GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Studie naar slaap met NMN bij mensen: Doorbraak in resultaten slaapkwaliteit volwassenen.

NMN verbetert de slaap bij mensen van middelbare leeftijd en ouder

Een recent onderzoek bij mensen heeft aangetoond dat het supplement nicotinamide mononucleotide (NMN) de slaapkwaliteit aanzienlijk verbetert bij volwassenen van middelbare leeftijd en ouder. Dit innovatieve onderzoek suggereert dat NMN mogelijk kan helpen bij het aanpakken van slaapproblemen die veel voorkomen bij een ouder wordende bevolking en kan bijdragen aan de algehele gezondheid en het algehele welzijn.

Bent u het beu om elke nacht te woelen en te draaien, terwijl u worstelt om een goede nachtrust te krijgen? Volgens een baanbrekend onderzoek bij mensen zou een supplement genaamd nicotinamide mononucleotide (NMN) de sleutel kunnen zijn tot het verbeteren van de slaapkwaliteit bij volwassenen van middelbare leeftijd en ouder. Het onderzoek, dat gepubliceerd is in het American Journal of Translational Medicine, levert overtuigend bewijs dat NMN een significante invloed heeft op de slaap en de algehele gezondheid.

Hoewel NMN geen wondermiddel is, is het veelbelovend als een natuurlijk, wetenschappelijk onderbouwd supplement dat volwassenen van middelbare leeftijd en ouderen kan helpen om beter te slapen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Naarmate er meer bewijsmateriaal beschikbaar komt, kan NMN een vast onderdeel worden van de dagelijkse routine van mensen die een goede gezondheid willen behouden en elegant ouder willen worden.

De opzet van de studie

Deze dubbelblinde, placebogecontroleerde studie rekruteerde 80 deelnemers in de leeftijd van 45-75 jaar en verdeelde hen willekeurig in twee groepen. De interventiegroep ontving een dagelijkse dosis van 300 mg NMN. De controlegroep kreeg 12 weken lang een placebo. Onderzoekers beoordeelden de slaapkwaliteit, slaperigheid overdag, slaapefficiëntie. En andere slaapgerelateerde parameters met behulp van gevalideerde vragenlijsten en actigrafie. Een niet-invasieve methode voor het controleren van slaap-waakpatronen, zowel voor als na de interventie.

Overtuigende bevindingen NMN en slaapkwaliteit

De resultaten van het onderzoek toonden aan dat deelnemers in de NMN-groep significante verbeteringen in de slaapkwaliteit ondervonden in vergelijking met de controlegroep. Ze meldden een betere slaapefficiëntie, minder nachtelijke ontwakingen en minder slaperigheid overdag. Bovendien hielden de verbeteringen verband met verhoogde NAD-niveaus. Dit suggereert dat NMN NAD effectief stimuleert en de slaap kan verbeteren door leeftijdsgerelateerde achteruitgang in cellulaire functies aan te pakken./blogs/lifestyle/wat-is-nad-en-waarom-is-het-belangrijk

Results of the NMN studies that indicates that is improves sleep
Afbeelding uit origineel onderzoek

Implicaties voor veroudering en gezondheid

Deze bevindingen hebben belangrijke implicaties voor volwassenen van middelbare leeftijd en ouderen, en geven aan dat NMN een effectieve, veilige interventie zou kunnen zijn voor slaapproblemen die vaak geassocieerd worden met veroudering. Een betere slaap kan bijdragen aan een verbeterde cognitieve functie, emotioneel welzijn en algehele gezondheid.

Bovendien is NMN veelbelovend gebleken voor andere aspecten van gezondheid en veroudering. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat NMN-supplementatie de gevoeligheid voor insuline kan verbeteren, ontstekingen kan verminderen en de levensduur van bepaalde dieren kan verlengen. Hoewel er meer onderzoek nodig is om het potentieel van NMN volledig te begrijpen, suggereren deze bevindingen dat het een krachtig hulpmiddel zou kunnen zijn om gezondheid en een lang leven te bevorderen.

Een natuurlijke oplossing voor beter slapen

De groeiende belangstelling voor NMN weerspiegelt een bredere verschuiving in de manier waarop de maatschappij naar gezondheid kijkt. Met de nadruk op natuurlijke, op bewijs gebaseerde interventies. Met het potentieel om de slaapkwaliteit en de algehele gezondheid te verbeteren. NMN kan binnenkort een onmisbaar onderdeel worden van de dagelijkse routine voor volwassenen van middelbare leeftijd en ouder. Belangrijk is dat dit onderzoek de noodzaak onderstreept voor verder onderzoek naar de moleculaire mechanismen die ten grondslag liggen aan leeftijdsgerelateerde slaapstoornissen. En ook naar de veiligheid en werkzaamheid van NMN-supplementen op de lange termijn.

Conclusie

Concluderend kan gesteld worden dat het menselijke onderzoek naar de effecten van NMN-supplementatie op de slaapkwaliteit bij volwassenen van middelbare leeftijd en oudere volwassenen een aanzienlijk potentieel heeft aangetoond voor het verbeteren van de slaap en de algehele gezondheid. De bevindingen van het onderzoek dragen bij aan ons begrip van de moleculaire mechanismen die ten grondslag liggen aan leeftijdsgerelateerde slaapstoornissen. En moedigen verder onderzoek naar de voordelen van NMN-supplementatie aan. Naarmate onze kennis over veroudering en gezondheid toeneemt, zal NMN wellicht snel naar voren komen als een essentieel onderdeel in het streven naar een betere slaap en een gezonder, meer bevredigend leven.

Een andere studie over NMN en uithoudingsvermogen vindt u hier.

Buy liposomal NMN capsules from purovitalis

Citaten

Lee, J., Kim, S. H., Lee, H. J., Park, K., Kang, S. W., & Kim, H. S. (2023). NMN verbetert de slaap bij middelbare en oudere volwassenen. Amerikaans Tijdschrift voor Translationele Geneeskunde. Opgehaald van https://ajtm.journals.publicknowledgeproject.org/index.php/ajtm/article/view/2535/2438

Mills, K. F., Yoshida, S., Stein, L. R., Grozio, A., Kubota, S., Sasaki, Y., … & Imai, S. I. (2016). Long-Term Administration of Nicotinamide Mononucleotide Mitigates Age-Associated Physiological Decline in Mice. Cell Metabolism, 24(6), 795-806.

Uddin, G. M., Youngson, N. A., Sinclair, D. A., & Morris, M. J. (2016). Head to Head Comparison of Short-Term Treatment with the NAD( ) Precursor Nicotinamide Mononucleotide (NMN) and 6 Weeks of Exercise in Obese Female Mice. Frontiers in Pharmacology, 7, 258.

Zhang, H., Ryu, D., Wu, Y., Gariani, K., Wang, X., Luan, P., … & Auwerx, J. (2016). NAD⁺ suppletie verbetert de mitochondriale en stamcelfunctie en verlengt de levensduur bij muizen. Science, 352(6292), 1436-1443.

Zuiver NMN Europa gebaseerd Levering via liposomen

Onze NMN supplementen zijn er voor jou om je te helpen stralen en je op je best te voelen! Probeer het uit!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro