Quercetine en bijwerkingen van de schildklier - de checklist

Quercetine is een verrijkte plantaardige flavonoïde met antioxiderende eigenschappen. Deze anti-oxidanten zijn natuurlijke of vervaardigde supplementen die helpen bij de behandeling van pathologische aandoeningen veroorzaakt door vrije radicalen. Het heeft ook anti-allergische, anti-kanker en hersenbeschermende kwaliteiten. Quercetine wordt gebruikt in verschillende voedingsmiddelen en ook als voedingssupplement. Laten we eens kijken hoe quercetine werkt en of er quercetine bijwerkingen heeft op de schildklier.

Quercetine is aanwezig in veel gewone voedingsmiddelen, zoals uien, druiven, appels en bessen. Typisch varieert de dagelijkse dosering van 500 mg tot 1000 mg. Een studie uit 2014, uitgevoerd aan het Departement voor Geneeskunde en Wetenschappen van de Veroudering in Pescara, concludeerde dat Quercetine de schildklierfunctie kan verstoren en niet wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. De bijwerkingen van Quercetine op de schildklier kunnen andere genen met schildklierbeperking beïnvloeden. Quercetine lijkt relatief veilig, maar vertoont enkele nadelige bijwerkingen, dus raadpleeg een erkend arts.

quercetin side effects thyroid, the checklist. Man with touching his neck

Hoe werkt Quercetine?

De antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen van quercetine helpen de ontsteking van de prostaat te verminderen. Hormonen beïnvloeden praktisch elk orgaan in het lichaam en regelen veel van de meest vitale activiteiten van het lichaam. Ze beïnvloeden uw ademhaling, hartslag, gewicht, spijsvertering en emoties. Zo kan hyperthyreoïdie, indien onbehandeld, aanzienlijke gevolgen hebben voor het hart, de botten, de spieren, de menstruatiecyclus en de vruchtbaarheid.

Meerdere studies wezen op de mogelijke giftigheid van overmatige quercetineconsumptie en toonden aan dat flavonoïden, waaronder quercetine, de schildklierfunctie kunnen verstoren. Volgens een wetenschappelijke studie vermindert quercetine de proliferatie van schildkliercellen en de opname van jodide. De effecten zijn gekoppeld aan een lagere natrium/jodide symporter genexpressie.

Gebruik en effectiviteit van Quercetine

  • Voorkomt hoge bloeddruk: Twee keer per dag 365 mg quercetine aglycone innemen verlaagt de bloeddruk met 5 tot 7 mmHg bij personen met een onbehandelde milde hoge bloeddruk.
  • Helpt bij het tegengaan van veroudering: Quercetine lijkt te helpen bij het vernieuwen of verwijderen van senescente cellen (of zombie cellen) en het verlagen van verouderingsindicatoren in reageerbuizen en dieren.
  • Voorkomt infecties: Quercetine heeft antibacteriële eigenschappen die de moeite waard zijn tegen ziektekiemen in de maag, huid, longen, urinewegen en darmen.
  • Verhoogt de trainingsprestaties: Een analyse van verschillende menselijke proeven bewijst dat quercetine supplementatie de duursportprestaties met een kleine hoeveelheid kan verhogen.
  • Controleert het risico op hart- en vaatziekten: Flavonoïden zijn aanwezig in fruit en groenten; daarom kunnen deze uw risico op het ontwikkelen van bepaalde ziekten verlagen. Voeding speelt een cruciale rol bij het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten zoals hartziekten en beroertes. Bij een persoon die vatbaar is voor hartziekten kan quercetine de gezondheid van de bloedvatcellen en de bloedstroom via de slagaders verbeteren.
  • Controleert hoog cholesterol:Quercetine supplementen verlaagden het slechte cholesterol (LDL) niet, verlaagden het totale cholesterol en verhoogden het hoge cholesterol (HDL).
  • Voorkomt pijn en zwelling in de prostaat: Het innemen van Quercetine via de mond vermindert het ongemak en verbetert de kwaliteit van leven. Toch lijkt het de plasproblemen niet te verlichten bij mannen met aanhoudende prostaatproblemen veroorzaakt door een infectie.

Quercetine bijwerkingen op de schildklier

Uit een recent onderzoek van de Food and Drug Administration (FDA) van de Verenigde Staten blijkt dat Quercetine een over het algemeen veilige stof is. Te hoge doseringen veroorzaken echter hoofdpijn, misselijkheid en een tintelend gevoel. Als je Quercetine in een gematigde hoeveelheid neemt, dan is Quercetine waarschijnlijk veilig voor de meeste gebruikers. Maar in het geval van een te hoge dosering kunnen er nadelige bijwerkingen van quercetine op de schildklier optreden. Tegelijkertijd is er niet genoeg nauwkeurige informatie om vast te stellen welke hoeveelheid quercetine geschikt is om geen nadelige invloed op de huid te hebben. Bij overdosering of inname zonder advies van een arts kan quercetine de gezondheid aantasten.

  • Nierbeschadiging: Quercetine, indien ingenomen als onderdeel van een evenwichtige en gezonde voeding, de natuurlijke anti-oxidanten aanwezig in fruit en groenten, kan heilzaam zijn. Extreem hoge hoeveelheden kunnen leiden tot nierschade.
  • Zwangerschap en borstvoeding: Quercetine is veilig wanneer het intraveneus (via IV) wordt toegediend in redelijke doses (minder dan 722 mg). Hogere intraveneuze doses zijn echter onveilig. Er zijn niet genoeg betrouwbare gegevens om te zeggen of Quercetine veilig is om in te nemen als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Wat is het beste supplement voor een onderactieve schildklier?

Schildklierfunctie en hormoonspiegels worden in evenwicht gehouden door selenium en zink. Zink verhoogt de T3-spiegel aanzienlijk, volgens onderzoek gepubliceerd in Hormones: The Journal of Endocrinology and Metabolism. Schelpdieren, weekdieren, vlees, peulvruchten en noten zijn allemaal uitstekende bronnen van zink.

Welke medicijnen moet u vermijden als u Quercetine neemt?

Als u één van de onderstaande geneesmiddelen gebruikt, mag u geen quercetine supplementen gebruiken zonder eerst uw arts te raadplegen. Quercetine is niet compatibel met Antibiotica, Anticoagulantia (bloedverdunners), Chemotherapie, Corticosteroïden, Cyclosporine, Digoxine, Fluoroquinolonen.

Pro-Tip

Is het veilig om Quercetine dagelijks in te nemen? Quercetine wordt gedurende 12 weken met succes gebruikt in doseringen tot 1g. Een hoger gebruik kan ernstige bijwerkingen veroorzaken. Quercetine bleek veilig voor de meeste mensen wanneer het voor een korte periode via de mond wordt ingenomen.

Koop liposomale quercetine van purovitalis

Quercetine bijwerkingen op de schildklier Conclusie

Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat mensen die veel flavonoïden consumeerden een lager risico hadden op hart- en vaatziekten.Quercetine staat bekend om zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Veel groenten en fruit bevatten het. U kunt het in verschillende vruchten en groenten krijgen. Het vermogen van quercetine om zich te verdedigen tegen ziekten als osteoporose, longkanker en hart- en vaatziekten zou meervoudige gezondheidsvoordelen.

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de supplementen zijn niet gemengd moeten worden met geneesmiddelen. Sommige deskundigen waarschuwen ook voor zeldzame bijwerkingen van quercetine op de schildklier die nooit eerder zijn waargenomen, maar die zouden kunnen optreden als de supplementen worden ingenomen. Sommige vormen van quercetinesupplementen bevatten kelp, een vorm van zeewier die mogelijk gevaarlijk hoge doses jodium bevat. Het verdient aanbeveling een hoogwaardig quercetinesupplement te kopen van een betrouwbare bron. Liposomale Quercetine is een aanrader bij Purovitalis.