NMN vs NR - De NAD+ precursor vergelijking

NMN en NAD+ hebben aan populariteit gewonnen vanwege hun uitstekende gezondheidsvoordelen. NAD+ of Nicotinamide Apdenine Dinucleotide is een vitale molecule die van vitaal belang is voor de menselijke overleving. Mononucleotide (NMN) en nicotinamide riboside (NR) zijn biosynthetische precursoren (voorlopers) van NAD+.

NMN vs NR - De NAD+ precursor vergelijking. Beeld van moleculen.

NAD+ is een essentiële molecule voor de stofwisseling die afneemt naarmate men metabole stress ondergaat. Hoe ouder men wordt, hoe meer het NAD+ niveau in de cellen daalt. Lage NAD+-niveaus worden in verband gebracht met vermoeidheid, leeftijdgerelateerd spierverlies, cognitieve achteruitgang, verlies van zicht en gehoor, en zelfs een kortere levensduur.

Niet alleen dat, maar een tekort aan NAD+ leidt ook tot een daling van het metabolisme, wat leidt tot gewichtstoename en een verhoogd risico op diabetes type 2, het metabool syndroom, leververvetting en andere stofwisselingsziekten. Het wordt dan essentieel om hogere niveaus van NAD+ te handhaven om iemands epigenoom en DNA te beschermen. NAD+ is van vitaal belang voor de celstofwisseling omdat het voedingsstoffen omzet in cellulaire energie. NAD+ activeert ook sirtuïnes, wat eiwitten zijn die de cellulaire gezondheid reguleren.

Vele studies wijzen erop dat het NAD+ niveau aanzienlijk daalt bij het ouder worden. Het herstel van de NAD+ niveaus bij bejaarde dieren verlengt de levensduur en bevordert de gezondheid. Veel biotechnologiebedrijven zijn begonnen NMN te onderzoeken voor de behandeling van veroudering en daarmee samenhangende ziekten. Inname van NR en NMN verhoogt het NAD+ niveau. Alle mensen krijgen NAD+ in hun lichaam dankzij een dieet vol met NAD+ precursoren in hun lichaam. Het leidt tot vele gezondheidsvoordelen voor meerdere organen, zoals de hersenen, het cardiovasculaire systeem en de spieren.

Hoe werken NMN en NR, de precursors van NAD?

Nicotinamide riboside of NR is een NAD+ precursor. NR moet eerst worden omgezet in nicotinamide mononucleotide. Daarna moet het worden omgezet in NAD+. NMN daarentegen is een directe precursor van NAD+. Dit betekent dat NMN zowel uit NR als uit nicotinamide kan worden gemaakt.

Wat de beschikbaarheid op de markt betreft, zijn er verschillende NR- en NMN-supplementen op de markt verkrijgbaar.Voor NR gaat het om een poeder en capsules. Orale NR tot 1.000 milligram per dag heeft geen bijwerkingen en vertoont geen flushing. Maar in het geval van NMN heeft een eenmalige dosis tot 500 milligram geen bijwerkingen op het lichaam. Er zijn echter minder NMN-producten beschikbaar in poeder- en capsulevorm.

Koop Liposomale NMN Capsules

Onderzoek naar deze twee moleculen toont aan dat het supplementeren met een van beide het NAD+ niveau verhoogt. Maar wat zijn enkele andere factoren die men moet overwegen wanneer men probeert onderscheid te maken tussen deze NAD+ precursormoleculen? Bij het overwegen van het verschil tussen NMN en NR, zijn studies nooit naast elkaar bestudeerd bij mensen. Echter, het meest significante verschil tussen NMN en NR is de molecuulgrootte. NMN is groter dan NR, wat betekent dat NMN vaak moet worden afgebroken om in de cel te passen. Om enkele andere belangrijke verschillen tussen NMN en NR te meten, zijn hier enkele belangrijke factoren die bepalen wat de beste van de twee is:

 

NMN vs NR pad verschil

The major factors and differences

  1. Vergelijking van de route voor NMN versus NR: Vergeleken met NR is NMN al een stap verder op de route om NAD+ te produceren. NR wordt eerst omgezet in NMN, en het NMN wordt gebruikt om NAD+ te bouwen. Tegelijkertijd moet NR eerst gefosforyleerd worden om NMN te maken, dat vervolgens wordt omgezet in NAD+.

  2. Verschil in grootte voor NMN vs NR: NMN & NR moleculen zijn kleiner dan NAD+ moleculen. NAD+ is twee keer zo groot als NR & NMN. Van de twee is NR kleiner. Terwijl alle 3 de moleculen een laag moleculair gewicht hebben, moet NMN worden afgebroken om in de cel te passen.

  3. Biologische beschikbaarheid voor NMN vs NR: NMN lijkt biologisch beter beschikbaar te zijn dan nicotinamide Riboside. NR supplementen worden oraal ingenomen om NAD+ niveaus in menselijk bloed en skeletweefsel te ondersteunen. NMN supplementen kunnen de NAD+ niveaus in verschillende weefsels helpen, waaronder de hersenen; deze studies werden gedaan bij knaagdieren.

  4. Smakelijkheid voor NMN vs NR: Zowel NAD+ & NMN worden veel sublinguaal ingenomen omdat de smaak smakelijk is. NR daarentegen moet in pilvorm worden ingenomen.

  5. Klinische trials voor NMN vs NR: Verschillende klinische trials van NR zijn voltooid. Deze omvatten gerandomiseerde placebo-gecontroleerde onderzoeken (RCT's). Er zijn echter geen studies gedaan naar het effect op NAD+ niveaus bij mensen. In het geval van NMN, is er slechts één resultaat gepubliceerd. Maar er zijn wel vele onderweg.

  6. Stabiliteit voor NMN vs NR: Een ander nadeel van NR is dat het op zichzelf niet stabiel is. In vergelijking met NMN, heeft NR chloride nodig om het stabiel te maken.

  7. Smaak van NMN vs NR: De smaak van Nicotinamide Riboside Chloride is ook in poedervorm onsmakelijk. Dit leidt tot de productie van NR als pillen en capsules. Aangezien NR in capsulevorm een consument moet zijn, moet NR door de maag en de lever. Daar wordt het gemetaboliseerd, waardoor het minder effectief wordt.

Is NMN beter dan NR?

Momenteel zijn er wetenschappelijke aanwijzingen dat NMN beter is dan NR omdat NMN verder in de NAD+ productieroute ligt. Op moleculair niveau lijkt NMN meer op NAD+ dan NR. Studies tonen indrukwekkender resultaten van NMN op vele verouderingsmechanismen dan voor NR.

Veel bekende deskundigen op het gebied van NAD+ metabolisme gebruiken NMN en geen NR. Dit wijst op een toenemend vertrouwen in NMN, wat misschien een aanwijzing is. Net als bij sommige aminozuren is het belangrijk het menselijk lichaam aan te vullen met NAD+. Hoewel NR en NMN in veel etenswaren voorkomen, is het slechts in sporenhoeveelheden aanwezig. Men kan nooit genoeg eten om de NAD+ niveaus van het lichaam te verhogen. Als gevolg hiervan kan aanvulling met een NAD+ precursor, bij voorkeur NMN, helpen deze afname van de voedingsstoffen in het lichaam te beperken.

 

 

NMN vs NAD

Wanneer NMN vs. NAD wordt overwogen, wijst onderzoek erop dat transformatie tussen NR en NMN moet plaatsvinden om in enkele soorten cellen binnen te komen. NMN is een van de snelste middelen om de productie van NAD te stimuleren. NMN kan ook rechtstreeks aan cellen worden toegevoegd zonder omzetting in NAD, behalve via de NAD-metabole route. Dit cyclische proces wordt mogelijk gemaakt door nieuw ontdekte transporteiwitten die toenemen nadat NAD vermindert. In deze vorm draagt NMN bij tot celenergie en bevordert het tegelijkertijd anti-verouderingseigenschappen. Zo kunnen cellen met voldoende vermogen groeien en regenereren.

Het besluit om NMN en NAD toe te voegen biedt een veel directer pad naar het bevorderen van het celmetabolisme. Het blijkt dus een sneller middel te zijn om hetzelfde te doen. Bovendien kan NMN zelfs worden gebruikt om de insuline activiteit en productie te verbeteren. Het resulteert in extra metabole voordelen en glucosetolerantie. NMN supplementen kunnen ook metabole aandoeningen zoals diabetes, vette leverziekte, en obesitas in het bijzonder verlichten. Hoewel het niet eerlijk zou zijn om NMN vs NAD te meten, blijken NMN supplementen op zichzelf ook anti-aging voordelen te hebben die verder gaan dan die van NAD productie alleen.

Om uw lichaamsopname van NMN te verhogen voor een prijs die uw portemonnee of uw gezondheid niet schaadt, bekijk ons aanbod van NMN boosters hier. Het is tijd om uw levensduur te verlengen en DNA schade te herstellen. Maak u klaar!

 

References


1. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0047637421001391


2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34553119/