GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Kunt u genoeg resveratrol uit druiven en wijn halen, of is supplementatie een must? De zelfcontrolelijst

Resveratrol in druiven en welke wijn met de meeste resveratrol. Vrouw houdt druiven vast.

U hebt vast wel eens gehoord dat een glas rode wijn verschillende gezondheidsvoordelen biedt. Dat komt omdat rode wijn naast het alcoholgehalte ook een aanzienlijke hoeveelheid van een stof bevat die resveratrol wordt genoemd. Deze stof heeft aan populariteit gewonnen doordat onderzoekers verschillende onderzoeken hebben uitgevoerd om de voordelen voor de gezondheid vast te stellen. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat resveratrol mensen ten goede kan komen als het in de juiste hoeveelheden wordt geconsumeerd. Dus is een kom druiven of een glas wijn voldoende om genoeg resveratrol binnen te krijgen om de voordelen voor de gezondheid te benutten. Laten we dat eens uitzoeken.

Wat is resveratrol en hoe werkt het?

Resveratrol is een natuurlijk voorkomende stof die in verschillende plantensoorten voorkomt, vooral in rode druiven. Het behoort tot een groep verbindingen die bekend staat als polyfenolen en staat erom bekend antioxiderende eigenschappen te hebben. Resveratrol in druiven zit voornamelijk in de schil en de zaden. Het fungeert als onderdeel van het verdedigingsmechanisme van de plant om bescherming te bieden tegen schadelijke schimmels, microbiële infecties, ultraviolette straling en verwondingen.

Resveratrol zou de mens ten goede komen vanwege zijn antioxiderende eigenschappen. Overmatige productie van vrije radicalen in het lichaam kan schade veroorzaken aan weefsel, eiwitten en DNA. Als antioxidant werkt resveratrol tegen deze vrije radicalen door ze op te vangen of hun afbraak te vergemakkelijken.

Wat is de hoeveelheid resveratrol in druiven en wijn?

Rode druiven en afgeleide producten zoals sappen en rode wijnen bevatten de hoogste hoeveelheid van deze polyfenol in vergelijking met andere voedingsmiddelen. Dit komt doordat de schil en pitten van druiven langer in het sap mogen blijven tijdens het proces van het maken van rode wijn. Bij witte wijn worden de schil en pitten veel eerder verwijderd. Daarom wordt er minder resveratrol in de wijn opgenomen. Dus als u de voordelen ervan uit voeding en plantaardige bronnen wilt halen, moet u rode wijn kiezen. Pinot noir is een type rode wijn met het hoogste resveratrolgehalte van 0,27mg/ 100ml. St. Laurent is een andere.

Als u echter denkt dat u de vereiste dagelijkse dosis resveratrol binnenkrijgt door alleen maar wijn te drinken, vergist u zich. Zelfs een wijn met het hoogste resveratrolgehalte is niet genoeg. De hoeveelheid resveratrol in wijn is veel minder dan wat u dagelijks nodig heeft. Een liter rode wijn bevat bijvoorbeeld ongeveer 12,59 mg resveratrol. Dit betekent dat u dagelijks ongeveer 40 liter rode wijn moet drinken om een normale dosis van 500 mg van deze antioxidant binnen te krijgen, wat zeker niet aan te raden is.

resveratrolpurovitalis

Conclusie

Als u wilt beginnen met resveratrolsupplementen, vergeet dan niet om er met uw arts over te praten, want grote doses kunnen ongewenste bijwerkingen veroorzaken, zoals misselijkheid, overgeven en diarree. Bovendien kan resveratrol een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen zoals bloedverdunners en tot complicaties leiden. Laat uw arts dus weten welke medicijnen u gebruikt. In tegenstelling tot medicijnen, reguleert de FDA supplementen niet, en men kan niet zeker zijn van de hoeveelheid resveratrol in een supplement. U kunt zich dus het beste beperken tot natuurlijke bronnen van resveratrol zoals rode druiven, pinda’s, pistachenoten, bosbessen en rode wijn. Met mate wijn drinken is de sleutel! De veilige hoeveelheid voor mannen is 10 oz per dag, en voor vrouwen is dat 5 oz. Houd er rekening mee dat zwangere vrouwen en mensen met hartaandoeningen alcoholconsumptie in welke vorm dan ook moeten vermijden.

Referenties

 1. https://www.livestrong.com/article/411745-how-much-red-wine-do-you-need-to-get-enough-resveratrol/
 2. https://www.news-medical.net/health/Resveratrol-in-Wines-and-Grapes.aspx
 3. https://www.webmd.com/heart-disease/resveratrol-supplements
 4. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/heart-disease/in-depth/red-wine/art-20048281
 5. https://www.longevity.technology/everything-you-need-to-know-about-resveratrol/
 6. https://www.healthline.com/nutrition/resveratrol#TOC_TITLE_HDR_8

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

 • Gezondheid
 • Veroudering en verjonging
 • Interventies om veroudering tegen te gaan
 • Gerontologie
 • Innovatie in de geneeskunde
 • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro