GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

NMN verbetert het uithoudingsvermogen tijdens de training

nmn verbetert uithoudingsvermogen bij inspanning

Samen met lichaamsbeweging zijn NMN supplementen effectief in het verbeteren van de trainingsprestaties en het uithoudingsvermogen bij atleten van middelbare leeftijd door de aerobe capaciteit te verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat atleten over de hele wereld manieren vinden om hun uithoudingsvermogen en prestaties te verbeteren. In de afgelopen jaren hebben verschillende substantiële onderzoeken bij knaagdieren aangetoond dat de supplementatie van nicotinamide mononucleotide (NMN) het uithoudingsvermogen tijdens de training verbetert. Maar zijn deze NMN-gerelateerde voordelen bij inspanning en prestaties ook van toepassing op mensen?

Hiervoor werd een onderzoek bij mensen uitgevoerd door Hu en collega’s van de Guangzhou Sports University. Het werd gepubliceerd in het Journal of the International Society of Sports and Nutrition. Uit het onderzoek is gebleken dat de orale inname van NMN-poeder de aerobe capaciteit (het verbruik van zuurstof door de spieren) bij volwassen hardlopers aanzienlijk kan verhogen. Daarnaast verbetert dit NMN-supplement ook het vermogen van uw skeletspieren om zuurstof te gebruiken voor meer energieproductie tijdens duurinspanningen. Laten we het onderzoek in detail bespreken:

Geven NMN supplementen fysiologische voordelen aan mensen?

In de afgelopen tien jaar heeft een dierstudie aangetoond dat NMN-supplementen een positief effect hebben op knaagdieren wat betreft inspanningsvermogen, gezond ouder worden en een langere levensduur. NMN verhoogt bijvoorbeeld de energieproductie, wat uiteindelijk het fysieke uithoudingsvermogen met 50% verbetert. Daarnaast ondersteunt het verschillende fysiologische kenmerken, waaronder insulinegevoeligheid en neuronfuncties.

Bovendien hebben sommige onderzoeken aangetoond dat NMN-supplementen ook de insulinegevoeligheid en spierfuncties verbeteren bij pre-diabetische vrouwen en mannen van 60 jaar.

Training combineren met NMN om uithoudingsvermogen tijdens inspanning te verbeteren

Om te onderzoeken of sporters van middelbare leeftijd en gezonde atleten ook vergelijkbare voordelen van NMN krijgen, vulden Hu en collega’s hardlopers 6 weken lang aan met 300, 600 of 1200 mg NMN-poeder. In deze duur werden deze 3 doseringsgroepen 5 tot 6 keer per week gedurende 40 tot 60 minuten getraind en vervolgens blootgesteld aan long- en hartoefeningstesten.

De resultaten van duurtrainingstesten hebben aangetoond dat de NMN-supplementen het vermogen van het lichaam om zuurstof op te nemen en af te leveren aan lichaamsweefsels aanzienlijk verbeteren met doseringen van 600 en 1200 mg/dag.

The table reveals that the athletes taking NMN supplements have more oxygen uptake and aerobic power as compared to those who did not.

De tabel onthult dat de atleten die NMN-supplementen gebruiken meer zuurstofopname en aerobe kracht hebben in vergelijking met degenen die dat niet deden.

Hoge doses NMN worden goed verdragen

Hu en collega’s onderzochten ook of NMN-supplementen schadelijk zijn voor hardlopers. Interessant genoeg vertoonde geen van de hardlopers bijwerkingen zoals een abnormale hartslag. Dit supplement is dus veilig en wordt goed verdragen bij een dosis van 1200 mg/dag.

Conclusie

De resultaten van het onderzoek suggereren dat NMN-supplementen effectief zijn in het verbeteren van de zuurstofverbruikscapaciteit bij atleten van middelbare leeftijd. Het kan ook hun trainingsprestaties en uithoudingsvermogen verbeteren.

Referenties


1. https://www.nmn.com/news/human-trial-nmn-enhances-exercise-endurance-runners


2. https://www.nmn.com/what-is-nmn


3. https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(18)30152-1#gerelateerdeArtikels


4. https://www.nmn.com/precursors/nmn-benefits-side-effects-dosage


5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34238308/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Purovitalis News

Purovitalis News

Verwante artikelen

Nieuwste blogs

Meld je aan en bespaar 5%

Meld u aan voor speciale aanbiedingen, nieuws over een lang leven en 5% korting op uw eerste bestelling
Close

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro