GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €50

Aanbevelingen voor boeken over longevity

Van levensduur naar gezondheid. Purovitalis boek aanbevelingen over longevity.

longevity boeken aanbevelingen door purovitalis

Lezen bevordert de geestelijke gezondheid en uw algemene kennis

De voordelen van lezen voor de gezondheid kunnen niet genoeg worden benadrukt. Lezen biedt diepgaande lichamelijke en geestelijke gezondheidsvoordelen. Gewoon 30 minuten per dag een boek lezen kan al veel voordelen opleveren. Wij hebben een verzameling boeken over ouder worden, gezondheid en longevity samengesteld die zowel leerzaam als inspirerend zijn.

Lifespan: Why We Age—and Why We Don't Have To

- DAVID A. SINCLAIR, MATTHEW D. LAPLANTE

Tientallen jaren lang heeft de medische gemeenschap gekeken naar verschillende redenen waarom we ouder worden, en de consensus is dat niemand sterft aan ouderdom; ze sterven aan ouderdomsziekten. Dat komt omdat ouder worden geen ziekte is – het is onvermijdelijk. Maar wat als alles wat u denkt te weten over veroudering niet klopt? Wat als ouder worden een ziekte is? En dat die ziekte te genezen is.

In LIFESPAN beargumenteert Dr. David Sinclair, een van ‘s werelds meest vooraanstaande autoriteiten op het gebied van genetica en veroudering, precies dat. Hij heeft zijn levenswerk gewijd aan het najagen van meer dan een langere levensduur – hij wil mensen in staat stellen om langer, gezonder en ziektevrij te leven, tot ver in de honderd. In dit boek onthult hij een gedurfde nieuwe theorie over veroudering, die een hoofdoorzaak van veroudering aanwijst die in een oeroud genetisch overlevingscircuit ligt.

longevity book recommendation lifespan by david sinclair

Life Force: How New Breakthroughs in Precision Medicine Can Transform the Quality of Your Life & Those You Love

- TONY ROBBINS

In dit boek brengt Tony Robbins, ‘s werelds beste levens- en bedrijfsstrateeg die meer dan vijftig miljoen mensen heeft gecoacht, u meer dan 100 van ‘s werelds beste medische denkers en het nieuwste onderzoek, inspirerende comebackverhalen en verbazingwekkende vorderingen in de precisiegeneeskunde die u vandaag de dag kunt toepassen om de lengte en kwaliteit van uw leven te helpen verlengen.

Dit boek is het resultaat van Robbins’ eigen levensveranderende reis. Nadat hem verteld was dat zijn gezondheidsproblemen onomkeerbaar waren, ondervond hij aan den lijve hoe nieuwe regeneratieve technologie hem niet alleen hielp genezen, maar hem ook sterker maakte dan ooit tevoren.

Life Force laat u zien hoe u elke dag wakker kunt worden met meer energie, een kogelvrij immuunsysteem en de knowhow om uw biologische klok terug te zetten. Dit is een boek voor iedereen, van topatleten tot de doorsnee persoon die zijn energie en kracht wil vergroten, tot mensen die op zoek zijn naar genezing. Life Force geeft antwoorden die uw leven, of dat van iemand van wie u houdt, kunnen veranderen en zelfs redden.

Ending Aging: The Rejuvenation Breakthroughs That Could Reverse Human Aging in Our Lifetime

- AUBREY DE GREY, MICHAEL RAE

Tegenover het hele wetenschappelijke establishment stelt de baanbrekende onderzoeker Aubrey de Grey van de Universiteit van Cambridge dat velen van ons wel 1000 gezonde jaren kunnen leven. In ENDING AGING beschrijven Dr. de Grey en zijn onderzoeksassistent Michael Rae de details van deze biotechnologie. Ze leggen uit dat de veroudering van het menselijk lichaam, net als de veroudering van door de mens gemaakte machines, het resultaat is van een opeenstapeling van verschillende soorten schade. Net als bij door de mens gemaakte machines kan deze schade periodiek worden gerepareerd, wat leidt tot een onbepaalde verlenging van de volledig functionele levensduur van de machine, net als bij klassieke auto’s gebruikelijk is. We weten al welke soorten schade zich in het menselijk lichaam opstapelen en we gaan snel naar de uitgebreide ontwikkeling van technologieën om die schade te verwijderen. Door veroudering en het uitstel ervan te demystificeren voor de niet-gespecialiseerde lezer, ontmantelen de Grey en Rae systematisch de fatalistische veronderstelling dat veroudering voor altijd de inspanningen van de medische wetenschap zal verslaan.

The Longevity Paradox: How to Die Young at a Ripe Old Age

- DR STEVEN R GUNDRY MD

Vanaf het moment dat we geboren worden, beginnen onze cellen te verouderen. Maar veroudering hoeft geen achteruitgang te betekenen. De wereldberoemde chirurg Dr. Steven Gundry behandelt al het grootste deel van zijn carrière patiënten op leeftijd. Hij weet dat iedereen denkt eeuwig te willen leven, totdat ze op middelbare leeftijd komen en getuige zijn van het lijden van hun ouders en zelfs hun leeftijdsgenoten. Dus hoe lossen we de paradox op dat we tot op hoge leeftijd willen leven, maar ook willen genieten van de voordelen van de jeugd?

Dit baanbrekende boek geeft het antwoord. Dr. Gundry heeft in zijn werk met duizenden patiënten ontdekt dat de “ouderdomsziekten” waar we het meest bang voor zijn niet simpelweg een functie van leeftijd zijn; ze zijn eerder een bijproduct van de manier waarop we de afgelopen decennia geleefd hebben. In The Longevity Paradox beschrijft hij een nieuwe aanpak om gezond ouder te worden – een aanpak die gebaseerd is op het ondersteunen van de gezondheid van de “oudste” delen van ons: de micro-organismen die in ons lichaam leven.

Breath: The New Science of a Lost Art

- JAMES NESTOR

Het maakt niet uit wat u eet, hoeveel u beweegt, hoe mager of jong of wijs u bent, het maakt allemaal niets uit als u niet goed ademt. Er is niets essentiëler voor onze gezondheid en ons welzijn dan ademhalen: lucht innemen, weer uitlaten, 25.000 keer per dag herhalen. Toch is de mens als soort het vermogen om correct te ademen kwijtgeraakt, met alle ernstige gevolgen van dien. Journalist James Nestor reist de wereld rond om uit te zoeken wat er mis is gegaan en hoe we het kunnen oplossen. De antwoorden worden niet gevonden in longlaboratoria, zoals we zouden verwachten, maar in de modderige opgravingen van oude begraafplaatsen, geheime Sovjet-faciliteiten, koorscholen in New Jersey en de smogige straten van São Paulo. Nestor spoort mannen en vrouwen op die de verborgen wetenschap achter oude ademhalingspraktijken zoals Pranayama, Sudarshan Kriya en Tummo onderzoeken en werkt samen met pulmonale knutselaars om lang gekoesterde overtuigingen over hoe we ademen wetenschappelijk te testen. Modern onderzoek toont aan dat zelfs kleine aanpassingen aan de manier waarop we in- en uitademen, atletische prestaties een boost kunnen geven, inwendige organen kunnen verjongen, snurken, astma en auto-immuunziekten een halt kunnen toeroepen en zelfs scoliotische ruggengraat recht kunnen trekken. Niets van dit alles zou mogelijk moeten zijn, en toch is het mogelijk. Op basis van duizenden jaren aan medische teksten en recente baanbrekende studies op het gebied van longziekten, psychologie, biochemie en menselijke fysiologie, zet Adem de conventionele wijsheid van wat we dachten te weten over onze meest basale biologische functie op zijn kop. U zult nooit meer hetzelfde ademen.

Longevity Code, The: Secrets to Living Well for Longer from the Front Lines of Science

- KRIS VERBURGH

We weten allemaal dat we ouder worden – maar weet u ook precies hoe en waarom? En vraagt u zich af wat u kunt doen – ongeacht uw leeftijd – om het proces te vertragen zodat u langer goed kunt leven? Dit boek geeft een uitgebreid antwoord op deze vragen. Arts en polymatholoog Kris Verburgh belicht de biologische mechanismen die ons lichaam vatbaar maken voor hartaanvallen, beroertes, dementie, diabetes en andere verouderingsgerelateerde ziekten. We leren over de cruciale rol van slecht functionerende mitochondriën, verkorte telomeren, eiwitten en koolhydraten, en nog veel meer. Nadat Dr. Verburgh het verouderingsproces heeft uitgelegd, geeft hij de hulpmiddelen die we nodig hebben om het te vertragen: zijn wetenschappelijk onderbouwde longevity trap. Deze eenvoudige maar innovatieve stap-voor-stap methode biedt een betere gezondheid en een langere levensduur door middel van voeding – momenteel onze beste verdediging in de strijd tegen veroudering en ziekte. En met de dag komt de vooruitgang in de biotechnologie – ooit sciencefiction – naar voren als onderdeel van de “longevity code. Dr. Verburgh bespreekt hoe nieuwe soorten vaccins, mitochondriaal DNA, CRISPR-eiwitten en stamcellen ons kunnen helpen om veroudering te vertragen en zelfs om te keren – nu en in de toekomst.

The Science and Technology of Growing Young

- SERGEY YOUNG

Het vooruitzicht om 200 jaar oud te worden is geen sciencefiction meer. Een leider op het opkomende gebied van longevity geeft zijn visie op welke baanbrekende doorbraken er in het verschiet liggen, evenals de praktische stappen die we nu kunnen nemen om gezond 100 jaar en ouder te worden.

In The Science and Technology of Growing Young demystificeert industrieel investeerder en insider Sergey Young het landschap van longevity, door de hype te doorbreken en luisteraars te laten zien wat ze nu kunnen doen om langer beter te leven en een blik te werpen op de opwindende mogelijkheden die ons te wachten staan. Door veroudering te zien als een aandoening die genezen kan worden, kunnen we een drastische revolutie teweegbrengen op het gebied van longevity en het voor iedereen toegankelijk maken.

LONGEVITY nieuws

Laatste onderzoek naar longevity

Leer alles over longevity supplementen. Recent onderzoek vereenvoudigd voor gemakkelijk lezen. En de nieuwste longevity hacks om u op weg te helpen.

LONGEVITY podcast

Aanbevelingen

Geen zin om te lezen? Wij hebben een van de beste beschikbare podcasts geselecteerd, zodat u nog meer kunt leren.

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro