Wat zijn Zombiecellen en hoe komen we er van af

Veroudering is een natuurlijk verschijnsel en ieder mens vreest ouder te worden en zijn lichamelijke conditie te verliezen. Veroudering brengt meerdere ziekten en aandoeningen met zich mee die het ouder worden nog vervelender maken. Hoewel u het veroudering niet kunt stoppen, kunt u het wel vertragen. In dit tijdperk vol wetenschappelijke innovatie en technologie hebben deskundigen verschillende manieren bedacht om het natuurlijke proces van veroudering te vertragen. Een van de recent ontdekte processen is het "doden van zombie cellen". Experts beweren dat het doden van zombiecellen het verouderingsproces zal vertragen. In deze blogpost zal ik u vertellen wat zombiecellen zijn, hoe u op een natuurlijke manier van zombiecellen af kunt komen, en welke supplementen u kunt gebruiken om zombiecellen uit uw lichaam te elimineren. Daarnaast zal ik ook een inzicht geven in de recente studies over zombiecellen.

Illustratie van een zombie invasie, een zombie cell is een ander woord voor senecente cellen

Wat zijn Zombie Cellen?

Zombiecellen worden gedefinieerd als de cellen die hun maximale levensduur hebben bereikt en nu de leeftijd van celdood hebben bereikt, maar zij sterven niet hun natuurlijke dood, maar blijven als levende "dode" cellen in het lichaam aanwezig.

Zombiecellen voeren de normale celfuncties niet uit, delen zich niet en vermenigvuldigen zich niet.

Wij zijn ons allen bewust van het feit dat elke cel van ons lichaam bedoeld is om specifieke functies te vervullen. Een van de belangrijke functies van cellen is zich te delen en te vermenigvuldigen, wat een natuurlijke levenscyclus van cellen is, en wanneer deze levenscyclus is voltooid, sterven de cellen een natuurlijke dood en worden zij vervangen door nieuwe gezonde cellen. Het natuurlijke fenomeen van celdood wordt "Apoptose" genoemd en biologen hebben beweerd dat een cel het proces van deling en vermenigvuldiging 40-60 keer doorloopt voordat apoptose optreedt.

Natuurlijke celdood is belangrijk en heilzaam voor het menselijk lichaam omdat het nieuwe gezonde cellen doet ontstaan ter vervanging van de oude, versleten cellen. Het voorkomt ook dat het lichaam kanker krijgt. Maar sommige cellen in ons lichaam volgen dit regime van natuurlijke celdood niet, in plaats daarvan hebben ze zich omgevormd tot zombie cellen en blijven in het lichaam als levende dode cellen.

Hoe Zombie Cellen worden gemaakt?

Tijdens het verouderingsproces doorloopt het menselijk lichaam het proces van celbeschadiging als gevolg van meerdere factoren, deze celbeschadiging resulteert in de ophoping van beschadigde cellen in het lichaam. Het DNA van deze beschadigde cellen deelt zich niet meer verder omdat zij de fase van celsenescentie ingaan en dus als "verouderde cellen" worden beschouwd.

Na verloop van tijd beginnen deze verouderde en beschadigde cellen een vergif te produceren dat de nabijgelegen gezonde en actieve cellen van het lichaam aantast en ook zij worden senescente cellen.

Illustratie die weergeeft hoe zombie cellen ontstaan en zich vesprijden

Senescente Cellen zijn de belangrijkste oorzaak van veroudering en leiden verder tot ontstekingen en de ontwikkeling van chronische ziekten en andere leeftijdsgebonden aandoeningen.

Aanvankelijk was bekend dat veroudering van cellen een belangrijk mechanisme is voor het menselijk lichaam en dat het de vorming van tumoren en de replicatie van beschadigde cellen in het lichaam voorkomt, zodat het wordt beschouwd als het verdedigingsproces voor het menselijk lichaam. Maar mettertijd, naarmate het onderzoek vorderde, werd ontdekt dat de verouderde cel een speciale chemische stof produceert die hen beschermt tegen het natuurlijke proces van celdood, d.w.z. apoptose. Al deze afscheidingsproducten worden Senescentie-geassocieerde afscheidingsfenotypes (SASP) genoemd en zij omvatten:

 • Destructieve chemicaliën
 • Cytokinen
 • Immuun modulatoren
 • Chemokine

Al deze chemische stoffen zenden signalen naar het immuunsysteem dat deze cellen uit het menselijk lichaam moeten worden verwijderd.

Met het verouderingsproces treden verschillende veranderingen op in het menselijk lichaam. Een van de belangrijkste veranderingen is de verstoring van het mechanisme dat de verouderde cellen uit het lichaam verwijdert. Door de verstoring van dit mechanisme beginnen deze verouderde cellen zich op te hopen in het menselijk lichaam en scheiden zij hun giftige chemicaliën af. Deze chemicaliën beschadigen de normale gezonde cellen in de buurt en veranderen ze in "zombiecellen". Deze zombiecellen worden in verband gebracht met verschillende schadelijke ziekten zoals kanker, de ziekte van Alzheimer, osteoporose en andere leeftijdsgebonden fysiologische, metabolische en psychologische effecten.

Factoren die verantwoordelijk zijn voor cel senescentie

Bij het proces van senescente cellen zijn verschillende factoren betrokken, zoals:

 • Verlaagd Sirtuin niveau
 • Beschadiging van Telomeren
 • Oxidatieve stress
 • DNA Schade
 • Gebrek aan gezonde voedingsstoffen
 • Metabole stoornissen
 • Chronische ontsteking
 • Schade aan Mitochondria

Studies over zombiecellen en hoe ze het lichaam schade toebrengen

Een van de belangrijkste en recente studies over zombiecellen is uitgevoerd door onderzoekers van de Mayo-kliniek, zij onderzoeken hoe senescente cellen of zombiecellen schade toebrengen aan het lichaam door hun bijdrage aan ziekten en aandoeningen.

 

Een studie in een muismodel betreffende het effect van zombiecellen op het botverlies na chemotherapie werd uitgevoerd door de Mayo Kliniek in samenwerking met de Washington University School of Medicine en de Mayo Kliniek. De studie suggereert dat zombiecellen een belangrijke rol spelen in het botverlies veroorzaakt door chemotherapie, ongeacht het oestrogeenniveau van de muis. De studie werd gerapporteerd met het bewijs dat de uitputting van de zombiecel bij muizen de botdichtheid tijdens chemotherapie intact hield.

Zombiecellen lokken zowel goede als slechte reacties in het lichaam uit. De signalen die zombiecellen uitzenden, triggeren het immuunsysteem om de beschadigde cellen uit het lichaam te gooien. Aan de andere kant veroorzaken deze signalen van toxische chemicaliën ook chronische ontstekingen in het lichaam. Daarom zijn wetenschappers begonnen te werken aan het mechanisme waarmee het lichaam kan reageren op de goede signalen en de slechte signalen kan dumpen.

Wetenschappers hebben ook vastgesteld dat obesitas (zwaarlijvigheid) de productie van zombie cellen verhoogt. Het beïnvloedt ook de functie van vetweefsels in het hele lichaam. Obesitas is dus een trigger voor de productie van zombiecellen. Ook de mechanismen die door overgewicht worden veroorzaakt, zoals senescentie-geassocieerd secretief fenotype, de productie van zombiecellen en andere, veroorzaken de ernst van overgewicht.

Hoe komt u op natuurlijke wijze van zombiecellen af?

De eerste en belangrijkste manier om van zombiecellen af te komen is via de activiteit van het menselijk immuunsysteem. Daartoe moet u uw immuunsysteem versterken, zodat het proces van celveroudering wordt vertraagd en dus ook de productie van zombiecellen. U kunt supplementen gebruiken die uw immuunsysteem versterken. Tijdens het verouderingsproces wordt het menselijke immuunsysteem zwak, waardoor zombiecellen de leiding nemen en zich gaan ophopen in verschillende organen en systemen van het lichaam, wat ontstekingen en chronische ziekten veroorzaakt.

Er is een vicieuze cirkel die loopt tussen het zwakke immuunsysteem. Senescente cellen verzwakken het immuunsysteem en omgekeerd veroorzaakt een zwak immuunsysteem een verhoogde productie van senescente cellen.

Maar in het huidige tijdperk van moderne wetenschap en technologie, is het geen zaak om u zorgen over te maken. Wetenschappers hebben nu vele manieren gevonden om de productie van zombiecellen aan te pakken en het proces van veroudering te vertragen.

Er zijn enkele natuurlijke producten, senolytica genaamd, waarvan bewezen is dat zij heilzaam zijn voor het doden van zombiecellen. De mate van doeltreffendheid van deze in de natuur voorkomende stoffen verschilt van elkaar. Deze stoffen zijn onder meer:

 • Curcumine analoog
 • Piperlongumine
 • Quercetine
 • Fisetine

Uitgebreider onderzoek op dit gebied om meer stoffen en hun potentieel tegen zombiecellen te ontdekken is onderweg.

Wat is Quercetine?

Quercetine is een natuurlijk pigment en een plantaardige flavonoïde die bijzondere eigenschappen heeft zoals ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen om verschillende ziekten te bestrijden zoals:

 • Hartziekten
 • Diabetes
 • Osteoartritis

Quercetine komt van nature voor in de volgende etenswaren:

 • Rode wijn
 • Uien
 • Boekweit thee
 • Sint-Janskruid
 • Groene Thee
 • Appels
 • Gingko biloba

Een andere belangrijke functie van Quercetine is zijn activiteit om het niveau van NAD+ in het lichaam te verhogen dat de productie regelt van sirtuïnes, een speciaal eiwit dat het proces van celdood regelt.

  

 

Wat is Fisetine?

Fisetine is een natuurlijk voorkomend polyfenol en flavonoïde met hoge gezondheidsvoordelen, antioxidant en ontstekingsremmende eigenschappen. Ze zijn gericht tegen verschillende ziekten, waaronder:

 • Diabetes
 • Hartziekten
 • Neurodegeneratieve ziekten

Fisetine is van nature aanwezig in bijna alle dagelijks gebruikte etenswaren, de belangrijkste voedselbronnen van Fisetine zijn:

 • Komkommer
 • Ui
 • Appel
 • Dadelpruimen
 • Aardbeien

Fisetine heeft een groot potentieel tegen veroudering en andere cellulaire beschadigingsprocessen en verhoogt de algemene levensduur.

Beide bovengenoemde stoffen, Quercetine en Fisetine, hebben een groot potentieel om op natuurlijke wijze zombiecellen kwijt te raken en het natuurlijke verouderingsproces te vertragen.

Het doden van Zombie Cellen door Supplementen

Nu zijn er ook verschillende supplementen op de markt om de zombiecellen te doden die de levensduur verlengen. Een van de farmaceutische producten is Metformine, dat aan diabetespatiënten wordt gegeven. Nu is dit geneesmiddel populairder geworden vanwege zijn effectiviteit tegen anti-veroudering en ouderdomsziekten. Het vertraagt het proces van veroudering van de cellen.

Conclusie

Met behulp van zowel natuurlijk voorkomende als supplementen kunt u zich nu ontdoen van zombiecellen en uw verouderingsproces en leeftijdgerelateerde problemen vertragen.