Wat Is NAD+ en waarom is het belangrijk

Wat is NAD+?

Een ander onderzoek heeft aangetoond dat dit molecuul ook wordt gebruikt om je metabolisme en je mitochondriën, de energiecentrales van je cellen, van energie te voorzien. Zij zetten het voedsel dat je eet om in energie die je lichaam nodig heeft om door te gaan. Aan de andere kant maakt een daling van het NAD+-niveau het moeilijker voor je lichaam om celenergie te maken, wat belangrijk is om het DNA te beschermen tegen beschadiging. NAD+ niveau toeneemt. Deze cellulaire energie levert brandstof voor uw lichaam. En geeft kracht aan je hersenen, hart, beschermt tegen DNA schade, wat je levensduur kan verlengen.

Wat is NAD+ en waarom is het belangrijk?

Een andere studie heeft aangetoond dat dit molecule ook wordt gebruikt om de stofwisseling aan te drijven en de mitochondriën (de krachtcentrale van de cel), die voedsel omzetten in energie die wordt gebruikt om alle lichaamsfuncties in stand te houden, te activeren. Anderzijds vermindert een daling van het NAD+-niveau het vermogen van uw lichaam om cellulaire energie te synthetiseren, wat belangrijk is voor de bescherming tegen DNA-schade.

Dit molecule wordt in je lichaam gemaakt uit eenvoudige aminozuren. Voedingsmiddelen met nicotinezuur (NA), nicotinamide mononucleotide (NMN), nicotinamide riboside (NR), en andere precursoren zijn vergelijkbaar met voedingsmiddelen met tryptofaan.

Waarom daalt het NAD-niveau met de leeftijd?

Waarom worden we ouder?

Onderzoek heeft aangetoond dat de afname van het NAD+ gehalte de belangrijkste oorzaak is van veroudering. Er is een dramatische afname van NAD+ in je huid (bijna 50% afname) wanneer je ouder wordt.

Twee andere onderzoeken maken gebruik van MRI om de NAD+ leeftijdsgebonden afname in de menselijke hersenen vast te stellen. Het eerste onderzoek, dat in 2015 is uitgevoerd, heeft aangetoond dat er een duidelijke afname is van de intracellulaire NAD+ niveaus. En een oxiderende toestand in de hersenen, die vergelijkbaar is met wat er gebeurt als je ouder wordt. Het tweede onderzoek, uitgevoerd in 2019, toonde aan dat tussen de periode van volwassenheid en ouderdom er tot 10 à 25% vermindering is van de NAD+ niveaus in de menselijke hersenen.

"Het verlies van NAD als we ouder worden, en de daaruit voortvloeiende afname van de sirtuïne-activiteit, wordt verondersteld een primaire reden te zijn waarom ons lichaam ziekten ontwikkelt als we oud zijn, maar niet als we jong zijn."

- David A. Sinclair, Lifetime: Why we age and why we don't have to

Waarom dalen de niveaus met de leeftijd?

Volgens zowel dierlijke als menselijke studies. Is het duidelijk dat NAD+ niveaus afnemen met het ouder worden, in bloed en verschillende weefsels. Maar waarom daalt het niveau? Er zijn verschillende mechanismen die de potentie hebben om deze niveaus te verlagen. Waaronder een zittende levensstijl, stress, overconsumptie, DNA schade, en ziekte.

NMN supplementen van purovitalis

Een beter inzicht in wat NAD+ is

What is NAD+, nad molecule

Volgens gezondheidsexperts is er op jonge leeftijd een gezonde voorraad in je lichaam. Dat houdt je levendig, jong en houdt een goede gezondheid in stand. Dit komt omdat het een directe link geeft tussen je cellulaire signalering en metabolisme. Bovendien speelt het een cruciale rol bij het ondersteunen van je immuunsysteem, het reguleren van de slaapcyclus en het herstellen van DNA-schade.


Wanneer het natuurlijke niveau van NAD+ daalt, daalt ook uw levensverwachting. Lage niveaus verhogen ook het risico op verschillende chronische ziekten en doen zichtbare tekenen van veroudering meer opvallen. Maar maak u geen zorgen! Door u te richten op natuurlijke stappen kunt u gemakkelijk uw NAD+ niveaus elke dag verhogen. In ruil daarvoor bevordert deze verhoging van het NAD+ niveau uw algehele gezondheid, lichamelijke energie en een jeugdige stofwisseling.

Tips om het NAD+ niveau te verhogen voor een langere levensduur

De meest effectieve manier om een adequaat NAD+ niveau te behouden is door uw levensstijl te veranderen. Door deze veranderingen in het dagelijks leven te volgen kunt u uw NAD+ niveaus sterk maken. En kunt u hoge energieniveaus en een gezonde stofwisseling behouden. Lees meer over hoe u NAD+ op natuurlijke wijze kunt verhogen.