GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

NMN en kanker – de mythes ontkrachten

NMN en kanker - de mythes ontkrachten

Veroorzaakt NMN echt kanker?

De theorie begint met een onderzoek aan de Universiteit van Washington naar hersenkankercellen (glioblastoma). Tijdens het onderzoek remden de onderzoekers de enzymen die NAD aanmaken om het resultaat van NAD-depletie in de kankercellen te zien. De cellen stopten met groeien. Hieruit kan geconcludeerd worden dat kankercellen NAD nodig hebben om te overleven. Het toont ook aan dat uitputting van het NAD-niveau de groei van tumorcellen verstoort en ze gevoeliger maakt voor chemotherapie.

Een verkeerde interpretatie

Maar het onderzoek werd verkeerd geïnterpreteerd toen het veronderstelde dat het concept in de tegenovergestelde richting van toepassing was door associatie zonder het te testen. Er werd een persbericht uitgebracht met de bewering dat verhoogde NAD-niveaus de groei van de tumorcellen zouden verhogen. Dit werd niet getest en er werd alleen uitgegaan van de tegenovergestelde theorie in het onderzoek (het effect van de depletie).

De ware interpretatie

De studie bespreekt slechts één richting van de NAD-activiteit, namelijk de depletiekant. Tumorcellen (net als normale cellen) worden beïnvloed door NAD-depletie. Maar om zonder testen de tegenovergestelde richting te concluderen, mist wetenschappelijk bewijs.

De feiten over NMN en kanker

Verhoogt NMN de ontwikkeling van kanker?

Theoretisch, als iemand al actieve kanker heeft, zou NMN de groei van kanker kunnen versnellen, net als vele andere vitale onderdelen voor de celfunctie. Voedingselementen en enzymen die nodig zijn voor de groei van normale gezonde cellen zullen ook dezelfde effecten hebben op de groei van hongerige kankercellen.

Het gebruik van NMN kan immuuntherapieën verbeteren

Het is aangetoond dat NMN de werkzaamheid van immunotherapieën tegen kanker kan verbeteren. Onderzoekers suggereren dat het stimuleren van cellulaire NAD-niveaus met NMN de effecten van immuunsysteemversterkende therapieën die bedoeld zijn om de PD-L1-functie te remmen, kan verbeteren.

NMN om de kans op het krijgen van kanker te verlagen

NMN verlaagt het risico op het ontwikkelen van kanker door cellulaire DNA-mutaties te verminderen. Meerdere onderzoeken toonden aan dat suppletie met NMN de DNA-mutatie in menselijke fibroblasten aanzienlijk kan verlagen.

Conclusie

Er is geen bewijs dat NMN de verspreiding van kanker versnelt. Er is een goede kans dat NMN het risico op het krijgen van kanker zou kunnen verlagen door bijvoorbeeld het aantal DNA-mutaties te verlagen of immuuncellen beter te maken in het vinden en doden van kankercellen.

Sommige onderzoeken tonen aan dat NMN de groei van reeds aanwezige kankers kan versnellen, terwijl andere onderzoeken aantonen dat NMN de groei van kanker niet veroorzaakt.

Kankerpreventie is het belangrijkste doel als u lang en gezond wilt leven. In dit geval is het mogelijk dat NMN een veelbelovende kandidaat-molecule is.

Zuiver NMN Europa gebaseerd Levering via liposomen

Onze NMN supplementen zijn er voor jou om je te helpen stralen en je op je best te voelen! Probeer het uit!

Share:

Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro