7 feiten over weerstandstraining en het terugdraaien van veroudering

Zonder twijfel wordt de kracht van kracht- of weerstandstraining onderschat. Veroudering is veel meer dan grijze haren of rimpels op het gezicht die men ontwikkelt. Inwendig, als iemands lichaam ouder wordt, verliezen alle vitale organen een zekere mate van hun functionaliteit. Veroudering brengt veranderingen met zich mee in elke cel, elk weefsel, en elk orgaan. Op zijn beurt, heeft het een negatieve invloed op alle systemen in het lichaam en hun vermogen om goed te functioneren.

Weerstandstraining en het omkeren van veroudering, iemand die gewichten oppakt

Het geheim van vitaal ouder worden ligt in het ontwikkelen van meer kracht. Het antwoord ligt in het regelmatig investeren in weerstandstraining. Weerstandstraining staat erom bekend dat het helpt bij het omkeren van veroudering! Het potentieel van krachttraining ligt in het het vermogen van de mens om meer prominente en krachtigere spiervezels te verjongen en opnieuw op te bouwen. krachtige spiervezels, bekend als type II of snelle spiertakt. Het fantastische is dat dit potentieel kan worden ontketend in een korte training van ongeveer 20 minuten, zelfs als het onregelmatig wordt gedaan, bijvoorbeeld een of twee keer per week. Het grootste voordeel is dat het rekening houdt met de veiligheid door het mogelijk is krachttraining aangepaste niveaus gedaan kan worden - een belangrijke benadering wanneer men trainingen voor ouderen overweegt.

Bij oudere mensen vermindert weerstandstraining oxidatieve stress indicatoren en verhoogt het de antioxidant enzymactiviteit. Melov en collega's onderzochten of weerstandstraining enkele van de gen expressies beïnvloedt die geassocieerd worden met spierveroudering, en zo het verouderingsproces omkeert. Vele onderzoeken en peer-reviewed studies leveren solide en statistisch significant bewijs dat krachttraining bij oudere volwassenen gunstig is voor anti-veroudering. Bovendien draagt dergelijke krachttraining in grote mate bij tot de verbetering van de spierkracht en de fysieke functie. Hier zijn 7 dingen die men moet weten over de relatie tussen Weerstand Training en het terugdringen van veroudering.

1. Veroudering omkeren is een complex proces:

Veroudering verschilt van persoon tot persoon. Hoewel er veel theorieën bestaan over de factoren die veroudering beïnvloeden, zijn enkele veelvoorkomende: het metabolisme van het lichaam, blootstelling aan schadelijke UV-stralen, genetische code, bijproducten van de voeding en medicatie. Het heeft verschillende effecten op het lichaam. Gewoonlijk gaat veroudering bij de mens gepaard met spierverlies en een tekort aan spierkracht. Soms leidt dit tot stoornissen in de dagelijkse activiteiten. Deze veranderingen beginnen meestal op de leeftijd van 40 jaar en verergeren geleidelijk met het ouder worden, zowel bij mannen als bij vrouwen. Echter, ongeacht de reden achter veroudering, is het bevestigd dat oefeningen, met name weerstandstraining, een grote rol spelen bij het omkeren van veroudering.

2. Weerstandstraining beïnvloedt Sarcopenie

Sarcopenie staat bekend als het leeftijdsgebonden verlies van spiermassa, kracht en spierfunctie. Zelfs hoewel het een natuurlijk proces is, wordt geschat dat 7% van de volwassenen ouder dan 70 en 20% van de volwassenen boven de 80 jaar lijdt aan deze zeer pijnlijke aandoening. Zoals beschreven door Simon Melov's onderzoek over dit over dit onderwerp, gepubliceerd in 2007, kost Sarcopenia de gezondheidszorg van de Verenigde Staten meer dan 18 miljard dollar per jaar! Er zijn meerdere factoren die verband houden met spierveroudering. Dit omvat theorieën en onderzoek die suggereren dat het gerelateerd is aan oxidatieve stress, wat een conditie is waarbij het niveau van antioxidanten lager is dan normaal. Andere redenen zijn het afsterven van cellen, lichaamsontsteking, hormonale ontregeling, inactiviteit, schommelingen in de eiwitomloop. Een andere reden die cellulair is, is mitochondriaal waarin de ATP energiefabriek in cellen disfunctioneert.

oudere vrouw die weerstandstraining tegen het verouderen doet

3. Weerstandstraining verhoogt de botdichtheid

Deze aandoening wordt ook wel DOMS of delayed onset muscle soreness genoemd. Op een micro-niveau, verwacht elke deelnemer een ommekeer in veroudering na een goede en stevige training. Hoewel weerstand anti-veroudering training pijn veroorzaakt, maakt het de botten sterker en dichter. Wanneer men aan weerstandstraining doet, zet het de botten onder druk door de bewegingen en krachtpatronen. Dit leidt ertoe dat botvormende cellen aan het werk gaan. Echter, de pijn moet niet verward worden verward worden met pijn in het lichaam. Misschien is het tijd om de klakkeloze navolging van de popcultuur referentie - "No pain, no gain" los te laten. Het is zeker geen een duurzame benadering van anti veroudering.

4. Weerstandstraining zorgt voor een betere balans en functionaliteit

Behalve bij te dragen aan een beter uitgebalanceerd lichaam, biedt krachttraining ook functionaliteit verbetering. Stevige spieren dragen bij aan een betere dagelijkse functie, waardoor veroudering langer duurt. Dagelijkse activiteiten, zoals zitten zitten, lopen, iets van een hoogte pakken, tot zelfs het aantrekken van schoenen, vereisen evenwicht, flexibiliteit en kracht. Voor ouderen betekenen deze activiteiten direct een verhoogd risico op vallen of andere catastrofale blessures, maar met een lager sterftecijfer. Anti-aging training verbetert ook de lichaam samenstelling. Terwijl het menselijk lichaam spiermassa begint te verliezen als men de leeftijd van 30 jaar overschrijdt, versnelt dit proces na verloop van tijd als er er niets aan wordt gedaan. Hoewel veroudering en inactiviteit meestal de schuldige zijn, is het gebrek aan diepere en meer betekenisvolle spiervezels verantwoordelijk voor hoe we ons voelen.

 

 

5. Weerstandstraining verbetert de spiermassa

De meest voorkomende correlatie met veroudering is het verlies van spieren en kracht. Dit heeft gevolgen voor het metabolisme, de botten en de geestelijke scherpte. Na de leeftijd van 30 verliest men ongeveer zes pond spiermassa per decennium. Een grotere spiermassa wordt in verband gebracht met een lagere mortaliteit bij mannen, een snellere stofwisseling en een verbeterde cognitieve functie. Meer spieren betekent meer kracht, een beter evenwicht en een verhoogd metabolisme. Uit één onderzoek bleek dat oudere volwassenen hun spiermassa en spierkracht met 30% verbeterden. Deze wetenschappelijke bevindingen wijzen erop dat weerstandstraining gebruikt kan worden in de strijd tegen zwaarlijvigheid en aan zwaarlijvigheid gerelateerde aandoeningen. Hieronder vallen diabetes, hartaandoeningen, beroertes, hoge bloeddruk en kanker. In feite is het behoud van spiermassa essentieel om de kans op obesitas te verkleinen, vooral als we ouder worden.

6. Krachttraining is effectiever dan cardio voor anti-veroudering

Weerstandstraining en van op kracht gebaseerde type II spiervezels zijn effectiever dan cardio, uithoudingsvermogen en aerobics voor vetverlies en gewichtsbeheersing. Krachttraining verandert de lichaamscellen in kleine vetverbrandingsmachines. Een baanbrekende studie heeft aangetoond dat, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. niet in verband wordt gebracht met versnelde veroudering als die training expliciet bestaat uit gewichtheffen met volledige weerstand zoals de deadlift en de squat. Deze strategie kan zelfs telomeerlengte verhogen, wat betekent dat hoe zwaarder de belasting is van de spieren, hoe langer de telomeren zullen worden.

7. Krachttraining beïnvloedt anti-veroudering op genetisch niveau

Krachttraining wordt in verband gebracht met het vertragen en omkeren van veroudering op cellulair en genetisch niveau. Dit leidt tot een toename van energie, helpt bij het omkeren van veroudering, verbetert de insulineresistentie, vermindert sterfte en verbetert de hersenfunctie. De studie stelde vast dat oudere volwassenen die minstens twee keer per week aan krachttraining deden, 46% minder kans hadden om te overlijden. Ze hadden ook 41% minder kans op een hartstilstand en 19% minder kans op overlijden aan kanker.

Krachttraining maakt het menselijk lichaam efficiënter: een 20 minuten training kan net zo goed zijn als een 40 minuten durende training! Samengestelde bewegingen, die meer dan één oefening omvatten, geven je twee keer zoveel voordeel in de helft van de tijd. Daarom moet men goed onderzoek doen om een krachttraining te vinden die bij hen past. Wanneer het twee of drie twee of drie keer per week wordt gedaan, zal iemands lichaam na verloop van tijd op opmerkelijke wijze veranderen. Niet alleen dat, maar het zal ook gunstig zijn bij het helpen om veroudering om te keren. Op de lange termijn zal het de kwaliteit van leven drastisch verbeteren, zoals blijkt uit het geval van oudere volwassenen die deelnemen aan een regelmatige weerstand trainingsroutine zien vaak verbeteringen in hun psychosociale welzijn.

Referenties


1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC1866181/