Je biologische leeftijd berekenen en die informatie goed gebruiken

Onze verjaardagen bepalen onze leeftijd. Of dat dachten we toch.Als u denkt dat onze kalenderleeftijd onze 'ware' leeftijd bepaalt, dan hebt u het mis. Hoewel we deze chronologische leeftijd beschouwen als onze werkelijke leeftijd, zien we vaak over het hoofd dat sommige mensen met een geregistreerde leeftijd van 50 jaar even fit kunnen zijn als 30 jaar oud. Aan de andere kant, dat sommigen misschien 35 jaar oud zijn volgens de chronologie, zou hun gezondheid anders kunnen suggereren. Zij kunnen 60 jaar oud zijn volgens hun biologische leeftijd. Om de werkelijke gezondheidstoestand van een persoon te kennen, moeten we bepalen hoe we de biologische leeftijd berekenen.

Hoe bereken je je biologische leeftijd, en hoe gebruik je deze informatie juist

Stel dat u geïnteresseerd bent in het vertragen van de effecten van veroudering. Dan wordt het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen chronologische leeftijd en je biologische leeftijd. Chronologische leeftijd is het aantal jaren dat u al leeft. Aan de andere kant is biologische leeftijd hoe oud de cellen lijken te zijn op basis van hun huidige conditie. Terwijl de chronologische leeftijd onomkeerbaar is en niet afhangt van levensgewoonten, varieert de biologische leeftijd afhankelijk van iemands levensstijl. Afhankelijk van genetica en levensgewoonten kan iemands biologische leeftijd hoger of lager zijn dan de chronologische. Mensen met een jongere biologische leeftijd dan hun chronologische leeftijd lopen een lager risico op leeftijdsgebonden ziekten en sterfte. Interessant is dat de biologische leeftijd kan worden verbeterd met zo weinig als veranderingen in levensgewoonten.

Werkelijke leeftijd vs. Biologische leeftijd

Met de berekening van iemands biologische leeftijd wordt beoogd de snelheid te meten waarmee het lichaam veroudert. Dit wordt gedaan om te bepalen hoe iemands huidige dieet en levensstijl keuzes van invloed zijn op gezond ouder worden. De biologische leeftijd geeft ook aan hoeveel veroudering en schade er in iemands lichaam is opgetreden gedurende zijn leven. Men kan gerust stellen dat de berekening van de biologische leeftijd een nauwkeurige voorspeller is van iemands gezondheid en levensduur.

Hoewel het een goed idee is om uw biologische leeftijd af te stemmen op uw werkelijke leeftijd, kunt u uw biologische leeftijd zelfs verlagen! Als u dat scenario bereikt, betekent het dat uw lichaam langzamer veroudert dan wat typisch is voor uw leeftijd. In het geval dat iemands biologische leeftijd hoger is dan zijn werkelijke leeftijd, betekent het dat er veel schade is toegebracht aan de cellen van het lichaam. Dan veroudert het lichaam sneller dan iemand van de werkelijke leeftijd.

Wat is epigenetica?

Genetica is de studie van DNA en DNA is een gepersonaliseerde reeks codes die alle cellen in uw lichaam voortbrengt. Epigenetica bestudeert de veranderingen in uw DNA en hoe dit uw lichaam en gezondheid beïnvloedt. Het controleert welke delen van uw DNA-code worden verondersteld te worden in- of uitgeschakeld. Epigenetische veranderingen kunnen door veel dingen worden geactiveerd, waarvan de meeste levensstijlfactoren zijn. Epigenetische veranderingen zijn chemische veranderingen die optreden in de DNA-code die zich in uw cellen bevindt naarmate u ouder wordt. De veranderingen worden methylering genoemd. Verhoogde methylering kan de normale functie van de cel verstoren, zodat de cel zijn werk niet efficiënt kan doen. Deze afname van de efficiëntie die wordt veroorzaakt is de onderliggende reden voor de tekenen van veroudering. Dit is wat we zien - veranderingen in haarkleur, het verschijnen van rimpels, toegenomen gewrichtspijn, enzovoort.

Is Epigenetica belangrijk?

Absoluut. Meer dan 99% van iemands cellulaire DNA is identiek aan dat van ieder ander. Echter, een klein deel van het DNA, dat verschilt van persoon tot persoon, is wat hen uniek maakt. Epigenetica onthult een revolutionair begrip van cellulair DNA en de genetische code. Deze genetische "varianten" kunnen specifieke ziekten identificeren waarvoor men een risico loopt. Het maakt het ook mogelijk om ze te verhelpen, te veranderen of te vermijden. Epigenetica heeft werkelijk de sleutel tot algemene gezondheid en welzijn in handen. De nieuwe ontdekkingen die rond dit onderwerp zijn gedaan zullen ook de weg vrijmaken voor baanbrekende behandelingen en het voorspellen van geneesmiddelen voor de genezing van kanker, Alzheimer, Diabetes en Verslaving. Op dit moment is EpiAge een pionier in het ontwikkelen van de meest geavanceerde biologische leeftijdstest.

Kan ik mijn biologische leeftijd berekenen?

Het antwoord is een volmondig ja. We hebben meer controle over ons eigen veroudering dan we denken. Volgens studies wordt de biologische leeftijd beïnvloed door andere factoren dan alleen genetica. Maar de meest bepalende factoren die gemakkelijk te controleren zijn, zijn dieet, lichaamsbeweging, stressmanagement en slaap.

  1. Dieet: Men ziet dat het mediterrane dieet, behalve dat het heerlijk is, een 30% lagere kans biedt op het krijgen van vasculaire aandoeningen. Dit dieet vermindert oxidatieve stress en ontstekingen dankzij een hoog gehalte aan antioxidanten, zoals omega-3, wat een directe invloed heeft op de telomeerlengte.
  2. Workouts:  Studies bevestigen het gunstige effect van matige lichaamsbeweging (45 minuten, 3 keer per week) om telomeren te beschermen tegen verkorting, vooral bij volwassenen. Bovendien wijzen studies aërobe lichaamsbeweging aan als de beste optie om veroudering tegen te gaan en telomeren te beschermen.
  3. Stress Management: Stress beïnvloedt de telomeerlengte op een eerder negatieve manier. Acute en chronische angst en waargenomen stress en stress management gaan niet samen met cel levensduur. Het wordt gezien bij mensen met psychologische stoornissen geïnduceerd door ontregelde emotionele reacties dat zij een lagere telomeerlengte bezitten. Dit is duidelijk in het geval van depressie.
  4. Slaap: Als je minder dan 8 uur per dag slaapt, dan moet je oppassen. Verschillende studies correleren minder goede slaap met versnelde telomeerverkorting, vooral bij kinderen. Patiënten die gediagnosticeerd zijn met slapeloosheid en ouder zijn dan 70 jaar blijken de kortste telomeren te hebben voor volwassenen.

Biologische leeftijdstest

Als u op zoek bent naar een manier om uw biologische leeftijd te berekenen, ga dan naar een handige en efficiënte Biologische leeftijdstest - van Purovitalis in samenwerking met Epiage. Het werk wordt gedaan in een speciaal lab die via honderden gepubliceerde DNA-methyleringsgegevens veel leeftijdsgerelateerde methyleringsplaatsen hebben ontgonnen. Met de speekselmonsters kunnen ze nauwkeurig je biologische leeftijd voorspellen. De verwerking van het monster duurt ongeveer 4-6 weken vanaf het moment dat je monster in het lab is ontvangen. Klanten krijgen ook een privé PDF met een consult over de complexe informatie over anti-aging.

Hoe werkt de biologische leeftijdstest?

Eerst voert u gegevens in en dan beslist u welke aanbevelingen u wilt opvolgen. U vindt ook advies van de wetenschap door de meest gerenommeerde nationale medische verenigingen wordt gepresenteerd in de vragen sectie. Vervolgens deelt u de gegevens en uw beslissingen via de mobiele applicatie. U kunt de gegevens en de wijzigingen die u aanbrengt zo vaak invoeren als u wilt. Gegevens en uitkomsten van meerdere gebruikers worden continu geanalyseerd met behulp van state-of-the-art machine learning. Bovendien wordt een gepersonaliseerde analyse gegeven met enkele mogelijke routes voor verbetering. Terwijl de wetenschap voortdurend in beweging is, verbetert ons platform dynamisch met de steeds groeiende hoeveelheid gegevens. Maak u klaar om gebruik te maken van uw biologie om op de top van uw mentale spel te blijven en uw vitaliteit en prestaties te optimaliseren terwijl u uw biologische leeftijd verbetert.