Zombiecellen: Wat zijn het en hoe kom je ervan af?

Zombiecellen. Het klinkt misschien als de titel van een horrorfilm, maar zombiecellen zijn eigenlijk een heel reëel probleem dat je gezondheid kan aantasten. Wat zijn zombiecellen? Zombiecellen zijn senescente cellen - of cellen die gestopt zijn met delen en hun normale functies niet meer uitvoeren. Hoewel zombiecellen zelf geen directe schade veroorzaken, kunnen ze later tot problemen leiden. In deze blogpost bespreken we wat zombiecellen zijn, hoe ze ontstaan en hoe je ze kwijt kunt raken!

Zombie cellen, wat zijn het en hoe kom je ervan af?

Wat zijn zombiecellen en waarom zijn ze een probleem voor onze gezondheid?

Zombiecellen, of senescente cellen. Zijn cellen die gestopt zijn met opsplitsen en zijn op veel plaatsen in ons lichaam te vinden. Deze zombiecellen schaden onze gezondheid enorm. Ze produceren gifstoffen en ontstekingsmoleculen die het omliggende weefsel kunnen beschadigen. En leiden tot ouderdomsziekten zoals artritis, hartkwalen, diabetes en kanker. Senescente cellen onderdrukken ook het immuunsysteem, waardoor het minder goed in staat is infecties en andere ziekten te bestrijden. Daarom leiden zombiecellen niet alleen tot een geleidelijke achteruitgang van het lichaam. Maar brengen ze ons ook in groter gevaar voor allerlei infecties.

Het natuurlijke fenomeen van celdood staat bekend als "Apoptose". Biologen beweren dat een cel zich 40-60 keer deelt en vermenigvuldigt alvorens apoptose te ondergaan.

Natuurlijke celdood is belangrijk en heilzaam voor het menselijk lichaam, omdat hierdoor nieuwe gezonde cellen ontstaan die de oude, versleten cellen vervangen. Het voorkomt ook dat het lichaam kanker krijgt.

Het onderzoek uitgevoerd door de Mayo Clinic in samenwerking met de Washington University School of Medicine. suggereert dat zombiecellen een belangrijke rol spelen in het botverlies veroorzaakt door chemotherapie, ongeacht het oestrogeengehalte. Volgens het bewijs werd gemeld dat wanneer muizen werden beroofd van deze zombiecellen, zij de oorspronkelijke botdichtheid behielden tijdens de chemotherapie.

Hoe ontstaan zombiecellen in ons lichaam, en welke rol spelen ze bij de ontwikkeling van ziekten?

Naarmate we ouder worden, ondergaan onze cellen een proces van schade veroorzaakt door verschillende factoren. Zoals vervuiling, UV-straling en keuzes in levensstijl. Deze schade leidt tot de accumulatie van disfunctionele cellen in ons lichaam. Die een aantal schadelijke effecten kunnen hebben op zowel onze lichamelijke als geestelijke gezondheid.

Een belangrijke factor bij de vorming ervan zijn veranderingen in de intracellulaire calciumsignaleringsroutes, veroorzaakt door ongezonde levensstijl keuzes zoals roken en overmatige suikerconsumptie. Hoewel er meer onderzoek nodig is om veilige behandelingsmethoden te bepalen voor het elimineren van zombiecellen uit ons lichaam. Mensen moeten begrijpen hoe deze cellen ontstaan, zodat we kunnen helpen voorkomen dat ze zich ophopen.

Wetenschappers hebben vastgesteld dat obesitas een toename van de productie van zombiecellen veroorzaakt. Wat het functioneren van vetweefsel in het hele lichaam beïnvloedt. Er komen nog andere problemen bij overgewicht, zoals senescentie-geassocieerde afscheidingskenmerken. Dit is wanneer iemands cellen beginnen af te breken en schadelijke chemicaliën afscheiden. Dit kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken voor mensen met overgewicht.

uitleggen hoe cellen senescent worden en wat ze doen.

Meer factoren die verantwoordelijk zijn voor celveroudering

Verschillende factoren zijn betrokken bij het proces van celveroudering zoals:

 • Afgenomen Sirtuin niveau
 • Schade aan telomeren
 • Oxidatieve stress
 • DNA-schade
 • Gebrek aan gezonde voedingsstoffen
 • Stofwisselingsstoornissen
 • Chronische ontsteking
 • Schade aan Mitochondriën

3 manieren om op natuurlijke wijze van zombiecellen af te komen

Caloriebeperking

Studies hebben aangetoond dat calorierestrictie - minder calorieën eten dan het lichaam nodig heeft - het aantal aanwezige senescente cellen kan verminderen. Aangenomen wordt dat dit gebeurt doordat calorierestrictie apoptose, ook bekend als geprogrammeerde celdood, in senescente cellen teweegbrengt.

Lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging blijkt het aantal senescente cellen in het lichaam te verminderen. Lichaamsbeweging activeert het proces van autofagie. Een proces waarbij cellen beschadigde componenten afbreken en recyclen, wat het herstel en onderhoud van cellen, waaronder senescente cellen, kan bevorderen.

Gezond eten

Studies hebben aangetoond dat het eten van een dieet rijk aan fruit, groenten en volle granen het aantal aanwezige senescente cellen kan verminderen. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan antioxidanten en andere voedingsstoffen die kunnen helpen de cellen te beschermen tegen schade en een gezonde veroudering bevorderen. Daarnaast is een dieet met weinig suiker en bewerkt voedsel ook gunstig. Lees de blauwe zone dieetgids.

Doodt (intermitterend) vasten senescente cellen?

Wetenschappers hebben onlangs onderzocht of vasten senescente cellen doodt. Deze studies hebben aangetoond dat periodiek vasten wel de ophoping van senescente cellen vermindert, maar ze niet elimineert. Toch suggereert dit dat intermitterende calorierestrictie sommige aspecten van veroudering verbetert. Door de omvang en het aantal van deze cellen in weefsels te verminderen, en gezonde verouderingsprocessen te bevorderen. Verder onderzoek is nodig om te bepalen of de effecten op lange termijn van het vasten, waarbij senescente cellen worden gedood, leiden tot een langere levensduur.

De beste supplementen voor het verwijderen van senescente cellen

Verschillende supplementen hebben aangetoond te kunnen helpen bij het verwijderen van senescente cellen. Het is essentieel om verder onderzoek te doen om hun effecten volledig te begrijpen en hun veiligheid te bepalen. Enkele van de beste supplementen die zijn onderzocht voor het verwijderen van verouderde cellen zijn:

 1. Quercetine: Quercetine, een flavonoïde die voorkomt in fruit, groenten en thee, vertoont ontstekingsremmende en antioxiderende effecten door het aantal senescente cellen in het lichaam te verminderen. Door ontstekingen te verminderen en cellen te beschermen tegen schade.
 2. Resveratrol: Wetenschappers hebben ontdekt dat resveratrol, een verbinding die voorkomt in rode wijn, druiven en andere voedingsmiddelen, het aantal verouderde cellen vermindert en veroudering tegengaat. Door het proces van apoptose of geprogrammeerde celdood op gang te brengen.
 3. NAD+ precursoren: NAD+ precursoren, zoals nicotinamide riboside (NR) en nicotinamide mononucleotide (NMN). Van deze stoffen is aangetoond dat zij de NAD+-niveaus in het lichaam kunnen verhogen. Lage niveaus van NAD+ lijken samen te hangen met veroudering en ouderdomsziekten, vanwege de integrale rol ervan in het celmetabolisme.
 4. Curcumine: Curcumine bestrijdt senescente celopbouw in het lichaam door ze weg te spoelen en ontstekingsremmende eigenschappen te vertonen. Het helpt ook de schade door vrije radicalen te verminderen die het verouderingsproces versnellen.
 5. Vitamine D3: Deze vitamine helpt het celmetabolisme te reguleren en kan ook fungeren als een immuunversterker, die helpt beschermen tegen het binnendringen van senescente cellen in gezonde weefselgebieden.
 6. Ashwagandha: Dit oude kruidenmiddel kan helpen ontstekingen te verminderen, de immuniteit te verbeteren en zich te ontdoen van senescente cellen door apoptose (celdood) te induceren.
 7. Groene thee-extracten: Groene thee bevat krachtige antioxidanten die oxidatieve schade helpen bestrijden. Ook verminderen ze de hoeveelheid schadelijke moleculen die in verband worden gebracht met het versnellen van verouderingsprocessen zoals senescentie.
 8. Fisetin is een goed supplement voor het verwijderen van senescente cellen. Het helpt senescente cellen uit het lichaam te spoelen, vermindert ontstekingen en oxidatieve schade, en kan zelfs autofagie bevorderen - een soort cellulaire recycling die beschadigde of verouderde cellen opruimt.

Zombiecellen of senescente cellen verwijderen met quercetine supplement

Conclusie over zombiecellen

Wetenschappers moeten meer onderzoek doen om de langetermijneffecten van zombiecellen bij mensen vast te stellen. We weten wel dat deze senescente cellen ontstekingen kunnen veroorzaken en gezond weefsel kunnen afbreken. Als je op natuurlijke wijze van deze zombiecellen af wilt komen, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Caloriebeperking, veel antioxidanten eten en regelmatig bewegen. U kunt ook een van onze langlevendheidssupplementen voor celverwijdering proberen. Welke methode u ook kiest, het verwijderen van deze senescente cellen is belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid en het voorkomen van ouderdomsziekten. Dus waar wacht u nog op? Begin vandaag nog met het op natuurlijke wijze verwijderen van uw zombiecellen!