Hoe veranderen biomarkers bij NMN inname? | Purovitalis

GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €50

Hoe veranderen biomarkers bij NMN-inname?

Wat zijn de voordelen van spermidine, hoe werkt spermidine en wat zijn de beste supplementen?Wat zijn de voordelen van spermidine, hoe werkt spermidine en wat zijn de beste supplementen?

Fysiologisch en medisch onderzoek met behulp van moleculaire biologie en genetica heeft het mechanisme van levensduur en veroudering beschreven. Maar niet iedereen veroudert op dezelfde manier. Fysiologische veroudering is een natuurlijk proces, dat het lot is van alle levende organismen en dat kan toe- of afnemen door aandoeningen in de levensstijl. De extra veroudering die aan uw fysiologische veroudering wordt toegevoegd, staat bekend als pathologische veroudering, die door leefstijlmanagement kan verbeteren.

In 2019 zal volgens de projecties van de World Population Prospects van het Department of Economic and Social Affairs (DESA) van de Verenigde Naties het aantal mensen van 80 jaar de komende 30 jaar verdrievoudigen. Maar dankzij de vooruitgang in de volksgezondheid en moderne technologie leeft de wereld langer en gezonder.

Een langer leven is echter geen garantie voor een gezonder leven. Uw lichaam wordt zwakker naarmate u ouder wordt, waardoor u vatbaarder wordt voor ziekten. Maar wetenschappers onderzoeken de moleculen die veroudering tegengaan en u helpen om niet alleen langer, maar ook gezonder te leven, zoals NMN (nicotinamide mononucleotide).

In de huidige studie bepaalden onderzoekers het effect van orale inname van NMN-supplementen op verschillende biomarkers. En onderzochten hoe NMN een effectief voedingssupplement tegen veroudering is.

Laten we eens bespreken wat biomarkers, NMN-supplementen en hun effect op biomarkers zijn.

Biomarkers

Biomarkers zijn de biologische moleculen die aanwezig zijn in weefsels, lichaamsvloeistoffen en bloed en die abnormale en normale lichaamsprocessen weerspiegelen. Daarnaast worden biomarkers gebruikt om ziektes te onderzoeken.

Wat is NMN?

Het is een belangrijke molecule die in al uw lichaamscellen aanwezig is, ook bekend als NAD . Cellen gebruiken deze molecule in verschillende belangrijke functies, vooral bij de energieproductie. En deze energie wordt gebruikt om het eiwit te activeren dat beschadigd DNA herstelt. Maar naarmate u ouder wordt, neemt deze molecule in uw lichaamscellen af. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat u een gezond NAD-niveau kunt behouden door uw lichaam aan te vullen met de voorlopers ervan, NMN.

Proefpersonen en protocol

Onderzoekers selecteerden 17 proefpersonen (postmenopauzale vrouwen tussen 50 en 80 jaar). Deelneemsters die een ziektegeschiedenis hadden, momenteel onder behandeling waren, allergisch waren voor geneesmiddelen of een operatiegeschiedenis hadden, werden uitgesloten. Harde NMN-capsules met 150 mg NMN waren het testproduct in het onderzoek. Onderzoekers gaven acht weken lang twee capsules oraal per dag aan de proefpersonen na het ontbijt. Tijdens het onderzoek adviseerden de onderzoekers de deelnemers om hun levensstijl niet te veranderen, inclusief roken en drinken en de inname van nieuw voedsel. De proefpersonen werd ook gevraagd om niet te sporten en ‘s nachts laat te slapen. Onderzoekers maten verschillende biomarkers waaronder de body mass index (BMI), bloeddruk en huidaandoeningen aan het begin en einde van het onderzoek. De metingen werden gedaan om de invloed van NMN-supplementatie op biomarkers te evalueren.

Effect van NMN-suppletie op lichamelijke metingen

De resultaten lieten geen zichtbare verandering zien in lichamelijke metingen zoals basaal metabolisme, lichaamsvet, grijpkracht en bloeddruk. Terwijl de BMI van de deelnemende proefpersonen steeg van 23 naar 23,5.

Effect van NMN suppletie op bloed biochemie

Het aantal bloedplaatjes in het bloed steeg van 25 naar 27 µL, maar het amylasegehalte daalde van 75 naar 69 µL. Biomarkers met betrekking tot metabolisme zoals HbA1c (biomarker in glucosemetabolisme) daalden van 5,3 naar 5,2%. Daarnaast daalde HDL (biomarker voor vetstofwisseling) van 67 naar 72 mg/dL. De resultaten lieten echter geen verandering zien in osteocalcine en type 1 collageen (biomarker voor botmetabolisme).

Effect van NMN suppletie op hormonen

Adiponectine scheidt vetcellen af en functioneert als een afremmende molecule tegen leefstijlstoornissen en steeg van 13 naar 16 µg/mL. Aan de andere kant werd er geen duidelijk effect op cortisol, schildklierhormonen en oestradiol waargenomen.

Biomarkers with NMN and NAD

Effect van NMN-suppletie op NAD-synthese

De resultaten toonden een significante toename in de synthese van NAD in de cellen na de toediening van NMN. De NAD-productie steeg van 15 naar 17 ng/mL.

Effect van NMN-suppletie op de huid

De resultaten onthulden een significante afname van zes huidgerelateerde parameters bij de proefpersonen. De parameters waren vochtigheid, spanning, vlekken, schilferigheid, eruptie en ruwe huid.

Effect of NMN supplementation on skin

Effect van NMN suppletie op lichamelijke sensaties

Na afloop van het onderzoek observeerden de onderzoekers verschillende lichamelijke gewaarwordingen bij de proefpersonen. Bijvoorbeeld een verbeterde huid, betere slaap, minder vermoeidheid en minder spierpijn na het werken. Daarnaast werden er nog meer positieve resultaten waargenomen, zoals een verbeterd nachtzicht, minder gewichtstoename en een warmer lichaam, zoals vermeld in tabel 1. De resultaten onthulden echter enkele negatieve effecten bij twee deelnemers, waaronder diarree, slaperigheid en duizeligheid.

De conclusie

Het onderzoek heeft een aantal positieve veranderingen in verschillende leeftijdsgerelateerde biomarkers aangetoond. Bijvoorbeeld een stijging van de BMI, een betere huidconditie, een daling van HbA1c en HDL, een betere slaapkwaliteit, een beter gezichtsvermogen en een verbeterde NAD-synthese . De resultaten suggereren dus dat NMN-suppletie een veelbelovend middel is om veroudering te vertragen en een gezonde levensverwachting te verbeteren. Daarnaast zou de FDA deze verbinding ook moeten goedkeuren en de juiste dosering voor dagelijks gebruik moeten bepalen. Maar de voordelen maken het veelbelovend en trekken mensen aan voor dagelijks gebruik.

Referenties

Zuiver NMN Europa gebaseerd Levering via liposomen

Onze NMN supplementen zijn er voor jou om je te helpen stralen en je op je best te voelen! Probeer het uit!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro