Verhoogt NMN de vruchtbaarheid bij vrouwen?

NMN (Nicotinamide mononucleotide) is een belangrijk molecuul die in al uw lichaamscellen aanwezig is, ook bekend als NAD+. Cellen gebruiken deze molecule in verschillende belangrijke functies, vooral bij de energie productie. En deze energie wordt gebruikt om het eiwit te activeren, dat beschadigd DNA repareert. Maar met het ouder worden, nemen deze moleculen af in uw lichaamscellen. Lees hieronder of NMN supplementen de vruchtbaarheid bij vrouwen verhoogt?

NMN Supplement vruchtbaarheid, verhoogt een kleine NMN dosering de vruchtbaarheid bij vrouwen?

De afname van de ei-kwaliteit met de leeftijd

Wanneer een vrouw wordt geboren, zijn al haar eicellen al in het lichaam aanwezig en zij zullen haar hele leven met haar verouderen. Hoewel een vrouw van midden tot eind 30 lichamelijk fit en gezond kan zijn, zullen haar eicellen waarschijnlijk van lage kwaliteit zijn als gevolg van de veroudering. Deze aandoening verkleint de kans om zwanger te worden en verhoogt het risico op chromosomale afwijkingen bij pasgeborenen.

Volgens professor Homer is er een voortdurende toename van zwangerschapsproblemen bij vrouwen van 40 jaar of ouder; daarom ondergaat elke 1 op de 4 vrouwen een IVF-behandeling om zwanger te worden. Er is dus een mogelijkheid om de eikwaliteit te verbeteren door orale inname van NAD-boosting agent, die niet-invasief is in vergelijking met IVF.

Verhoogt NMN de vruchtbaarheid?

Onderzoek heeft ook aangetoond dat NMN de kwaliteit van eicellen bij oude ratten helpt verbeteren door het herstellen van de adequate nicotine adenine dinucleotide (NAD+) niveaus. In eenvoudige woorden, oöcyten zijn het begin van je leven. Het zijn onvolgroeide eicellen, die rijpen en zich omvormen tot de eicel, algemeen bekend als een ei. Echter, met het ouder worden, neemt hun kwaliteit af. Er is dus altijd een effectieve aanpak om hun kwaliteit te verbeteren door middel van supplementatie of dieet. Volgens professor Hayden Homer zijn eicellen van goede kwaliteit belangrijk voor een succesvolle zwangerschap omdat ze alle bouwstenen leveren die een embryo nodig heeft.

Een recente studie heeft aangetoond dat de orale toediening van NMN supplementen bij oude muizen gedurende vier weken de eikwaliteit effectief verbetert. Het onderzoek biedt een potentiële strategie om het voortplantingsvermogen van vrouwen op gevorderde leeftijd te verbeteren. De Universiteit van Queensland heeft ontdekt dat niet-invasieve behandelingen (zoals NMN-suppletie) goed zijn voor het herstellen en behouden van de kwantiteit en kwaliteit van de eicellen en het voorkomen van de grootste zwangerschapsbarrière op oudere leeftijd.

Volgens gezondheids deskundigen zijn oöcyten van hoge kwaliteit noodzakelijk voor een succesvolle bevruchting en een goede embryonale ontwikkeling. Bij zoogdieren wordt de veroudering van de voortplanting bij vrouwen gekenmerkt door een afname van de kwaliteit en de kwantiteit van de oöcyten en de met vloeistof gevulde zak die de eierstokfollikels bevat. Uit een studie is gebleken dat oöcyten van slechte kwaliteit de meest voorkomende oorzaak zijn van onvruchtbaarheid bij oudere vrouwen. En ook een primaire reden voor suboptimale reproductieve resultaten.

Effect van NMN-suppletie op de kwaliteit van de eicellen

In de studie heeft een onderzoeker waargenomen dat er een zichtbare afname is van geovuleerde eicellen met toenemende leeftijd. Tegelijkertijd neemt het aantal gefragmenteerde eicellen (onvolgroeide defecte eicellen) toe en breken ze gemakkelijk en sterven uiteindelijk. Toen een onderzoeker echter een verouderde eicel behandelde met een NMN-supplement, herstelde het NAD+ niveau, verbeterde de rijpingssnelheid, en verwijderde effectief de defecte en gefragmenteerde verouderde eicellen. Bovendien stelde de onderzoeker vast dat veroudering de follikelontwikkeling van de vrouw ernstig beïnvloedt, maar de NMN-supplementatie verbeterde het follikel aantal.

Bovendien stelden onderzoekers vast dat NMN-supplementatie het bevruchtingsvermogen van oude eicellen en hun kwantiteit en kwaliteit verbeterde. NMN supplementen verbeterden ook aanzienlijk de embryonale ontwikkeling van bevruchte eicellen. Bovendien zagen zij een zichtbare verbetering in de productie van blastocysten (een celverzameling ten tijde van de vroege ontwikkeling bij de mens) uit bevruchte oöcyten. De studie toonde dus aan dat NMN-supplementatie bij oude vrouwtjes het bevruchtingsvermogen en de embryonale ontwikkeling in oudere eicellen aanzienlijk kan verbeteren.

Hoe verhoogt NMN de vruchtbaarheid? Moleculair mechanisme

Tenslotte hebben de onderzoekers ontdekt dat NMN oude eicellen revitaliseert door de distributie en functie van de mitochondriën (de krachtcentrale van de cel) te herstellen. Zij stelden vast dat NMN de afzetting van vrije radikalen (onstabiele moleculen, die eiwitten, DNA en RNA kunnen beschadigen) in de mitochondriën aanzienlijk remt, wat resulteert in celdood. Tegelijkertijd verminderen NMN supplementen de DNA schade en uiteindelijk de celdood.

Deze bevindingen bieden een effectieve aanpak om de vruchtbaarheid bij oudere vrouwen te verhogen en eicellen van betere kwaliteit te verkrijgen voor geassisteerde voortplantingstechnologie. Gezamenlijk hebben de onderzoeksresultaten aangetoond dat de NMN-supplementen de eicellen effectief beschermen tegen leeftijdsgebonden veranderingen en schade.

Zijn NMN supplementen veilig?

Er zijn nog geen proeven op mensen gedaan in verband met de vruchtbaarheid. Maar dierstudies hebben geen bijwerkingen van NMN supplementen gerapporteerd. Het onderzoek heeft aangetoond dat de orale toediening van 100, 200, en 500 mg NMN doses veilig zijn en goed worden verdragen. Het veroorzaakt geen zichtbare klinische verandering in hartslag, lichaamstemperatuur, bloeddruk, en zuurstofsaturatie. Lees meer over de veiligheid en bijwerkingen van Nicotinamide Mononucleotide hier.

Bijwerking en voorzorg van NMN supplementen

Het enige gerapporteerde probleem met NMN supplementen was hun opslag. Wanneer ze werden opgeslagen in een warme en hete omgeving, werd het afgebroken tot Nicotinamide, een gif dat schadelijk kan zijn voor uw lichaam. Dus, om deze schade te voorkomen, moet het goed worden opgeslagen bij lage temperaturen, vooral in koelkasten.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat bij gebruik van NMN gedurende zeven dagen kleine bijwerkingen mogelijk zijn, waaronder verminderde slaap en geheugen. Geef in deze situatie uw lichaam een pauze, raadpleeg uw diëtist, en begin opnieuw met het innemen van het supplement volgens haar richtlijnen.

Conclusie

Verhoogt NMN de vruchtbaarheid bij vrouwen? Wetenschappelijk bewijs heeft aangetoond dat de ei-gelijkheid bij vrouwen afneemt met de leeftijd, wat een probleem oplevert bij het zwanger worden. NMN supplementatie kan het NAD+ niveau aanzienlijk verhogen, wat belangrijk is bij het verbeteren van de vruchtbaarheid bij oudere vrouwen. Deze supplementen verbeteren de kwaliteit, kwantiteit, bevruchtingsgraad en embryonale ontwikkeling van de eitjes. NMN supplementen zijn veilig en goed verdraagbaar, maar hebben problemen met opslag. Om bijwerkingen te voorkomen, moeten ze bij lage temperaturen worden bewaard.

References

1. https://www.cell.com/cell-reports/pdf/S2211-1247(20)30972-4.pdf

2. https://www.bionews.org.uk/page_147861

3. https://www.nmn.com/news/nmn-oocyte-quality-and-fertilization-ability

4. http://www.okilab.es/fascinating-nmn-pills-to-reverse-womens-eggs-aging/

5. https://www.atozfertility.com/blog/nad-nmn-nr-eggquality

6. https://www.nmn.com/news/nmn-and-female-fertility-during-aging

7. https://www.cell.com/cell-reports/fulltext/S2211-1247(20)30972-4

8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC7063679/