Hoe NMN poeder in te nemen - dosering en schema | NMN Dosis

GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €50

Hoe NMN poeder innemen – dosering en schema

hoe te nemen nmn poeder

NMN (Nicotinamide mononucleotide) is een krachtig ingrediënt tegen veroudering, gewichtsverlies, energieverbetering, hartgezondheid, gezichtsvermogen en diabetes. Bovendien bestrijdt het celschade en andere oxidatieve stress. Hoewel NMN veel gezondheidsvoordelen heeft, zijn er geen officiële regels voor de doseringsvormen. Onderzoek op ratten heeft echter aangetoond dat het veilig is voor menselijk gebruik en er worden klinische tests op mensen uitgevoerd. Laten we eens kijken naar het beste moment van de dag om NMN in te nemen, de NMN-cyclus, hoe NMN-poeder in te nemen en de beste NMN-dosering voor mensen.

How to take nmn powder, dosage and schedule

Beste tijd om NMN supplement in te nemen

De ideale dosis NMN is nog niet vastgesteld, omdat deze nog niet is goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) of het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Daarom hebben we het gebaseerd op trial and error, en uit onderzoek op diermodellen blijkt dat het ideaal is om NMN twee keer per dag in te nemen. Het wordt aanbevolen om twee keer per dag een capsule van 125 mg in te nemen voor een gezonde energieboost.

Hoe NMN poeder innemen

NMN poeder kan onder de tong geplaatst worden totdat het opgelost is. Daarnaast kan het ook direct doorgeslikt worden samen met wat lichte yoghurt om de absorptie te verbeteren.

Beste tijd om NMN poeder in te nemen

De beste tijd om het NMN supplement in te nemen is ‘s ochtends. Aangezien NMN een hoge bron van directe energie is, geloven wij dat het ‘s ochtends innemen gunstig is voor het uitvoeren van routinetaken. Meer over een nieuw onderzoek naar wanneer u NMN moet innemen vindt u hier.

NMN dosering per dag

Dr. David Sinclair, een gerenommeerde persoonlijkheid in de NMN-industrie, neemt zelf 1 g NMN, oftewel 1000 mg, in zijn dagelijkse routine. Een van de moderne onderzoeken toont aan dat het innemen van 2000 mg NMN effectief is en geen bijwerkingen heeft. Een ander onderzoek, uitgevoerd in Japan, verklaarde dat tweemaal daags 125 mg NMN gedurende 8 weken goed is voor de gezondheid. Er zijn nog steeds geen gegevens beschikbaar over het gebruik van NMN op de lange termijn.

In de volgende tabel wordt de aanbevolen NMN-dosering per dag per individuele leeftijd en gewicht uitgelegd.

Leeftijd/gewichtNMN dosering
30-40 jaar/30kg-40kg200mg-400mg/dag
40-50 jaar/50kg-60kg400mg-600mg/dag
Boven 50 jaar/80kg800mg-1200mg/dag

Verschillende doseringsvormen van NMN

Er zijn verschillende vormen van NMN beschikbaar:

Recent onderzoek heeft aangetoond dat het oraal innemen van NMN in pil- of poedervorm zeer effectief is, omdat het direct in de bloedbaan terechtkomt en zijn werking uitoefent. Aan de andere kant is de capsulevorm van NMN net zo effectief. De capsule beschermt het NMN tegen vernietiging door maagzuur en geeft het langzaam af aan het bloed.

Eerdere studies hebben sterk aangeraden om NMN sublinguaal (onder de tong) in te nemen. Toch heeft de moderne wetenschap deze theorie verworpen, en nu gelooft men dat de orale vorm van NMN effectiever is omdat het onmiddellijk de NAD-spiegels in het bloed verhoogt. Dit komt door de ontdekking van het SIc12a8 eiwit in het bloed, dat NMN in de darmen absorbeert.

De potentiële voordelen van NMN-supplementatie

Gebaseerd op een in-vivo dierproef. Wetenschappers ontdekten dat NMN de productie van NAD, een essentieel element van gezonde veroudering, stimuleert. NMN blijkt uitgebreide voordelen te hebben voor de volgende doeleinden:

NMN dosering voor een gezond hart

De hartspier is de hoogst werkende spier van het lichaam met de hoogste belasting. Het hart heeft dus hogere energieniveaus nodig om gezond te kunnen functioneren. Een constante aanvoer van NMN levert de benodigde energie om de contractiliteit van de hartspier te ondersteunen en beschermt tegen hartaandoeningen.

NMN dosering voor obesitas

Obesitas is direct gecorreleerd aan een groot aantal risicovolle gezondheidscomplicaties zoals diabetes, hoge bloeddruk, metabool syndroom en letsel aan het skelet. Terwijl het handhaven van een gezond dieet en een actieve levensstijl cruciaal is voor gewichtsbeheersing. NMN kan een geweldige aanvulling zijn om de stofwisseling te helpen verbeteren en de energie van het lichaam te verhogen.

NMN cyclus om energie te verhogen

NMN verhoogt onmiddellijk het NAD-niveau in het lichaam. In ongeveer 60 minuten na inname zal het NAD-niveau in uw bloed verhoogd zijn. Dit NAD heeft vervolgens 2-3 weken nodig om volledig te functioneren en uw energieniveau te verhogen. Het hele proces werkt op een cyclische manier en u profiteert er dienovereenkomstig van. De minimaal aanbevolen dosering per NMN-cyclus is 250 mg, maar als u een hoge boost in uw energieniveau nodig heeft, kunt u tot 1000 mg NMN nemen, wat neerkomt op ongeveer 3-7 capsules per keer. Meer informatie over NAD .

Raadpleeg uw arts voordat u supplementen gebruikt

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro