Hoe neem je NMN poeder - dosering en schema

NMN (Nicotinamide mononucleotide) is een krachtig ingrediënt tegen veroudering, gewichtsverlies, energieverbetering, gezondheid van het hart, de ogen en diabetes. Het functioneert door het bestrijden van celschade en andere oxidatieve stress. Hoewel NMN veel voordelen heeft voor de gezondheid zijn er nog steeds geen officiële voorschriften over de doseringsvormen, maar onderzoek op ratten heeft het veilig verklaard voor menselijk gebruik en klinische proeven op mensen zijn in behandeling. Laten we eens kijken wat de beste tijd van de dag is om nmn te nemen, de nmn cyclus, hoe NMN poeder te nemen, en de beste nmn dosering voor mensen.

Hoe neem je NMN poeder - dosering en schema

Tijdschema om NMN in te nemen

De ideale dosis van NMN is nog niet gedefinieerd omdat deze nog niet is goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) of het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), daardoor is er op basis van trial and error, en onderzoek waaruit blijkt dat het ideaal is om NMN twee keer per dag te nemen. Het wordt aanbevolen om 1 capsule van 125mg tweemaal per dag in te nemen wat voldoende is voor een gezonde boost van energie.

Hoe neem je NMN poeder

NMN poeder kan onder de tong worden gelegd totdat het is opgelost, daarnaast kan het ook direct worden doorgeslikt samen met wat magere yoghurt om de absorptie beter te maken.

Beste tijd om NMN te nemen

De beste tijd om NMN te nemen is in de ochtend. Omdat NMN een hoge bron van directe energie is, geloven we dat het innemen ervan in de ochtend gunstig is om routinetaken uit te voeren.

Dosering van NMN

Dr. David Sinclair die een bekende persoonlijkheid is in de NMN industrie zelf neemt 1g d.w.z. 1000mg NMN in zijn dagelijkse routine. Een van de moderne studies toont aan dat het nemen van 2000mg NMN effectief is en geen bijwerkingen heeft. Een andere studie uitgevoerd in Japan verklaarde dat 125mg NMN tweemaal per dag gedurende 8 weken goed is voor de gezondheid. Er zijn nog geen gegevens beschikbaar over het lange-termijn gebruik van NMN.

De volgende tabel legt de aanbevolen dosering van NMN per dag uit per individu's leeftijd en gewicht.

Leeftijd/Gewicht

NMN Dosering

30-40 jaar/30kg-40kg

200mg-400mg/dag

40-50 jaar/50kg-60kg

400mg-600mg/dag

Above 50 jaar/80kg

800mg-1200mg/dag

 

Verschillende doseringsvormen van NMN

Er zijn verschillende vormen van NMN zijn beschikbaar:

Recent onderzoek heeft aangetoond dat het oraal innemen van NMN in een pil of poedervorm zeer effectief is omdat het direct in de bloedbaan gaat en zijn werking uitvoert. Aan de andere kant is de capsule vorm van NMN even effectief. De capsule beschermt het NMN tegen vernietiging door het maagzuur en geeft het langzaam vrij in het bloed.

Eerdere studies waren sterke voorstanders van het sublinguaal (onder de tong) innemen van NMN, maar de moderne wetenschap heeft deze theorie verworpen en nu wordt geloofd dat de orale vorm van NMN effectiever is omdat het direct NAD+ niveaus in het bloed laat stijgen. Dit is waar op de ontdekking van SIc12a8 eiwit in het bloed dat NMN absorbeert in de darm.

NMN cyclus voor het opwekken van energie

NMN verhoogt direct het niveau van NAD+ in het lichaam. In ongeveer 60 minuten na inname van het poeder van NMN, zal uw bloed NAD+ verhoogd zijn. Dit NAD+ zal vervolgens 2-3 weken nodig hebben om zijn functie volledig uit te voeren en uw energieniveau te verhogen. Het hele proces werkt in een kringloop en komt u op deze manier ten goede. De minimale aanbevolen dosering van NMN is 250mg, maar in het geval dat u een hoge boost in uw energie niveau nodig heeft kunt u tot 1000mg NMN nemen, wat gelijk is aan 8 capsules in een keer is. Meer informatie over NAD+.

Overleg met uw arts voordat u supplementen gaat gebruiken