industrie-expert een gepersonaliseerde gezondheidsreis. De show helpt u toegang te krijgen tot wetenschappelijk onderbouwde informatie, ingewikkelde concepten uit te pakken, te leren wat er op het scherpst van de snede onderzoek wordt gedaan naar longevity en de wetenschappers erachter. Stem af op Longevity by Design en ontdek hoe u jaren aan uw leven kunt toevoegen… en leven aan uw jaren.

LONGEVITY boeken

Nieuwste onderzoek

Bent u een lezer en wilt u een expert worden op het gebied van longevity? Dan vindt u hier een selectie van de beste boeken over longevity.

LONGEVITY Lifestyle

Blog

Van supplementen tot tips voor een gezonde levensstijl. Om uw levensstijl te verbeteren. Dit alles in korte, gemakkelijk te lezen blogs. 

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro