GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Druivenpitextract vs resveratrol – de voordelen vergeleken

Druivenpitextract vs resveratrol de vergelijking. Foto van druiven

De belangrijkste bron van zowel druivenpitextract als resveratrol zijn druiven. Het druivenpitextract wordt verkregen door druivenpitten te verpulveren, drogen, verwijderen en bitter te laten smaken. In tegenstelling tot druivenpitten is resveratrol afkomstig van druivenschillen zoals die gebruikt worden om rode wijn te maken. Beide stoffen hebben hetzelfde effect op het menselijk lichaam, maar hebben verschillende medicinale toepassingen. U kunt druivenpitextract consumeren voor verschillende gezondheidsdoeleinden dan resveratrol. Maar raadpleeg eerst uw arts over de mogelijke medicijninteractie en de juiste dosering voordat u een therapie gaat gebruiken.

Voorkomen

Resveratrol is een verbinding die werkt als antioxidant en voornamelijk aanwezig is in bessen, druiven en pinda’s. Deze delen van druiven fermenteren om resveratrol te produceren. Deze delen van druiven fermenteren om wijn te produceren; daarom is de hoogste concentratie aanwezig in rode wijn. En wijn is de primaire voedselbron van resveratrol. Aan de andere kant is druivenpitextract afkomstig van hele druiven of druivenpitten. Het extract bevat verschillende voedingsstoffen, zoals vitamine E, flavonoïden en linolzuur. GSE is zelfs de beste bron van proanthocyanidinen.

Functies van druivenpitextract vs resveratrol

Beide stoffen hebben een krachtig antioxidant effect op uw lichaam. Ze kunnen vrije radicalen wegvangen, die uw DNA beschadigen en lichaamscellen doden. Daarnaast spelen antioxidanten een cruciale rol bij verschillende medische aandoeningen zoals kanker, hartaandoeningen en veroudering. De antioxidantwerking van druivenpitextract is te danken aan oligomere proanthocyanidinecomplexen (OPC’s). Resveratrol daarentegen is een bestanddeel van druivenschil, met een antioxiderende werking. Resveratrol werkt ook als een fyto-oestrogeen, een verbinding op plantaardige basis, en werkt op dezelfde manier als het oestrogeenhormoon in het menselijk lichaam.

Effecten van druivenpitextract vs resveratrol

Vanwege de oestrogeenachtige werking en antioxidantwerking in uw lichaam, wordt resveratrol aanbevolen voor de behandeling van verschillende ziekten. Volgens het University of Maryland Medical Center zorgt de antioxidantwerking van GSE er daarentegen voor dat het actief gebruikt wordt bij de behandeling van ernstige veneuze insufficiëntie, oedeem, hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en kanker. Druivenpitextract wordt ook aanbevolen voor de behandeling van slecht nachtzicht, aambeien, diabetes en huidveroudering. Bovendien helpen druivenpitten volgens het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center bij de behandeling van atherosclerose, brandwonden op de huid, constipatie en verschillende gastro-intestinale aandoeningen en verbeteren ze de wondgenezing. Niet algemeen geaccepteerde wetenschappelijke studies ondersteunen echter de consumptie van druivenpitextract en resveratrol om verschillende ziekten te behandelen of te voorkomen.

Vergelijking van voordelen

Beide verbindingen hebben verschillende voordelen voor de gezondheid van het menselijk lichaam. Laten we de voordelen van druivenpitextract versus resveratrol eens vergelijken.

Helpt bij het beheersen van hoge bloeddruk

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat druivenpitextract de bloeddruk beïnvloedt. Een overzicht van 15 onderzoeken bij 800 hypertensieve patiënten heeft de positieve invloed van GSE op hypertensie aangetoond. De resultaten toonden aan dat de dagelijkse inname van 100 tot 2000 mg GSE de diastolische en systolische bloeddruk aanzienlijk verlaagt met respectievelijk 2,8 mmHg en 6,08 mmHg.

Een recenter onderzoek heeft aangetoond dat de dagelijkse inname van 300 mg GSE gedurende zes weken de diastolische bloeddruk en systolische bloeddruk effectief verlaagt met respectievelijk 5% en 4%. Daarentegen helpt resveratrol bij het verlagen van zowel de systolische als de diastolische bloeddruk bij hypertensieve patiënten door de productie van stikstofmonoxide, dat de bloedvaten ontspant, te verhogen.

Ondersteunt hersenfuncties

Verschillende onderzoeken bij mensen hebben aangetoond dat het consumeren van een matige hoeveelheid rode wijn cognitieve achteruitgang kan voorkomen dankzij een hoog gehalte aan resveratrol. Het stopt ook de productie van eiwitfragmenten (beta-amyloïde) in de hersenen, wat leidt tot de ziekte van Alzheimer bij ouderen. Aan de andere kant heeft een dierstudie aangetoond dat het galzuur in GSE een cruciale rol speelt bij het remmen van de productie van fibrillen in de hersenen, wat leidt tot verschillende hersenziekten. Daarnaast verbetert GSE effectief de cognitieve vaardigheden, voorkomt geheugenverlies en de vorming van amyloïde clusters in de hersenen.

Kan kanker voorkomen

Veel dier- en reageerbuisonderzoeken hebben aangetoond dat de consumptie van resveratrol en druivenpitextract goed is in het voorkomen van verschillende soorten kanker, waaronder huid-, maag-, prostaat- en borstkanker. Resveratrol kan kanker voorkomen door de groei van kankercellen te stoppen, de genexpressie te veranderen en door hormonale effecten. Verdere studies zijn nodig. Tegelijkertijd wordt de aanwezigheid van proanthocyanidinen en flavonoïden in druivenpitextract in verband gebracht met een lager kankerrisico. GSE is ook effectief in het versterken van het effect van verschillende soorten chemotherapie. Het lijkt een beschermend effect te hebben tegen levertoxiciteit en oxidatieve stress dankzij de krachtige antioxidantwerking.

Doseringen

Volgens het University of Pittsburgh Medical Center is een aanbevolen dosis resveratrol 500 mg per dag. Voor druivenpitextract adviseert het University of Maryland Medical Center een dagelijkse dosis van 1500 tot 3000 mg voor de behandeling van chronische veneuze insufficiëntie en 200 tot 400 mg voor de behandeling van oedeem. U kunt ook tot 3 maal daags 20 tot 200 mg GSE (druivenpitextract) innemen om het antioxidantpotentieel van uw lichaam te verhogen. Druivenpitextracten zijn over het algemeen gestandaardiseerd om 50 tot 85 procent proanthocyanidinen te krijgen. Vraag dus vóór gebruik eerst aan uw arts wat de juiste dosering van resveratrol of druivenpitextract is.

Bijwerkingen

Volgens het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center kan druivenpitextract bloedverdunnend werken, waardoor het niet geschikt is voor mensen met bloedafwijkingen of mensen die antistollingsmedicijnen zoals Coumadin gebruiken. Er is meer onderzoek nodig om een definitieve uitkomst te bepalen. Het is daarom belangrijk om met uw arts te overleggen voordat u met deze supplementen begint. Meer over de bijwerkingen van resveratrol op de lever vindt u hier.

Conclusie

Zowel druivenpitextract als resveratrol hebben een intense antioxidantwerking, die uw lichaam verschillende gezondheidsvoordelen biedt. Maar raadpleeg voor gebruik eerst uw arts om de juiste dosering te weten en bijwerkingen te voorkomen.

Referenties

 1. https://www.livestrong.com/article/266890-what-is-the-difference-between-resveratrol-grape-seed-extract/
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5370781
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26568249
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4288281/
 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24157371
 6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24171080
 7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21871550
 8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4588085/
 9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10910967
 10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18586690

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

 • Gezondheid
 • Veroudering en verjonging
 • Interventies om veroudering tegen te gaan
 • Gerontologie
 • Innovatie in de geneeskunde
 • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro