GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

NAD vs NAC: Wat Zijn de Verschillen?

nad vs nac supplementen vergelijken. Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Hoewel het niet mogelijk is om de tijd stil te zetten, kunnen veel factoren invloed hebben op hoe mensen ouder worden. Vooral voeding speelt een grote rol bij het bevorderen van gezond ouder worden. Onderzoek suggereert zelfs dat sommige supplementen kunnen helpen om scherp en vitaal te blijven als je ouder wordt. Maar met zoveel producten op de markt die beweren effectief te zijn, is het een uitdaging om te begrijpen welke echt werken.

Bij de populairste antiverouderingssupplementen zie je vaak NAD en NAC. Maar welke van de twee is beter? En wat moet je weten als je ze inneemt? We beantwoorden deze en andere vragen in het onderstaande artikel.

Wat is NAC?

Als je googelt op ‘de beste anti-verouderingssupplementen’, kom je vaak aminozuren tegen. Volgens onderzoeken kunnen deze essentiële bouwstenen van eiwitten mogelijk helpen bij bloedsuiker en diabetes type 2, maar ook celveroudering en erectiestoornissen tegengaan.

N-acetylcysteïne, of NAC, is een voorwaardelijk essentieel aminozuur, wat betekent dat je lichaam het kan aanmaken uit andere aminozuren. Toch is het hebben van voldoende hoeveelheden NAC om veel redenen cruciaal. Het belangrijkste is dat cysteïne en NAC (samen met glutamine en glycine) helpen bij het herstellen van glutathion, dat wordt beschouwd als een van de meest essentiële antioxidanten van ons lichaam.

Bovendien wordt NAC ook in verband gebracht met andere voordelen. Het aminozuur speelt een cruciale rol in processen die te maken hebben met de ontgifting van je lichaam.

Waar wordt NAC voor gebruikt?

NAC biedt veel voordelen voor het menselijk lichaam. Daarom wordt het zowel gebruikt als receptgeneesmiddel (voor de behandeling van een overdosis paracetamol en hulp bij longziekten) als als supplement.

Als supplement wordt NAC het vaakst aanbevolen voor mensen met leverproblemen. Studies tonen ook aan dat het innemen van NAC het menselijk lichaam kan beschermen tegen nier- en neurologische schade na het innemen van medicijnen.

Als het gaat om longevity, suggereert onderzoek dat NAC leeftijdsgerelateerde gezondheidsafwijkingen kan verbeteren, bijvoorbeeld door maatregelen van oxidatieve stress en bloeddruk te verlagen en tegelijkertijd spierkracht en loopsnelheid te verhogen.

Er is echter meer onderzoek nodig om de voordelen van NAC volledig te begrijpen. Er zijn nog steeds gemengde meningen over de vraag of het supplement zou kunnen helpen bij andere aandoeningen.

Wat is NAD en waarom is het belangrijk?

Als je ooit een biologieboek hebt opengeslagen, heb je waarschijnlijk gehoord over nicotinamide adenine dinucleotide (NAD). Dit co-enzym is essentieel voor de goede werking van ons lichaam, omdat het ervoor zorgt dat elektronen worden overgedragen van het ene molecuul naar het andere. Indrukwekkend is dat NAD zich in alle levende cellen bevindt en essentieel is voor honderden verschillende reacties.

NAD is de geoxideerde en gereduceerde vorm van het co-enzym. Hoewel NAD voor het eerst werd ontdekt in 1906, zijn wetenschappers pas de laatste 60 jaar het werkelijke belang ervan gaan begrijpen. Het is nu bekend dat veel eiwitgroepen hun functies alleen kunnen uitvoeren met NAD .

Gerelateerd: Wat is NAD en waarom is het belangrijk

Wat is de functie van NAD?

Er is een reden waarom we het over NAD hebben in termen van een langer langer en anti-aging. Een eiwitgroep die alleen werkt in de aanwezigheid van NAD zijn sirtuïnes. Deze eiwitten zorgen ervoor dat cellen in ons lichaam in balans zijn en beschermd worden tegen leeftijdsgerelateerd verval.

Bovendien speelt NAD ook een enorme rol bij DNA-reparatie. Zoals studies aantonen, beschermen sirtuïnes cellen tegen oxidatieve stress. Ook zijn deze eiwitten betrokken bij het handhaven van een gezond circadiaan ritme, dat ons welzijn op vele manieren beïnvloedt. Zoals eerder gezegd, kunnen sirtuïnes hun functies alleen uitvoeren als NAD aanwezig is, wat betekent dat het zonder het co-enzym bijna onmogelijk is om een gezond en gelukkig leven te leiden.

Gerelateerd: Wat zijn sirtuïnes?

NAC vs. NAD supplement

Nu je hebt geleerd waarom NAC en NAD nodig zijn voor onze lichaamsfuncties, vraag je je misschien af: welke van de twee moet je nemen? Hoewel beide supplementen hun voordelen hebben, hebben ze ook hun verschillen. Hier is een blik op NAC vs NAD supplementen.

NAC suppletie

Hoewel NAC kan worden gevonden in verschillende eiwitbronnen, zoals eieren, vlees en zuivelproducten, kan het een uitdaging zijn om er voldoende van binnen te krijgen uit voedsel alleen. Houd er rekening mee dat je lichaam cysteïne niet direct kan aanmaken, dus het is vaak makkelijker om supplementen te nemen om aan je NAC-behoeften te voldoen.

Het goede nieuws is dat NAC-supplementen gemakkelijk verkrijgbaar zijn via de drogist of via een zorgverlener. Als je op zoek bent naar alternatieven voor NAC, kun je producten overwegen die cysteïne bevatten, het aminozuur waarvan het is afgeleid. Daarnaast kunnen andere antioxidanten zoals vitamine C, alfa-liponzuur en glutathion supplementen vergelijkbare voordelen bieden.

NAD-supplementen

Naarmate we ouder worden, nemen onze natuurlijke NAD-niveaus af. Helaas zijn er geen voedingsmiddelen die het co-enzym bevatten. Dit betekent dat je NAD-niveaus alleen kunt verhogen door supplementen te nemen. Gelukkig kun je tegenwoordig NAD supplementen kopen in verschillende vormen, waaronder sublinguale poeders, neussprays en capsules.

Als alternatief zijn supplementen met nicotinamide riboside (NR) of nicotinamide mononucleotide (NMN) effectieve NAD precursors. Deze producten kunnen indirect helpen de NAD-spiegels te verhogen en zijn ook verkrijgbaar in Europa.

Gerelateerd: Wat zijn voedingsmiddelen met veel NAD ?

Wat is beter: NAD vs. NAC als antiverouderingssupplement

De strijd tussen NAC en NAD hangt af van je specifieke gezondheidsdoelen. Hoewel zowel NAC als NAD gezond ouder worden bevorderen, zijn ze heel verschillend. Als je je energieniveau wilt verhogen en DNA reparatie wilt stimuleren, is het een goed idee om naar NAD supplementen te kijken. Omgekeerd is NAC een betere optie voor mensen die hun ademhaling en leverfunctie willen ondersteunen.

Als je niet zeker weet of NAD vs. NAC supplementen gunstiger zijn voor jouw specifieke problemen, raden we je aan om met je arts te praten.

Conclusie

Het is geen geheim dat de supplementenwereld verwarrend kan zijn. Tenzij je een professional in de gezondheidszorg bent, kan het een hele uitdaging zijn om door alle letters, cijfers en symbolen te navigeren en uit te zoeken welk longevity product het beste past bij jouw behoeften.

Als je moet kiezen tussen NAC vs NAD, moet je eerst bedenken waarom je deze supplementen wilt nemen. Beide hebben hun voor- en nadelen, dus de echte vraag is wat voor jou belangrijker is.

Houd in gedachten dat we nog veel niet weten over NAD en NAC. Om een weloverwogen beslissing te nemen, volg je de nieuwste studies en onderzoeken naar deze supplementen. Dit zal je helpen te begrijpen welke het meest gunstig voor je kan zijn.

Gerelateerd: NMN vs NR de ultieme vergelijking

FAQ

Wie moet NAC vermijden?

Hoewel NAC supplementen over het algemeen veilig zijn voor de meeste mensen, zijn er enkele risico’s aan verbonden. Als je astma of bloedingsproblemen hebt, moet je met een arts praten voordat je de supplementen gebruikt. NAC kan ook een wisselwerking hebben met nitroglycerine, bloedverdunners en sommige bloeddrukmedicijnen, en daarom kan je arts je vertellen om de supplementen te vermijden.

Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft, moet je een arts raadplegen.

Zijn NAD en NAC hetzelfde?

Hoewel zowel NAD als NAC gezond ouder worden bevorderen en daarom door de meeste consumenten vaak door elkaar worden gehaald, hebben ze verschillende werkingsmechanismen en toepassingen. NAD is vooral een co-enzym dat werkt bij de energieproductie, celsignalering en DNA-reparatie, terwijl NAC een antioxidant is die betrokken is bij celbescherming.

Zijn NAC en NMN hetzelfde?

NMN wordt beschouwd als een voorloper van NAD, wat betekent dat de celmolecule in je cellen chemisch wordt omgezet in NAD. Zodra NMN is opgenomen in je bloedbaan, transformeert het in NAD . Technisch gezien heeft NMN dus vergelijkbare effecten als NAD .

Zoals eerder vermeld, hebben NAC en NAD significante verschillen, en hetzelfde geldt voor NAC en NMN. Naast de voordelen van NAD kunnen NMN supplementen ook de insulineproductie van je lichaam ondersteunen, evenals de glucosetolerantie.

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro