GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Eten dat Nicotinamide Mononucleotide (NMN) Bevat: De lijst van 2024

Voedingsmiddelen die nicotinamide mononucleotide (NMN)-en bevatten

Nicotinamide Mononucleotide (NMN), een vorm van vitamine B3, speelt een cruciale rol in onze gezondheid. Als voorloper van NAD+, is NMN onmisbaar voor energieproductie, DNA-reparatie en andere vitale processen. Naarmate we ouder worden, neemt het NAD+-niveau af, wat de behoefte aan eten en voedingsmiddelen die NMN bevatten benadrukt. In deze blog verkennen we welke voedingsmiddelen rijk zijn aan NMN en hoe ze ons kunnen helpen om een gezond leven te leiden.

NMN in Alledaagse Voeding Ontdekken

Verschillende alledaagse voedingsmiddelen zijn rijke bronnen van NMN. Enkele voorbeelden zijn:

 • Edamame, Broccoli, Komkommer: Deze groenten bevatten significante hoeveelheden NMN en zijn makkelijk toe te voegen aan uw dieet.
 • Avocado’s, Tomaten: Rijk aan NMN, bieden deze vruchten niet alleen een boost aan NAD+ maar ook andere gezondheidsvoordelen.
 • Rauw Rundvlees, Garnalen: Voor vlees- en zeevruchtenliefhebbers zijn dit uitstekende opties om NMN binnen te krijgen.

Deze NMN-rijke voedingsmiddelen, vooral fruit en groenten, bieden een uitstekende manier om uw NAD+-niveaus op natuurlijke wijze te verhogen. Broccoli en kool bijvoorbeeld leveren tussen 0,25-1,12 mg NMN per 100 gram, terwijl avocado’s en tomaten 0,36-1,60 mg per 100 gram hebben.

NMN in eten behouden Door Kookmethoden

De juiste bereidingswijze is essentieel om NMN in voedsel te behouden. Zachte kookmethoden zoals stomen zijn ideaal voor het behoud van NMN, vooral in groenten als broccoli en kool. Wees voorzichtig met overkoken; NMN is gevoelig voor hoge temperaturen

Afbeelding van groene groenten, voedingsmiddelen en eten die Nicotinamide Mononucleotide (NMN) bevatten

Eten dat NMN Bevat: Meer Dan Alleen Groenten

 1. Melk – Koemelk is een goede bron van Nicotinamide Riboside (NR). Het bevat 3,9µmol NAD in een liter verse koemelk. De volgende keer dat u melk consumeert, verhoogt u uw calciuminname, wordt u jonger en vertraagt u de veroudering.
 2. Vis – Vis staat bekend om zijn sterke aroma en zachte witte vlees en wordt wereldwijd gegeten. Nog een reden om vis te eten is dat sommige vissoorten vrij veel NAD bevatten. Terwijl tonijn een ander voedingsmiddel is dat nicotinamide mononucleotide bevat in een hoeveelheid van 20,5mg (milligram) NAD, bevat zalm 10,1mg per kopje van de chemische verbinding. Het is tijd om uw dosis NMN binnen te krijgen via tonijn, sardines en zalm.
 3. Paddenstoelen – Paddenstoelen zijn een populair soort nicotinamide mononucleotide voedsel in verschillende samenlevingen over de hele wereld. Afhankelijk van het recept kunnen ze tot een stoofpotje worden gekookt of in een soep worden verwerkt. Wist u dat crimini paddenstoelen helpen om het NAD-niveau op natuurlijke wijze te verhogen? Paddenstoelen bevatten veel NAD. In elk kopje Crimini paddenstoel krijgt u bijvoorbeeld 3,3 mg NAD en een hoge bron van NMN.
 4. Kip – Een andere gemiddelde optie die lekker is en een geweldige bron van NMN. Gegrild, geroosterd of gestoofd, wat de stijl ook is, kippenvlees is een geweldige bron van veel NAD omdat het 9,1mg (milligram) van deze chemische verbinding bevat.
 5. Gist – Gist is een populair ingrediënt dat gebruikt wordt om brood en andere bakkerijproducten te maken, omdat het het deeg laat rijzen. Gist bevat Nicotinamide Riboside (NR), een voorloper van NAD. In feite bevat gist meer NAD per delen dan in melk! Daarom kan het consumeren van gebak met wat gist bijdragen aan het jonger worden.
 6. Volle granen – Wanneer groenten, voedingsmiddelen of granen gekookt of verwerkt worden, verliezen ze hun voedingswaarde en vitaminebron. Vitamine B3 bevat ook NR, de voorloper van NAD. Daarom is het aan te raden om rauwe groenten te eten en hele granen te nemen in plaats van bewerkt voedsel.
 7. Groene groenten – Zoals al gezegd bevatten groene groenten allerlei voedingsstoffen die op verschillende manieren heilzaam zijn. Studies hebben uitgewezen dat groene groenten een geweldige bron van NAD zijn voor het menselijk lichaam. Enkele van deze groenten zijn erwten en asperges, maar hieronder vindt u nog enkele andere voorbeelden.
 8. Avocado – Avocado is ook een voedingsmiddel dat nicotinamide mononucleotide bevat, met ongeveer 0,45-2,4 mg in elke vrucht van 150 gram. Avocado’s zijn perfect om op brood te smeren of om guacamole van te maken, en zijn een heerlijke vrucht met veel voedingsstoffen. Ze staan bekend om hun gezonde vetten, kalium en proteïne. Vergeet niet om dit aan al uw favoriete gerechten toe te voegen voor die extra romigheid. Het is moeilijk om iemand te vinden die niet van avocado houdt.
 9. Broccoli – Broccoli is nog zo’n nicotinamide mononucleotide voedingsmiddel dat veel andere gezonde voedingsstoffen bevat. U kunt het grillen, stomen, in uw favoriete saladedressing dippen of zelfs rauw eten. Het bevat veel vezels en gezonde koolhydraten om een goede spijsvertering te bevorderen. Een portie broccoli van 148 gram bevat ongeveer 0,37-1,68 mg NMN.
 10. Kool – Wist u dat uw favoriete romige BBQ-bijgerecht eigenlijk NMN bevat? Eén kopje gesnipperde kool bevat ongeveer 0,175-0,78 mg NMN, plus veel kalium en vitamine C. Dat komt neer op ongeveer 70 gram kool. Dus neemt u vanavond koolsla in uw diner op?
 11. Komkommer – Komkommers zijn heerlijk als tussendoortje of om toe te voegen aan uw favoriete broodje of salade. Hoe u ook van deze hydraterende vruchten geniet, u zult ook genieten van wat NMN! Met ongeveer 1 – 7,5 milligram NMN per komkommer van 400 gram is het een van de meest overvloedige bronnen van NMN.
 12. Edamame – Edamame zijn onrijpe sojabonen die gekookt of gestoomd en gezouten worden. Het is ook een uitstekende bron van NMN. In een portie van één kop krijgt u 0,37-1,68 mg NMN. En dat niet alleen, u krijgt ook nog eens een indrukwekkende 17 gram eiwit binnen!

Meer over voedingsmiddelen die NAD bevatten

Hoewel NMN van nature in veel voedingsmiddelen voorkomt, kunt u nooit genoeg NMN binnenkrijgen. Om dit te bewijzen: om dagelijks 250 mg NMN binnen te krijgen, moet u 100 kg broccoli, 69 kg avocado of 416 kg rundvlees consumeren. Dit is vrijwel onmogelijk, wat de behoefte aan NNN-supplementen noodzakelijk maakt.

Klik hier om te leren wat longevity betekent.

Conclusie

Het integreren van NMN-rijke voedingsmiddelen in uw dieet is een fantastische stap naar betere gezondheid. Voor een gegarandeerde inname kunnen NMN-supplementen een waardevolle toevoeging zijn. Combineer dit altijd met een gezonde levensstijl voor maximale voordelen.

Referenties

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

 • Gezondheid
 • Veroudering en verjonging
 • Interventies om veroudering tegen te gaan
 • Gerontologie
 • Innovatie in de geneeskunde
 • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro