Pterostilbeen vs Resveratrol - weet wat goed voor u is

In een ideale wereld zouden we allemaal voldoende slapen, gezond eten en niet vergeten te drinken. Helaas kan het zelfs voor de meest toegewijde mensen een uitdaging zijn om aan de voedingsaanbevelingen te voldoen. Dat is waar supplementen en vitaminen om de hoek komen kijken - zij zorgen ervoor dat uw voeding in evenwicht blijft. Maar met duizenden producten op de markt kan het kiezen van de juiste supplementen u overdonderen. Maar maakt u zich geen zorgen! Wij hebben het onderzoek voor u gedaan. Deze keer nemen we pterostilbeen vs resveratrol onder de loep.

Pterostilbeen, dat nu wordt aangeprezen als de superieure versie van resveratrol, heeft de laatste tijd meer aandacht gekregen. Is het echt beter? Hoe kunt u weten welke van de plantaardige stoffen voor u de juiste keuze is? Wij bespreken dit en meer in het onderstaande artikel.

Pterostilbeen vs Resveratrol - weet wat goed voor u is

Inleiding tot resveratrol

Als je je supplementen serieus neemt, heb je misschien al gehoord over resveratrol. De plantverbinding, die werkt als een antioxidant, werd bijna twee decennia geleden voor het eerst ontdekt. Na grondig onderzoek beseften wetenschappers dat het de cardiovasculaire gezondheid kan verbeteren, een gezonde ontstekingsbalans en het glucosemetabolisme kan ondersteunen, en nog veel meer.

U kunt resveratrol vinden in bosbessen, veenbessen en pinda's, maar de schillen en zaden van druiven hebben er het meeste van. Aangezien deze delen worden gebruikt om rode wijn te maken, heeft de rode drank veel resveratrol in zich.

Volgens onderzoek kan de stof de levensduur van verschillende organismen verlengen. Studies tonen namelijk aan dat resveratrol specifieke genen activeert, waardoor veroudering kan worden tegengegaan. Er is nog meer onderzoek nodig voordat men conclusies trekt, maar het is zeker een veelbelovend idee! Nu al wordt resveratrol aanbevolen als een geweldig supplement voor longevity.

Als u denkt aan de levensduur van uw lichaam, is dit een fantastische optie om toe te voegen aan uw supplementenpakket. Wat betekent levensduur? Dat vindt u hier.

Dus, wat is pterostilbeen?

Tien jaar na de ontdekking van de eigenschappen van resveratrol, raakten wetenschappers geïnteresseerd in een andere stof. Pterostilbeen, vaak het moleculaire neefje van resveratrol genoemd, is in veel opzichten vergelijkbaar.

Net als resveratrol wordt pterostilbeen gevonden in bosbessen. Het komt ook voor in amandelen, veenbessen, druivenbladeren en -ranken, en Vaccinium-bessen (bijvoorbeeld bosbessen en lingonbessen).

Pterostilbeen vs resveratrol - wat zijn hun structurele verschillen?

Om pterostilbeen vs. resveratrol beter te kunnen vergelijken, moet je naar hun structuur kijken. Hoewel het allebei natuurlijk voorkomende plantaardige verbindingen zijn en in sommige van dezelfde producten kunnen worden gevonden, hebben ze ook verschillen.

Beiden maken deel uit van een klasse verbindingen die stilbenen worden genoemd. Hun structuren zijn niet al te verschillend, op één cruciaal aspect na. Resveratrol heeft drie hydroxl-groepen, terwijl pterostilbeen er slechts één heeft. Dit is van belang omdat het van invloed is op hoe snel de verbinding wordt gemetaboliseerd en uit het lichaam verwijderd.

Vanwege de drie hydroxylgroepen in resveratrol is het voor het menselijk lichaam een grotere uitdaging om optimale niveaus van de verbinding te handhaven. Pterostilbeen daarentegen kan langer in de bloedbaan blijven. Het gaat ook gemakkelijk door de celmembranen heen, waardoor het de celbanen beter kan ondersteunen.

Wat u moet weten over hun biologische beschikbaarheid

Beide verbindingen zijn geschikt omdat ze gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen wanneer ze via de mond worden ingenomen. In tegenstelling tot veel andere supplementen kunnen ze door de barrière tussen het bloed en de hersenen dringen. Dat betekent dat je lichaam, inclusief je hersenen, alle voordelen kan krijgen die van resveratrol en pterostilbeen gezegd worden.

Helaas kleeft er ook een nadeel aan. Het menselijk lichaam verteert beide stoffen snel, wat betekent dat ze slechts een beperkte tijd in de circulatie blijven. In de strijd tussen pterostilbeen en resveratrol wint pterostilbeen de strijd om biologische beschikbaarheid. Uit een studie bleek dat de orale biologische beschikbaarheid van resveratrol 20% bedraagt, terwijl pterostilbeen 80% bedraagt.

U moet deze cijfers echter met een korreltje zout nemen. Aangezien de studie werd uitgevoerd op ratten en niet op mensen, kunt u niet aannemen dat hetzelfde geldt voor ons.

Wat is beter voor u?

Van wat we eerder hebben besproken, lijkt het erop dat pterostilbeen de meest effectieve keuze is. Het blijft immers langer in je lichaam en lijkt stabieler. Technisch gezien is dat waar, maar het beantwoordt niet veel vragen. Ook al wordt gedacht dat pterostilbeen krachtiger is, het is niet duidelijk of dierstudies kunnen worden gebruikt om mensen te helpen.

Momenteel zijn meer dan 12.000 onderzoeken gericht op resveratrol. Op pterostilbeen, zijn er slechts ongeveer 500. Dat is een groot verschil. In feite loopt het onderzoek naar pterostilbeen tien jaar achter op het onderzoek naar resveratrol. Hoewel de onderzoeksresultaten veelbelovend lijken, is het niet genoeg om te stellen dat pterostilbeen beter is.

Totdat er meer onderzoek is gedaan, stellen wij voor het bij resveratrol te houden. Het vermogen ervan om de stofwisseling en de gezondheid van cellen en hart en bloedvaten te ondersteunen is al bewezen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijke problemen. Voor de lage biologische beschikbaarheid van resveratrol bestaat ook een oplossing. Bij PuroVitalis bieden we liposomale resveratrol aan. Het werkt een beetje anders.

In dit geval versmelt het liposoom met het membraan van de darmcel en geeft de resveratrol rechtstreeks door in de cel. Door dit mechanisme wordt resveratrol veel beter opgenomen. Een ander voordeel - het biedt ook een grotere dosis in het bloed.

Wanneer moet u beginnen met supplementen voor een lang leven?

Veroudering is een feit, maar dat betekent niet dat de reis van het ouder worden niet aangenamer kan zijn. Dit is waar voedingsstoffen om de hoek komen kijken. Door de juiste voeding te eten en supplementen voor een lang leven te gebruiken, kunt u uw huid, hartgezondheid, chronische ziekten en hersenfunctie verbeteren.

Als het gaat om de verzorging van onze huid, zijn de meeste deskundigen het erover eens dat 25 jaar het moment is waarop je met anti-verouderingsproducten moet beginnen. Er is geen specifieke leeftijd voor supplementen. Voor de beste resultaten moet u rekening houden met uw levensstijl en gezondheidsdoelstellingen. Zelfs voor de meest gezondheidsbewuste personen is het een slim idee om een professioneel advies in te winnen over welke supplementen het beste zijn voor uw specifieke behoeften.

Opmerkingen

Om erachter te komen of pterostilbeen of resveratrol beter is, moet er nog meer onderzoek worden gedaan. In de tussentijd kunt u er zeker van zijn dat het gebruik van resveratrol volkomen veilig is en talrijke voordelen biedt. Als u uw lichaam wilt beschermen tegen ouderdomsklachten en andere problemen, is onze Liposomale Resveratrol wellicht de oplossing.

Een sterke en gezonde levensstijl handhaven is niet eenvoudig, maar met een goed dieet, regelmatige lichaamsbeweging en de juiste supplementen kan het mogelijk zijn.