GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

NMN-supplementen om leverschade te voorkomen

nmn leverschade, nmn-suppletie laat veelbelovende resultaten zien tegen leverschade.

Overmatig alcoholgebruik in combinatie met andere comorbiditeiten kan leiden tot verschillende stadia van leverschade. De ernst en het bereik van de symptomen hangen af van de omvang van het leverweefsel dat door de aandoening is aangetast. Studies hebben veelbelovende resultaten aangetoond voor NMN om leverschade te herstellen. Laten we eerst bespreken waarin de stadia van alcoholgerelateerde leverziekte kunnen worden ingedeeld:

1. Alcoholische leververvetting

Alcoholische leververvetting is de eerste en meest omkeerbare vorm van leverschade door alcohol. Alcoholconsumptie kan de vetophoping in het leverweefsel versterken. In dit stadium is NMN-supplementatie het meest effectief in het verminderen van leverschade veroorzaakt door alcohol.

2. Alcoholhepatitis

In dit stadium begint een acute ontsteking van de levercellen op te treden, wat een waarschuwing is voor blijvende leverschade als het onbehandeld blijft. De NMN-suppletie kan in dit stadium optimaal samenwerken met de medische behandeling om de ontsteking te verminderen en blijvende complicaties te voorkomen.

3. Alcoholische levercirrose

Het laatste en meest gecompliceerde stadium van leverschade is cirrose. Hierbij raakt het leverweefsel volledig disfunctioneel en verliest het zijn vermogen om te regenereren en kan het alleen behandeld worden door transplantatie van gezond leverweefsel.

Leverschade en NMN

Uit een onderzoek blijkt dat een NMN-supplement de ophoping van thioacetamide (TAA) en tetrachloorkoolstof (CCL4) in de extracellulaire matrix van de lever vermindert, twee stoffen die leverfibrose bij muizen veroorzaken.

Bovendien remt NMN de vorming van leverstellaatcellen door de oxidatie-gemedieerde afbraak van PGDH te onderdrukken.

Op grond van deze bevindingen stelt het onderzoek voor dat NMN-suppletie een nieuwe therapeutische aanpak kan zijn die leverschade door leverfibrose voorkomt.

Hoe beschermt NMN tegen leverschade?

Bij alcoholgerelateerde leveraandoeningen treedt een significante ontregeling van het levermetabolisme op die gerelateerd is aan een verstoorde genexpressie. Alcoholconsumptie induceert overexpressie van Activating Transcription Factor3, een eiwit dat geassocieerd wordt met meerdere stadia van leverschade.

In een in vivo muizenexperiment toonde een meting van de effecten van NMN op de stofwisseling bij leveraandoeningen aan dat NMN de effecten van de ontregelde expressie van genen op de leverweefsels vermindert. Dit effect neemt toe in de vroege stadia van chronisch alcoholgebruik.

NMN beschermt tegen levercirrose

Bij acuut of chronisch leverletsel kunnen de natuurlijke wondgenezingsreacties een littekeneffect induceren dat leverfibrose wordt genoemd. De progressie van leverfibrose kan zich ontwikkelen tot levercirrose en verdere leverkanker.

Als de Hepatic Stellate Cell (HSC) de primaire bron is van de extracellulaire matrix die de progressie van leverfibrose veroorzaakt, is het remmen van HSC de sleutel tot levercirrosepreventie.

NMN-supplementatie blijkt de vorming van HSC af te remmen, wat direct verband houdt met het verminderen van het risico op progressie van leverfibrose tot cirrose.

Koop nmn supplement van purovitalis, met de hoogste opnamen en meeste zuivere kwaliteit

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Purovitalis News

Purovitalis News

Verwante artikelen

Nieuwste blogs

Meld je aan en bespaar 5%

Meld u aan voor speciale aanbiedingen, nieuws over een lang leven en 5% korting op uw eerste bestelling
Close

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro