GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

NMN-supplementen verbeteren de spierfuncties

NMN Supplements improve muscle functions

Nicotinamide mononucleotide (NMN) supplementen zijn effectief in het verbeteren van de spiermobiliteit en -functies bij oudere volwassenen. Verschillende dierstudies hebben aangetoond dat de inname van de precursormolecule (NMN) het niveau van nicotinamide adenine dinucleotide (NAD ) in het lichaam aanzienlijk kan verhogen. Bovendien kan een leeftijdsgerelateerde afname van NAD leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder stofwisselingsziekten, neurodegeneratieve ziekten en hart- en vaatziekten, samen met een afname van de spierfuncties.

Dus werd er een onderzoek uitgevoerd door Yamauchi en collega’s van de Universiteit van Tokio om uit te zoeken of NMN-supplementen de spierfuncties bij mensen verbeteren? Laten we eens kijken hoe het onderzoek werd uitgevoerd en wat de conclusie was.

Worden NMN supplementen goed verdragen?

Voordat de effectiviteit van NMN tegen spierzwakte werd onderzocht, werd eerst de veiligheid ervan bepaald. Het onderzoeksteam voerde gewone bloedtesten uit. Die wijzen op toxiciteit zoals markers van nierfuncties en leverenzymen na een twaalf weken durende dagelijkse inname van NMN. En de resultaten van de laboratoriumtests lieten geen verandering zien, wat aantoonde dat de NMN supplementen veilig zijn en goed verdragen worden.

Oraal NMN verhoogt NAD-niveaus

Verschillende eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat orale toediening van NMN de NAD-spiegels bij oude ratten aanzienlijk kan verhogen. En deze verhoogde niveaus verbeteren gerelateerde gezondheidsaandoeningen. Om hetzelfde effect bij mensen te controleren, gaven onderzoekers 12 weken lang NMN aan oudere mannen. Volgens Yamauchi en collega’s is dit de eerste studie die meldt dat de orale inname van NMN-supplementen effectief is in het verbeteren van NAD-metabolieten in het menselijk bloed.

Verdere analyse toonde aan dat de NMN-supplementen het metabolisme van NAD verhogen door de omzetting van NMN in NAD te verbeteren. En de omzetting van andere metabolieten van NMN naar NAD door een speciale NAD syntheseroute (algemeen bekend als de novo route). Deze resultaten toonden ook aan dat NMN de NAD-synthese bevordert door verschillende NAD-biosynthesewegen te activeren.

Figure (A) showed a clear increase in NMN blood levels as compared to placebo while figure (B) showed an increase in NAD blood levels.
Figuur 1: De dagelijkse inname van NMN-supplementen gedurende 12 weken verbetert de bloedspiegels van NAD en NMN aanzienlijk. Figuur (A) toonde een duidelijke stijging van de NMN-bloedspiegels in vergelijking met placebo, terwijl figuur (B) een stijging van de NAD-bloedspiegels liet zien. NMN-supplementen verbeteren de spierfuncties.

NMN verhoogt de spierprestaties bij mannen van 65 jaar en ouder

Om na te gaan of het door NMN veroorzaakte NAD-niveau de lichaamsfuncties verbetert, testten onderzoekers de spierprestaties en spierkracht. De resultaten hebben aangetoond dat de dagelijkse 250 mg NMN supplementen veilig zijn. Ze worden goed verdragen en verbeteren de spierkracht door de grijpkracht, de loopsnelheid en het aantal keren dat iemand zich gedurende dertig seconden uit een stoel kan optrekken, te verhogen.

De conclusie

De bevindingen van het onderzoek suggereren dat de supplementatie van 250 mg NMN per dag gedurende 12 weken bij oudere volwassenen goed wordt verdragen, veilig is en de NAD-metabolieten in het bloed aanzienlijk verbetert. Daarnaast verbetert het de spierprestaties en spierkracht.

Referenties

  1. https://assets.researchsquare.com/files/rs-455083/v1_covered.pdf
  2. https://www.nmn.com/news/12-weeks-of-nmn-supplementation-improves-muscle-function
  3. https://www.researchsquare.com/article/rs-455083/v1
  4. https://www.nmn.com/news/metabolic-benefits-of-nmn-shown-for-first-time-in-humans

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro