GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Fertiliteit verbeteren met Spermidine: studie toont verbeterde eicelkwaliteit

fertiliteit verbeteren met spermidine: baanbrekend onderzoek onthult de krachtige effecten bij het verbeteren van de kwaliteit van eicellen en de reproductieve gezondheid

Recent onderzoek heeft een ontwikkeling op het gebied van fertiliteit aan het licht gebracht, die zich richt op de voordelen van spermidine. Dit onderzoek laat zien hoe spermidine de kwaliteit van eicellen (oöcyten) aanzienlijk kan verbeteren. Wat van vitaal belang is voor de vruchtbaarheid, vooral naarmate mensen ouder worden. De bevindingen over de fertiliteit en spermidine zijn niet alleen belangrijk om te begrijpen hoe we ouder worden, maar bieden ook hoop op nieuwe behandelingen om mensen te helpen die worstelen met vruchtbaarheidsproblemen naarmate ze ouder worden. De resultaten van het onderzoek, waarbij oudere muizen met spermidine werden behandeld, wijzen op een mogelijke nieuwe manier om de reproductieve gezondheid te verbeteren.

Hoogtepunten van de studie

  • Verbeterde Eicelkwaliteit bij Oudere Muizen: De studie ontdekte dat spermidine de kwaliteit van eicellen bij oudere muizen aanzienlijk verbetert. Dit suggereert dat spermidine een cruciale rol kan spelen in het verhogen van vruchtbaarheid bij ouder wordende mensen.
  • Betere Vruchtbaarheidsresultaten: Door toevoeging van spermidine toonde het onderzoek duidelijke verbeteringen in de voortplantingscapaciteiten van oudere muizen. Dit omvat betere eicelontwikkeling, succesvolle bevruchting en gezondere vroege embryonale ontwikkeling.
  • Mogelijke Gevolgen voor Menselijke Vruchtbaarheid: De bevindingen van deze studie wijzen erop dat spermidine een veelbelovende behandeling kan zijn voor leeftijdsgebonden vruchtbaarheidsproblemen bij mensen. Het biedt nieuwe hoop voor individuen die later in het leven kinderen willen krijgen.

Afname van fertiliteit naarmate we ouder worden

Naarmate vrouwen ouder worden, vooral na hun midden dertig, neemt hun vruchtbaarheid af. Rond hun 45e daalt de kans op natuurlijke bevruchting sterk. Deze afname in vruchtbaarheid komt voornamelijk door minder en minder kwalitatieve eicellen in de eierstokken. Behandelingen zoals IVF bieden enige hulp, maar hun succeskansen dalen ook met de leeftijd. Daarom is het vinden van nieuwe manieren om de eicelkwaliteit bij oudere vrouwen te verbeteren een belangrijk doel voor vruchtbaarheidsonderzoekers.

Spermidine: Een nieuwe hoop in fertiliteit onderzoek

Spermidine is een stof die in bijna alle levende cellen voorkomt. Het is belangrijk voor veel celprocessen, zoals het onderhouden en herstellen van cellen. Eerdere studies toonden aan dat spermidine het leven van eenvoudige organismen zoals gist en wormen kan verlengen. Maar de invloed op vrouwelijke fertiliteit was tot voor kort niet goed bekend.

Een nieuwe studie, belicht door vruchtbaarheidsexpert Alex Polyakov van de Universiteit van Melbourne in Australië, onthult het potentieel van spermidine bij vruchtbaarheidsuitdagingen. Polyakov noemt dit onderzoek “onmiskenbaar baanbrekend”.

Reproductiebioloog Bo Xiang en zijn team aan de Nanjing Agricultural University in China vergeleken eierstokmonsters van jonge en oudere muizen. Ze merkten op dat de eierstokken van oudere muizen lagere niveaus van spermidine hadden, samen met minder kwalitatieve eicellen en meer beschadigde follikels (de delen van de eierstokken die eicellen afgeven).

Opmerkelijk genoeg, toen oudere muizen spermidine-supplementen kregen, verbeterde hun reproductieve gezondheid aanzienlijk. De behandelde muizen toonden betere follikelontwikkeling, hogere kwaliteit eicellen en verhoogde kansen op succesvolle vroege embryonale ontwikkeling. In wezen leek spermidine de biologische klok van deze muizen hun voortplantingssystemen terug te draaien!

Cellulaire verjonging

De onderzoekers hebben het geheim achter de verjongende werking van spermidine op eicellen ontdekt. Ze vonden dat het mitofagie stimuleert – een proces waarbij cellen beschadigde mitochondriën verwijderen. Deze zijn cruciaal voor energie en functie. Deze cellulaire schoonmaak zorgt ervoor dat eicellen bij oudere individuen gezond blijven. “De anti-verouderingseffecten van spermidine zijn bekend, maar de impact op de gezondheid van eicellen is verbazingwekkend” merkt onderzoeker Xiong op.

De rol van spermidine in het vertragen van celveroudering

In verdere experimenten ontdekten onderzoekers dat het blokkeren van bepaalde processen in eicellen in laboratoria leidde tot een langzamere veroudering wanneer er spermidine aanwezig was. Dit wijst erop dat spermidine samenwerkt met cellulaire opruimmechanismen om de veroudering tegen te gaan. Bovendien bleek het de mTOR-signaleringsroute te reguleren, die essentieel is voor celgroei en metabolisme, waardoor de eicellen gezond en vitaal blijven.

Potentieel van spermidine in menselijke fertiliteit: Een voorzichtig optimisme

Hoewel deze resultaten veelbelovend zijn, is het belangrijk om te onthouden dat ze gebaseerd zijn op onderzoeken met muizen. Expert in voortplantingsbiologie Xiaopeng Hu van de Shanghai Jiao Tong University waarschuwt:“Spermidine heeft potentieel als vruchtbaarheidsversterker, maar we moeten de veiligheid ervan grondig evalueren en de effecten bij verschillende doses begrijpen voordat we klinische toepassingen overwegen.” Er is hoop dat spermidine de eikwaliteit en fertiliteit zou kunnen verbeteren. Maar er is meer onderzoek nodig om de toepasbaarheid op mensen te bevestigen.

De toekomst van fertiliteit

Deze doorbraak in het begrip van de rol van spermidine in de reproductieve gezondheid is een belangrijke vooruitgang in de reproductieve geneeskunde. Als deze bevindingen op mensen kunnen worden toegepast, kan spermidine een nieuwe behandeling worden voor oudere mensen die zwanger willen worden. Bovendien onderstreept dit onderzoek het belang van metabolisch beheer in de reproductieve gezondheid. Het maakt de weg vrij voor nieuwe therapieën en benaderingen in vruchtbaarheidsbehandelingen met verbindingen zoals spermidine in de voorhoede.

Lees meer over het verband tussen NMN en Fertiliteit.

Conclusie

Concluderend biedt dit onderzoek naar spermidine nieuwe hoop in vruchtbaarheidsonderzoek. Het toont aan dat spermidine de eicellen van oudere muizen kan verjongen, waardoor hun fertiliteit verbetert. Deze ontdekking zou kunnen leiden tot nieuwe behandelingen voor leeftijdsgerelateerde vruchtbaarheidsproblemen bij mensen. Er is echter meer onderzoek nodig voordat het in een klinische omgeving gebruikt kan worden. Deze opwindende ontwikkeling kan de manier veranderen waarop we vruchtbaarheid op latere leeftijd benaderen.

Referenties

Liposomale Spermidine Fusion, Het ultieme spermidinesupplement, hoogste dosis en optimale absorptie

spermidine Fusion Ondersteuning autofagie Liposomale levering

Reguleer het natuurlijke reinigingsproces van je lichaam! Probeer het uit!

Share:

Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro