NMN supplementen om leverschade te voorkomen

Overmatig alcoholgebruik in combinatie met andere aandoeningen kunnen leiden tot verschillende stadia van leverbeschadiging. De ernst en het bereik van de symptomen hangen af van de omvang van het leverweefsel dat door de aandoening is aangetast. Studies hebben veelbelovende resultaten aangetoond voor NMN om leverschade terug te draaien. Laten we eerst bespreken waar de stadia van alcohol-gerelateerde leverziekte in kunnen worden ingedeeld:Translated with DeepL

nmn leverschade, nmn suppletie laat veelbelovende resultaten zien tegen leverschade.

1. Alcoholische leververvetting

Alcoholische leververvetting is de eerste en de meest omkeerbare vorm van leverbeschadiging door alcohol. Alcoholgebruik kan de opbouw van vet in het leverweefsel versterken. In dit stadium is NMN-supplementatie het meest effectief in het verminderen van leverschade veroorzaakt door alcohol.

2. Alcoholische hepatitis

In dit stadium begint een acute ontsteking van de levercellen, wat een waarschuwing is voor blijvende leverschade als het onbehandeld blijft. De NMN-suppletie in dit stadium kan optimaal zijn met de medische behandeling om de ontsteking te verminderen en blijvende complicaties te voorkomen.

3. Alcoholische levercirrose

Het laatste en meest gecompliceerde stadium van leverbeschadiging is cirrose. Hierbij worden de leverweefsels volledig disfunctioneel en verliezen zij hun vermogen tot regeneratie, en kunnen zij alleen worden behandeld door transplantatie van gezond leverweefsel.

Leverschade en NMNN

Een studie laat zien dat NMN supplementen accumulatie van thioacetamide (TAA) en tetrachloorkoolstof (CCL4) in de extracellulaire matrix van de lever vermindert, twee verbindingen die leverfibrose bij muizen induceren.

Bovendien remt NMN de vorming van leverstellaatcellen door de oxidatie-gemedieerde 15 PGDH afbraak te onderdrukken.  

Op grond van deze bevindingen wordt in de studie voorgesteld dat NMN-suppletie een nieuwe therapeutische aanpak kan zijn die leverschade door leverfibrose voorkomt. 

Hoe beschermt NMN tegen leverschade?

Bij alcohol-gerelateerde leverziekte treedt een belangrijke ontregeling van het levermetabolisme op, die verband houdt met een verstoorde genexpressie. Alcoholconsumptie induceert overexpressie van Activating Transcription Factor3, een eiwit dat geassocieerd wordt met meerdere stadia van leverbeschadiging. 

In een In-Vivo muizen experiment, toonde een meting van de NMN effecten op het metabolisme bij leverziekte aan, dat NMN de effecten van de ontregelde expressie van genen op de leverweefsels vermindert. Dit effect neemt toe in de vroege stadia van chronisch alcoholgebruik. 

NMN beschermt tegen levercirrose

Bij acute of chronische leverbeschadiging kunnen de natuurlijke wondgenezingsreacties een littekenvormend effect veroorzaken dat leverfibrose wordt genoemd. De progressie van leverfibrose kan uitmonden in levercirrose en verdere leverkanker.

Aangezien de leverstellaatcel (HSC) de voornaamste bron is van de extracellulaire matrix die de progressie van leverfibrose uitlokt, is de remming van de HSC een sleutel tot de preventie van levercirrose.

Het is aangetoond dat NMN-suppletie de vorming van HSC remt, hetgeen rechtstreeks verband houdt met het verminderen van het risico van voortschrijdende leverfibrose tot cirrose.

Koop vandaag Purovitalis Liposomale NMN capsules