Anti-Aging Vitamines: De Volledige Lijst

Veroudering is een proces dat de meeste mensen graag zouden vertragen. Hoewel veroudering onvermijdelijk is, is het verlengen van de levensduur van de mens en het vertragen van het verouderingsproces al heel lang een centrum van wetenschappelijk onderzoek. Lage ontstekingsniveaus veroorzaken namelijk oxidatieve stress in het lichaam, wat leidt tot veel chronische aandoeningen. De meest effectieve vitamines en supplementen werken om de schade als gevolg van deze oxidatieve stress tegen te gaan.

Wetenschappers hebben vele stoffen met anti-verouderingseigenschappen geïdentificeerd, maar hier volgt een uitputtende lijst van de vitamines die als supplement kunnen worden ingenomen en het verouderingsproces helpen vertragen en leeftijdsgebonden ziekten helpen voorkomen.

Anti-Aging Vitamines -  Vitamine C

De Anti-Aging Vitamines Lijst:

Vitamin C

Vitamine C is een vertrouwde bron om het immuunsysteem te stimuleren door de aanmaak van nieuwe cellen. In de huid beschermt een dosering van Vitamine C tegen oxidatieve stress. Met uitzondering van megadosering Vitamine C, is de vitamine zelfs beschermend tegen vroegtijdige veroudering. Dat maakt het een krachtige antioxidant.

Vitamine C kan ook gebruikt worden als verlichter om "levervlekken" en donkere kringen rond de ogen aan te pakken, wat ook tekenen van veroudering zijn. Vitamine C komt voor in voeding of in supplementvorm, maar de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een volwassene is 2.000 mg vitamine C per dag. Voor tieners is dat 1.800 mg, voor kinderen tussen 400 en 1.200 mg per dag.

De consumptie van buitensporige hoeveelheden, ook wel bekend als megadosering van vitamine C. Studies hebben aangetoond dat de opname van vitamine C afneemt tot minder dan 50% bij inname van hoeveelheden van meer dan 1000 mg. Het kan bijwerkingen veroorzaken, waaronder maar niet beperkt tot braken, hoofdpijn, brandend maagzuur, slapeloosheid, misselijkheid en diarree. In sommige gevallen leidt het tot overbelasting bij mensen met hemochromatose, een erfelijke aandoening die een teveel aan ijzer in het bloed veroorzaakt. Hoewel Vitamine C een essentiële voedingsstof is, wordt megadosering van Vitamine C nooit aanbevolen.

Vrouw in de zon vangt vitamin d

Vitamine D

Een van de populairdere anti-aging vitamines is bekend als een essentiële vitamine voor sporters. Een tekort aan vitamine D is een directe oorzaak van veroudering, zoals cognitieve achteruitgang, depressie, osteoporose, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes type 2 en kanker, zodat het van cruciaal belang wordt te zorgen voor een adequate consumptie.

Vitamine D is niet alleen een belangrijke anti-verouderingsvitamine, maar helpt vooral de gezondheid van de botten te verbeteren door calcium aan te maken. Het verhoogt ook de spiermassa en -kracht, het aantal spiervezels dat gebruikt wordt voor korte uitbarstingen van snelheid en kracht, reguleert het immuunsysteem en beschermt het immuunsysteem tegen bepaalde ziekten. Vitamin D speelt zelfs een cruciale rol in de ontwikkeling van de hersenen en cognitieve prestaties, waarbij verschillende vitamine D-receptoren zijn geïdentificeerd in delen van de hersenen die van invloed zijn op cognitie en stemming.

Een manier om uw Vitamine D-niveau op peil te houden is door uw bloedwaarden te controleren. De aanbevolen dagelijkse inname is 600 IE, en elke dosis die daaronder zit wordt een Vitamine D-tekort genoemd.

Amandelen bevatten mate van Vitamin E

Vitamine E

Vergelijkbaar met Vitamine D & K, is Vitamine E een in vet oplosbare vitamine. Vitamine E is een andere essentiële antioxidant omdat het de celmembranen beschermt en schade aan enzymen voorkomt die ermee verbonden zijn. Vitamine E beschermt tegen de verknoping van collageen en stopt de oxidatie van lipiden die verband houden met veroudering en de huid, waardoor anti-veroudering wordt bevorderd. Het is essentieel voor de behandeling van rimpels, donkere vlekken en de elasticiteit van de huid. Aangezien deze vitaminen echter toxische niveaus in het lichaam kunnen bereiken als ze niet worden gecontroleerd, moeten deze vetoplosbare vitaminen nauwlettend in de gaten worden gehouden. Plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, granen, haver, noten en zuivelproducten zijn enkele natuurlijke bronnen van vitamine E.

Purovitalis NMN Poeder, een van de beste anti-aging vitamines

NMN of Nicotinamide Mononucleotide

NAD+ of nicotinamide adenine dinucleotide is een verbinding die in elke cel van uw lichaam wordt aangetroffen. Het is betrokken bij veel kritieke processen, waaronder energiemetabolisme, DNA-reparatie en genexpressie. De precursors van (NAD+) zijn nicotinamide riboside (NR) en nicotinamide mononucleotide (NMN). NAD+ niveaus dalen met de leeftijd, wat geassocieerd wordt met een versnelde fysieke achteruitgang. NMN kan echter rechtstreeks aan cellen worden toegevoegd zonder omzetting in NAD.

Kiezen voor het aanvullen met NMN supplementen voor NAD biedt een directere weg naar het bevorderen van de celstofwisseling. Het is een snellere manier om anti-veroudering te bevorderen. Bovendien verbetert nicotinamide mononucleotide ook de insuline activiteit en productie, wat resulteert in extra metabolische voordelen. In het bijzonder kunnen NMN-supplementen helpen bij het verlichten van metabolische aandoeningen zoals diabetes, vette leverziekte en obesitas en zo de levensduur verlengen.

Resveratrol

Resveratrol is een polyfenol in druiven, bessen, en pinda's en staat bekend als de rode wijn" chemische stof. Sirtuïnes zijn eiwitten die cellen gezond houden, en het Sirt1-gen (sirtuin1) regelt de levensduur van cellen. Resveratrol activeert deze specifieke genen, sirtuïnes genaamd, die in wetenschappelijke studies

Met zijn gunstige effecten van caloriebeperking helpt resveratrol diabetes en hartaandoeningen af te wenden door een langere levensduur van de cellen te bevorderen. De meeste resveratrolsupplementen zijn afkomstig van polygonum cuspidatum, een reuzenknoopkruid dat vooral in China en Japan wordt geteeld, zodat de aanbevolen dosis voor consumptie tussen 100 mg en 1 gram per dag ligt.

Resveratrol is een anti-aging vitamin dat vooral gevonden wordt in druiven

Quercetine

De meest voorkomende flavonoïde in de voeding, Quercetine, komt expliciet voor in appels, uien, broccoli, en citrusvruchten, tomaten, broccoli, en asperges. Het wordt in verband gebracht met anti-aging eigenschappen en verlaagt hoge bloeddruk en cholesterol.

Quercetine helpt de werking van vrije radicalen en de veroudering van cellen te verminderen. Deze unieke flavonoïde werkt als een echte natuurlijke anti-verouderingsstof, vooral in de strijd tegen vroegtijdige huidveroudering, waaronder het verschijnen van rimpels, vlekken en verslapping.

Het staat bekend om zijn ontstekingsremmende en immunobeschermende werking en helpt de schade van zonnestraling op de huid te verminderen. Dat is een van de eerste oorzaken van het verschijnen van vlekken, tekenen en rimpels.

Fisetine

Een flavonoïde die voorkomt in verschillende vruchten en groenten, waaronder aardbeien, appels, druiven, en uien, Fisetin is de meest krachtige senolytische verbinding. Senolytica bevorderen anti-veroudering, en Fisetin, een plantenextract, is er een uitstekende bron van.

Fisetine kan degeneratieve verouderingsprocessen decennialang vertragen met zijn eigen set van unieke biologische eigenschappen. Het helpt zelfs bij de bescherming tegen kanker, type II diabetes en obesitas en in menselijk onderzoek om de resultaten bij slachtoffers van een beroerte te verbeteren. Door kwaadaardige veranderingen in cellen te helpen voorkomen, ruimt Fisetine niet-functionele senescente cellen op en laat het gezonde cellen gedijen.

 

 

 

Hyaluronzuur of Hyaluronic Acid

Hyaluronzuur, een krachtige vochtinbrenger, staat erom bekend dat het je huid stralend en gehydrateerd houdt. In onze jeugd houdt onze huid water vast en brengt het vocht in balans. Naarmate we ouder worden, hebben we de neiging dit vermogen te verliezen. Dit resulteert in een zichtbaar verlies van stevigheid, soepelheid en een verminderde aanblik van molligheid en soepelheid.

Hyaluronic acid heeft ook krachtige anti-verouderingseigenschappen. Het wordt gebruikt als een natuurlijk alternatief voor synthetische vulmiddelen. De vochtbindende eigenschap van hyaluronzuur is belangrijk bij huidveroudering. Het is een natuurlijk ingrediënt dat door het lichaam wordt geproduceerd en overal in het lichaam wordt aangetroffen, en het is ook een enorm effectieve antioxidant door de vrije radicalen in de huidcellen te beheersen en ze te beschermen tegen beschadiging.

Curcumine

Van dit element is inmiddels bekend dat het krachtige anti-aging eigenschappen bezit. Zijn krachtige antioxiderende werking helpt cellulaire veroudering te vertragen en bevordert een lang leven. Het wordt overvloedig gevonden in kurkuma, een oude Indiase specerij die curry zijn gele kleur geeft. Door het innemen van curcumine supplementen en het verwerken van kurkuma in voedselrecepten, kan men de inname van curcumine verhogen. Door dagelijks 1 gram supplementen met een hoog curcuminegehalte in te nemen, kun je ook artritis en botverlies vaarwel zeggen.
 
Elke vitamine is een goede vitamine als je je er goed, gezond en energiek door voelt. Een goede test is om je energieniveau te controleren gedurende een periode van 3-6 maanden. Curcumine, vitamine C, vitamine D, nicotinamide mononucleotide, en resveratrol zijn slechts enkele van de supplementen waarvan is aangetoond dat ze anti-verouderingseffecten bieden en het verouderingsproces helpen vertragen. Het is echter altijd belangrijk om te begrijpen dat, hoewel het gebruik van supplementen kan helpen, de beste manier om een lange levensduur te bevorderen het nuttigen van een voedzaam dieet, regelmatige lichaamsbeweging en het verminderen van stress is.