Hoe NAD+ op natuurlijke wijze en met supplementen te verhogen - de complete gids

Wat is NAD+?

NAD+ of Nicotinamide adenine dinucleotide is een kernverbinding voor de productie van energie in het menselijk lichaam. Het is een co-enzym en is aanwezig in elke cel van het menselijk lichaam. NAD+ is betrokken bij bijna alle stofwisselingsprocessen van het menselijk lichaam. Het zet het voedsel om in de essentiële voedingsstoffen in het lichaam om de essentiële energie te leveren en het is de belangrijkste hulpmolecule voor de eiwitten die betrokken zijn bij de regulering van de functies van andere cellen.

Image of scientist showing the NMN and NR pathway converting to NAD+

Het is zeer belangrijk om voldoende NAD+ in het menselijk lichaam te hebben om de functies effectief en efficiënt uit te voeren. Het niveau van NAD+ daalt naarmate u ouder wordt en daarom is het zeer belangrijk om het niveau van NAD+ in het algemeen en meer specifiek in latere levensfasen te verhogen

De afname van NAD+ is direct gerelateerd aan het verouderingsproces en andere stofwisselingsziekten. Om het natuurlijke verouderingsproces het hoofd te bieden en metabole aandoeningen zoals obesitas, diabetes type 2, CVD en andere gerelateerde problemen te voorkomen, is het zeer belangrijk om het niveau van NAD+ in het lichaam te handhaven en te verhogen. Laten we eens kijken hoe we het nad-niveau op natuurlijke wijze en met supplementen kunnen verhogen.

Hoe verhoog je NAD+ niveaus

Bij de mens zal het verhogen van het niveau van NAD+ gunstige gevolgen hebben voor de gezondheid, het kan op twee manieren in het lichaam worden verhoogd:

Illustratie van manieren om NAD+ op natuurlijke wijze te verhogen door, Vasten, Lichaamsbeweging, Dieet en het vermijden van uitgebreide blootstelling aan de zon.

Het verhogen van NAD+ niveaus op een natuurlijke manier

Het op natuurlijke wijze boosten van NAD+ op de volgende manieren:

Lichaamsbeweging

Het is een van de beste en goedkoopste manieren om NAD+ in het lichaam te verhogen. Wanneer we sporten wordt zweet geproduceerd en ons lichaam heeft meer energie nodig om zijn functie uit te voeren. Daarvoor produceren de spieren van ons lichaam meer mitochondriën om de toenemende vraag naar energie van ons lichaam aan te kunnen. Mitochondria is een krachtcentrale van de cel en is een natuurlijke booster van NAD+ in het lichaam.

Vasten

Vasten is een andere manier om NAD+ in het lichaam te produceren. Vasten wordt in veel religies als een natuurlijke praktijk beschouwd, terwijl sommige mensen tussentijds vasten om fit te blijven. Wanneer we vasten wordt het lichaam gedwongen NAD+ te produceren om aan de behoeften van het lichaam te voldoen. Dus een caloriearm dieet of vasten is een andere indirecte manier om NAD+ in het lichaam te verhogen.

Het eten van voedingsmiddelen rijk aan NAD+:

Voedsel is een belangrijk onderdeel van het menselijk leven en is een vitale bron van energie in het lichaam. Het eten van energierijke voedingsmiddelen is goed voor de gezondheid. Sommige voedingsmiddelen zijn rijk aan NAD+ en geven een energieboost bij het eten. Deze voedingsmiddelen zijn onder andere:

  • Gist
  • Vis
  • Champignons
  • Groene groenten
  • Melk
  • Volkoren granen

Het is belangrijk om rauwe groenten te eten en volle granen te nemen in plaats van bewerkte voedingsmiddelen, omdat groenten en granen bij het koken hun voedingswaarde en vitaminebronnen verliezen. U moet ook alcoholische dranken vermijden omdat alcohol de basismetabolische en energieproducerende processen van het lichaam kan verstoren en zo de productie van NAD+ belemmert.

Bescherming tegen overmatig zonlicht:

Recent onderzoek beweert dat blootstelling aan overmatig zonlicht NAD+ kan beschadigen waardoor het lichaam uitgeput raakt. Het belangrijkste voordeel van NAD+ is celherstel en het voorkomen van veroudering. Daarom moet u overmatige blootstelling aan zonlicht vermijden en zonnebrandcrème en een zonnebril gebruiken ter bescherming tegen UV-stralen.

Zonder enige twijfel is het duidelijk dat NAD+ zeer belangrijk is voor het functioneren van de cellen en de kracht van het lichaam. Het heeft grote effecten op de algehele gezondheid en de levensduur van het leven. Deze natuurlijke bronnen zijn zeer belangrijk om het niveau van NAD+ in het lichaam op peil te houden ten voordele van u. U kunt ook supplementen en precursoren gebruiken om het algemene niveau van NAD+ in het lichaam te verhogen. Supplementen zijn van grote toegevoegde waarde voor uw algehele gezondheid.

 

 

Hoe NAD+ te verhogen door supplementen:

Nu we hebben gezien hoe we de nad-niveaus op natuurlijke wijze kunnen verhogen, laten we eens kijken naar de supplementatie. De andere manier om NAD+ te verhogen is door supplementen te nemen. Een supplement is een door de mens gemaakt product dat de benodigde voedingsstoffen en energie levert om in iemands behoeften te voorzien. Het kan in de vorm van een pil, tablet, capsule of vloeistof zijn. Supplementen fungeren als een precursor.

Wat is een precursor?

Een precursor is een chemische stof die deelneemt aan een chemische reactie en een andere verbinding produceert. Het zijn inactieve chemische stoffen die tijdens een chemisch proces worden omgezet in een andere actieve verbinding zoals mineralen, vitaminen, hormonen of enzymen.

Voor de productie van NAD+ heeft ons lichaam ook precursoren nodig en deze precursoren zijn onder andere:

NMN route naar NAD+

NMN is een belangrijke en grote precursor voor NAD+. Het heeft onlangs veel belangstelling gekregen vanwege zijn immense voordelen tegen veroudering, metabole stoornissen, en andere ziekten. Het belangrijkste voordeel van het nemen van NMN is dat er tot op heden geen waargenomen bijwerkingen, toxiciteit, en andere sterfte kwesties mee geassocieerd zijn. In vergelijking met NR, is NMN een grotere molecule en is het belangrijk in het stimuleren van energie in de vorm van NAD+. Recent onderzoek beweert ook het directe gebruik van NMN in de darmen zonder het te splitsen in NR.

Het niveau van NAD+ daalt voortdurend in het lichaam als gevolg van voortdurende celschade en het is zeer belangrijk om NAD+ in het lichaam te verhogen om de basisfuncties van het lichaam uit te voeren. In de moderne tijd heeft anti-aging therapie immense belangstelling van het publiek gewonnen. Mensen zijn nu veel meer bezorgd over hun gezondheid en fitness. Ze nemen nu NAD+ precursoren als voedingssupplementen om hun celherstel te verhogen en het verouderingsproces te verminderen en zelfs om te keren.

In de komende 100 jaar zal NAD+ een belangrijk onderwerp van onderzoek blijven en zal er een immense onderzoek en technologische ontwikkeling zijn in de productie van NAD+. In het huidige stadium is het onderzoek naar NMN als een zeer geavanceerde en belangrijke bron van NAD+ nog maar in de beginfase en er is nog een lange weg te gaan om deze molecule te onderzoeken.