GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Studie: De Rol van NMN bij het Herstellen van Levergezondheid bij Veroudering

Ontdek hoe NMN verouderingsgerelateerde leverproblemen bestrijdt door oxidatieve stress te verminderen en de veerkracht van de lever te vergroten via de Sirt3-Nrf2-as.

Deze studie onderzoekt hoe NMN (Nicotinamide Mononucleotide) levergezondheid kan herstellen bij verouderingsprocessen. NMN is een voorloper van NAD+ (Nicotinamide adenine dinucleotide) en speelt een sleutelrol in het verjongen van oudere levers. De focus ligt op het herstellen van redox-homeostase, essentieel voor de gezondheid en longevity, vooral in de lever. Met twee muizengroepen, waaronder een met een Sirt3-tekort, werd NMN’s effect op leverproteïnen en stressrespons geanalyseerd. De studie biedt nieuwe inzichten in het potentieel van NMN om leeftijdsgerelateerde leverproblemen tegen te gaan.

Belangrijkste bevindingen van de studie

  1. Vermindering van Oxidatieve Stress: NMN-behandeling verminderde tekenen van oxidatieve stress in de levers van oudere muizen. Dit wijst op potentieel beschermend effect tegen leverbeschadiging door veroudering.
  2. Verbeterde Weerstand tegen Leverletsel: Muizen behandeld met NMN toonden meer weerstand tegen leverbeschadiging veroorzaakt door paracetamol. Dit benadrukt de beschermende rol van NMN.
  3. Werkingsmechanisme van NMN: NMN verhoogt de activiteit van Sirt3 en beïnvloedt Nrf2. Deze dubbele werking is essentieel voor de beschermende effecten van NMN op de lever.

Doel van de Studie

De studie richt zich op het verstoren van de redox-homeostase bij veroudering. De lever, als essentieel orgaan, is hier bijzonder gevoelig voor. De studie onderzoekt hoe NMN de verouderingsprocessen beïnvloedt, specifiek gericht op het herstellen van redox-homeostase in de lever van oudere muizen.

De Studie

Er werden twee muizentypes gebruikt: normale C57BL/6 en muizen met een Sirt3-tekort. Sirt3 speelt een cruciale rol in het reguleren van cellulaire energie en stressreacties.

De onderzoekers dienden NMN of een controlevloeistof (PBS) toe aan zowel jonge als oude muizen. Het doel was het observeren van verschillen in levereiwitten tussen deze groepen. Ze gebruikten kwantitatieve proteomische analyse om verschillen in eiwitniveaus te vinden.

Verder gebruikten ze immunohistochemische kleuring, western blotting en oil red O kleuring om de leverconditie te onderzoeken.

Ontdekkingen

De studie toonde aan dat NMN oxidatieve stress vermindert en de niveaus van nucleair Nrf2 in de lever van oudere muizen verlaagt. Bij een overdosis paracetamol vertoonden NMN-behandelde muizen meer weerstand tegen leverbeschadiging. Dit suggereert dat NMN de natuurlijke verdediging van de lever kan versterken.

De Cruciale Rol van Sirt3

Bij muizen met Sirt3-tekort was de beschermende werking van NMN afhankelijk van de aanwezigheid van Sirt3. Dit benadrukt het belang van Sirt3 in de revitaliserende werking van NMN op de lever.

Lees hier nog een veelbelovende studie over NMN en leverschade.

Conclusie

Veroudering is onvermijdelijk, maar deze studie biedt hoop. NMN kan de lever beschermen tegen verouderingsschade door samen te werken met beschermende eiwitten zoals Nrf2 en Sirt3. Meer onderzoek is nodig, maar deze resultaten zijn een veelbelovende stap in de strijd tegen leverproblemen gerelateerd aan ouderdom.

Lees hier meer over Sirtuins.

Referenties

https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.jproteome.2c00167

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Purovitalis News

Purovitalis News

Verwante artikelen

NMN Poeder Puur kopen

Nieuwste blogs

Meld je aan en bespaar 5%

Meld u aan voor speciale aanbiedingen, nieuws over een lang leven en 5% korting op uw eerste bestelling
Close

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro