GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Beste oefeningen voor longevity – De wetenschappelijk onderbouwde gids

Beste oefeningen voor longevity - De wetenschappelijk onderbouwde gids

Hoe blijft u fit en actief? Is uw trainingsplan zo nuttig als het zou kunnen zijn, of bent u gewoon aan het spinnen? Alle lichaamsbeweging is goed, maar bepaalde oefeningen zijn beter voor longevity dan andere. Als u lang en gezond wilt leven, wilt u zich richten op activiteiten die u helpen kracht op te bouwen, uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en u helpen met uw mobiliteit en stabiliteit. Wij bespreken hier een paar van de beste oefeningen voor longevity die precies dat doen. Lees verder voor meer informatie.

Top 9 beste oefeningen voor longevity

Wandelen is een van de beste oefeningen voor longevity

Het zal u misschien verbazen dat wandelen op de lijst van beste oefeningen voor longevity staat(wat betekend longevity?), maar het is eigenlijk een van de beste dingen die u voor uw lichaam kunt doen. Het heeft weinig impact, u kunt het overal doen en het is voor de meeste mensen te doen.

Hoewel sommige mensen zeggen dat u 10.000 stappen per dag moet zetten voor een optimale gezondheid, is dit een willekeurig getal. Het is een goed doel om te hebben, maar het werkelijke “beste” aantal stappen dat u per dag zou moeten zetten, hangt af van uw lichaam en uw doelen. Aan het eind van de dag, als u al loopt, doet u goed werk.

Als het mooi weer is, loopt u het liefst buiten. Op die manier kunt u ook profiteren van de lichamelijke en geestelijke gezondheidsvoordelen van zonlicht en frisse lucht. Als dat niet mogelijk is, is wandelen op een loopband of een loopkussen bijna net zo goed, en u kunt het doen terwijl u werkt, televisie kijkt of een boek leest.

Zelfs het CDC beveelt wandelen aan als een belangrijk onderdeel van uw wekelijkse routine. Het is misschien niet intensief, maar het is nog steeds heilzaam.

Fietsen

Fietsen is nog zo’n fantastische longevity oefening, die u zowel buiten (op een traditionele fiets) als binnen op een stationaire fiets kunt doen. Hoewel het altijd ideaal is om tijd buiten door te brengen zodat u kunt profiteren van zonlicht en frisse lucht, is binnen fietsen veel beter dan helemaal niet fietsen, en voor veel mensen zijn stationaire fietsen toegankelijker.

Fietsen is fantastisch voor uw cardiovasculaire gezondheid. Het kan ook fantastisch zijn voor uw benen. U zult merken dat uw beenspieren steviger en sterker worden als u een tijdje fietst.

Fietsen is ook goed voor mensen die last hebben van gewrichtspijn. Het is een cardio-oefening (als u ervoor kiest om op een hoger tempo te fietsen) die niet te veel druk op de knieën legt zoals hardlopen of joggen. Als u buiten fietst, zorg er dan voor dat u een helm draagt zodat u veilig blijft.

Squats

Krachttraining is fantastisch voor uw lichaam. Het helpt u niet alleen om spieren op te bouwen, zodat u sterker en capabeler wordt, maar het kan ook uw evenwicht verbeteren en uw botten gezonder maken. Als u uw spiermassa vergroot, verbetert u ook uw metabolisme. De voordelen van krachttraining zijn bijna niet te tellen. Iedereen zou krachttraining in zijn of haar wekelijkse trainingsroutine moeten opnemen.

Een eenvoudige squat is een van de beste krachtoefeningen voor longevity. Of u nu een eenvoudige squat doet zonder extra gewicht of zwaar tilt, u verbetert uw fysieke kracht.

Beginnen met een squat op lichaamsgewicht is het beste voor de meeste mensen, maar als u kunt, probeer dan gewicht toe te voegen. U kunt boeken of potten vasthouden, een zware rugzak op uw rug houden, of echte halters of een halter gebruiken.

Door gewicht toe te voegen aan uw squats wordt u niet “volumineus” tenzij u specifiek voor massa traint (in de meeste gevallen), maar het maakt u wel sterk en vaardig. Zorg er alleen voor dat u uw trainingen alleen aanpast aan uw eigen mogelijkheden. Overdrijf het niet, anders riskeert u blessures.

On of the best exercise for longevity is swimming

Zwemmen

Het is algemeen bekend dat zwemmen een van de beste oefeningen is om lang mee te gaan. Het is een training voor het hele lichaam, en het is goed voor uw cardiovasculaire gezondheid. Het zet ook geen enkele druk op uw gewrichten.

Als u uw lichaam door water beweegt, is dat uitdagender dan door de lucht (maar zwemmen voelt misschien niet zo uitdagend als u het doet). Als u onder water zwemt, traint u ook uw longen om efficiënter te worden. Dit is fantastisch voor uw ademhaling en cardiovasculaire gezondheid op de lange termijn.

Zwemmen hoeft niet intensief te zijn om effectief te zijn. U kunt “aquarobics” doen, watertrappelen of langzaam en ontspannen baantjes trekken in het zwembad en u doet nog steeds iets goeds voor uw lichaam. Een van de grootste voordelen van zwemmen is dat het niet zo uitdagend aanvoelt als het is, dus u kunt veel plezier hebben terwijl u toch een fantastische workout krijgt.

Geladen dragen

Loaded carries stellen u in staat om te trainen zoals uw voorouders dat deden. Er zijn een heleboel verschillende oefeningen die technisch gezien in aanmerking komen als loaded carries, dus ze passen allemaal in deze categorie. Of u nu een zware rugzak draagt, wandelende goblet squats doet met een zware halter, of zelfs gewoon iets zwaars meeneemt tijdens een wandeling, het telt!

Dit is een geweldige manier om functionele kracht en stabiliteit op te bouwen. Dat betekent dat deze oefening u niet alleen helpt tijdens het trainen in de sportschool. Het maakt u sterker en bekwamer in uw dagelijks leven.

 

Van zitten naar staan

Dit lijkt misschien eenvoudig, maar het kan eigenlijk ongelooflijk nuttig zijn. Het is een van de beste oefeningen voor longevity, en u hebt er geen speciale uitrusting voor nodig. U hoeft niet eens een hoog fitnessniveau te hebben om het effectief te kunnen doen.

Ga op een lage stoel zitten en sta op. Herhaal dit totdat u zich moe begint te voelen. Dit is vooral nuttig voor oudere volwassenen die moeite hebben om vanuit een zittende positie op te staan. Hoe meer u eraan werkt, hoe beter u zult worden.

Als u een extra uitdaging wilt, begin dan vanuit een lagere zitpositie of houd iets zwaars vast als u gaat staan. Dit zal de intensiteit verhogen en u kunt zelfs een lichte brandwond voelen (op een goede manier, natuurlijk).

Deadlifts

Deadlifts zijn fantastische oefeningen voor longevity, zolang u ze met een goede vorm uitvoert. Als deadliften nieuw voor u is, raden wij u aan een paar video’s te bekijken of een trainer de beweging aan u te laten uitleggen. Dit zal u helpen uw rug te beschermen en de juiste spieren aan te spreken tijdens de oefening. Sommige deadlifts richten zich op de bilspieren en andere op de dijen, dus door het juiste type te kiezen, kunt u uw resultaten (enigszins) controleren.

Deadlifts zijn fantastisch voor de benen, maar ze zijn ook goed voor uw schouders, uw core en uw rug (zolang u ze veilig uitvoert). Het zijn oefeningen voor het hele lichaam. U kunt deadlifts doen met halters of een halterstang, of zelfs met een valstang als u die bij de hand hebt.

yoga is another exercise that is great for longevity

Longevity oefening – Yoga

Yoga is niet één specifieke oefening op zich, maar eerder een verzameling bewegingen en houdingen. Yoga is geen oefening met een hoge intensiteit, maar vereist wel een behoorlijke hoeveelheid kracht, flexibiliteit en beweeglijkheid. Bepaalde soorten yoga, zoals vinyasa yoga, kunnen ook een cardio-uitdaging zijn.

Er zijn yogaroutines voor mensen met mobiliteitsproblemen en het is gemakkelijk voor de gewrichten, waardoor dit nog een toegankelijke oefening is voor longevity. Naast de voor de hand liggende fysieke voordelen, heeft het ook mentale voordelen. Yoga stimuleert mindfulness en een goede focus op uw ademhaling. U kunt uw geestelijke gezondheid verbeteren door consequent yoga te doen, terwijl u ook sterker en flexibeler wordt.

Clean en press

Clean and presses (of andere soortgelijke oefenvariaties) zijn een oefening voor het hele lichaam. U begint met een halter (voor een enkelzijdige variatie) of een barbell op de grond. U pakt de halter vast en terwijl u in een squatpositie gaat zitten, brengt u de halter omhoog tot ongeveer waar uw schouders zich bevinden. Vervolgens duwt u uit de squat en tilt u het gewicht naar boven, waarbij u uw benen gebruikt om te duwen in plaats van uw armen.

Zolang u de juiste vorm gebruikt, is deze oefening fantastisch voor stabiliteit en kracht, en hoewel uw benen het meeste werk doen, is het ook uitstekend voor uw core en schouders.

Dit vindt u misschien ook leuk: De complete gids voeding voor longevity

Elke oefening die u leuk vindt

Uiteindelijk is de beste oefening voor longevity elke oefening die u leuk vindt. Het is de oefening die u dag na dag, week na week kunt blijven doen. Natuurlijk kan die oefening veranderen, en het kan zijn dat u een paar verschillende oefeningen doet wanneer u zich verveelt. Dat is niet erg.

Zolang u beweegt en cardio en krachttraining met elkaar in evenwicht brengt (met ook een beetje flexibiliteit erbij), doet u iets goeds voor uw lichaam. De technische “beste” oefening zal u niet helpen als u niet de drive hebt om het vol te houden.

Wat is uw favoriete oefening voor longevity?

Hoe blijft u graag actief? Als u nog steeds bezig bent met het opbouwen van een goede oefenroutine voor longevity, overweeg dan om een paar van onze favoriete oefeningen toe te voegen. Word sterker en gezonder zodat u lang, gelukkig en gezond kunt leven.

Als u altijd op zoek bent naar manieren om gezond en jong te blijven, vergeet dan niet om onze wetenschappelijk onderbouwde producten voor longevity te bekijken.

Klik hier voor de 11 beste hacks voor longevity.

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro