GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

Anti-verouderingsvitaminen: De volledige lijst

Anti-Aging Vitamins - Vitamin C

Veroudering is een proces dat de meeste mensen graag zouden willen vertragen. Maar hoewel veroudering onvermijdelijk is, is het verlengen van de levensduur en het vertragen van het verouderingsproces al heel lang het middelpunt van wetenschappelijk onderzoek. Wat er gebeurt is dat ontstekingen op een laag niveau oxidatieve stress in het lichaam veroorzaken, wat tot veel chronische aandoeningen leidt. De meest effectieve antiverouderingsvitaminen en -supplementen werken om de schade tegen te gaan die door deze oxidatieve stress wordt veroorzaakt.

Hoewel wetenschappers vele stoffen met antiverouderingseigenschappen hebben geïdentificeerd, volgt hier een uitputtende lijst van die vitamines die als supplementen kunnen worden ingenomen en die het verouderingsproces kunnen helpen vertragen en leeftijdsgerelateerde ziekten kunnen helpen voorkomen.

De lijst met anti-verouderingsvitaminen:

Vitamine C

Vitamine C is een betrouwbare bron om het immuunsysteem te stimuleren door nieuwe cellen aan te maken. In de huid beschermt het doseren van Vitamine C tegen oxidatieve stress. Afgezien van megadosering van Vitamine C, beschermt de vitamine zelfs tegen vroegtijdige veroudering. Dat maakt het een krachtige antioxidant.

Vitamine C kan ook gebruikt worden als een oplichter om “levervlekken” en donkere vlekken rond de ogen aan te pakken, wat ook tekenen van veroudering zijn.Hoewel Vitamine C in voedsel gevonden kan worden of in supplementvorm ingenomen kan worden, is de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voor een volwassene 2.000 mg. Voor tieners is dat 1.800 mg en voor kinderen tussen de 400 en 1.200 mg per dag.

Echter, de consumptie van buitensporige hoeveelheden, ook wel bekend als megadosering van Vitamine C. Studies hebben aangetoond dat de opname van Vitamine C afneemt tot minder dan 50% bij inname van hoeveelheden van meer dan 1000 mg. Het kan bijwerkingen veroorzaken, waaronder overgeven, hoofdpijn, brandend maagzuur, slapeloosheid, misselijkheid en diarree. In sommige gevallen overbelast het mensen met hemochromatose, een erfelijke aandoening die een teveel aan ijzer in het bloed veroorzaakt. Hoewel Vitamine C een essentiële voedingsstof is, wordt megadosering van Vitamine C nooit aangeraden.

Woman in sun getting

Vitamine D

Een van de populairdere anti-verouderingsvitaminen staat bekend als een cruciale vitamine voor sporters. Vitamine D-tekort is een directe oorzaak van veroudering, zoals cognitieve achteruitgang, depressie, osteoporose, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes type 2 en kanker, dus het is cruciaal om te zorgen voor voldoende consumptie.

Vitamine D is niet alleen een belangrijke vitamine om veroudering tegen te gaan, het helpt ook de gezondheid van de botten te verbeteren en calcium aan te vullen. Het vergroot ook de spiermassa en -kracht, het aantal spiervezels dat gebruikt wordt voor korte uitbarstingen van snelheid en kracht, reguleert het immuunsysteem en beschermt het immuunsysteem tegen bepaalde ziekten. Vitamine D speelt zelfs een cruciale rol bij de ontwikkeling van de hersenen en cognitieve prestaties, waarbij verschillende vitamine D-receptoren zijn geïdentificeerd in hersengebieden die cognitie en stemming beïnvloeden.

Eén manier waarop u uw Vitamine D-waarden kunt bijhouden is door uw bloedwaarden te controleren. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 600 IE, en als u daaronder zit, is er sprake van een Vitamine D-tekort.

Almonds contain Vitamin E

Vitamine E

Net als Vitamine D & K is Vitamine E een vetoplosbare vitamine. Vitamine E is een andere belangrijke antioxidant omdat het de celmembranen beschermt en schade aan de bijbehorende enzymen voorkomt. Vitamine E beschermt tegen het verknopen van collageen en stopt de oxidatie van lipiden die verband houden met veroudering en de huid, waardoor anti-veroudering wordt bevorderd. Het is essentieel voor de behandeling van rimpels, pigmentvlekken en de elasticiteit van de huid. Aangezien Vitamine E echter toxische niveaus in het lichaam kan bereiken als het niet wordt gecontroleerd, moeten deze vetoplosbare vitamines nauwlettend in de gaten worden gehouden. Plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, granen, haver, noten en zuivelproducten zijn enkele natuurlijke bronnen van vitamine E.

Purovitalis NMN Sublingual Powder on of the best anti-aging vitamins

NMN of Nicotinamide Mononucleotide

NAD of nicotinamide adenine dinucleotide is een verbinding die in elke cel in uw lichaam voorkomt. Het is betrokken bij veel kritieke processen, waaronder energiemetabolisme, DNA-herstel en genexpressie. De voorlopers van (NAD ) zijn nicotinamide riboside (NR) en nicotinamide mononucleotide (NMN). De NAD-niveaus dalen met de leeftijd, wat gepaard gaat met een versnelde lichamelijke achteruitgang. NMN kan echter rechtstreeks aan cellen worden toegevoegd zonder omgezet te worden in NAD.

De keuze om NMN en NAD aan te vullen biedt een directere manier om de celstofwisseling te bevorderen. Het is een snellere manier om veroudering tegen te gaan. Daarnaast verbetert nicotinamide mononucleotide ook de insulineactiviteit en -productie, wat resulteert in extra metabolische voordelen. In het bijzonder kunnen NMN-supplementen helpen bij het verlichten van metabolische aandoeningen zoals diabetes, leververvetting en obesitas en zo de levensduur verlengen.

Resveratrol

Resveratrol is een polyfenol in druiven, bessen en pinda’s en staat bekend als de “rode wijn” chemische stof. Sirtuïnes zijn eiwitten die cellen gezond houden, en het Sirt1-gen (sirtuin1) regelt de levensduur van cellen. Resveratrol activeert deze specifieke genen, sirtuïnes genaamd, die in wetenschappelijke studies de levensduur van fruitvliegen en gisten hebben verlengd .

Met de gunstige effecten van calorierestrictie helpt resveratrol diabetes en hartaandoeningen te voorkomen door een langere levensduur van cellen te bevorderen. De meeste resveratrolsupplementen zijn afkomstig van polygonum cuspidatum, een reuzenknoopkruid dat voornamelijk in China en Japan groeit, dus de aanbevolen dosis voor consumptie ligt tussen 100 mg en 1 gram per dag.

Resveratrol is an anti-aging vitamin found in grapes

Quercetine

Quercetine, de meest voorkomende flavonoïde in de voeding, komt expliciet voor in appels, uien, broccoli, citrusvruchten, tomaten, broccoli en asperges. Het wordt in verband gebracht met anti-verouderingseigenschappen en verlaagt hoge bloeddruk en cholesterol.

Quercetine helpt de werking van vrije radicalen en celveroudering te verminderen. Deze unieke flavonoïde werkt als een echte natuurlijke anti-verouderingsstof, met name in de strijd tegen vroegtijdige huidveroudering, waaronder het verschijnen van rimpels, vlekken en verslapping.

Het staat bekend om zijn ontstekingsremmende en immuunbeschermende werking en helpt de schade van zonnestraling op de huid te verminderen. Dat is een van de eerste oorzaken van het verschijnen van vlekken, tekenen en rimpels.

Fisetin

Fisetin is een flavonoïde die in verschillende vruchten en groenten voorkomt, waaronder aardbeien, appels, druiven en uien, en is de krachtigste senolytische verbinding. Senolytica bevorderen anti-veroudering en Fisetin, een plantenextract, is hier een uitstekende bron van.

Fisetin kan degeneratieve verouderingsprocessen tientallen jaren vertragen met zijn eigen unieke biologische eigenschappen. Het helpt zelfs beschermen tegen kanker, diabetes type II en obesitas en in onderzoek bij mensen om de resultaten bij slachtoffers van een beroerte te verbeteren. Door kwaadaardige veranderingen in cellen te helpen voorkomen, ruimt Fisetin disfunctionele senescente cellen op en laat het gezonde cellen gedijen.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur, een krachtige vochtinbrenger, staat erom bekend dat het uw huid stralend en gehydrateerd houdt. In onze jeugd houdt onze huid water vast en brengt het vocht in balans. Naarmate we ouder worden, verliezen we dit vermogen. Dit resulteert in een zichtbaar verlies van stevigheid, soepelheid en een minder vol en soepel uiterlijk.

Hyaluronzuur heeft ook krachtige anti-verouderingseigenschappen. Het wordt gebruikt als een natuurlijk alternatief voor synthetische fillers. De vochtbindende eigenschap van hyaluronzuur is belangrijk voor huidveroudering. Het is een natuurlijk ingrediënt dat door het lichaam wordt aangemaakt en overal in het lichaam te vinden is. Het is ook een enorm effectieve antioxidant door de vrije radicalen in de huidcellen te beheren en ze te beschermen tegen schade.

Curcumine

Van dit element is nu bekend dat het krachtige anti-verouderingseigenschappen bezit. Zijn krachtige antioxidantpotentieel helpt celveroudering te vertragen en bevordert een lang leven. Het is overvloedig aanwezig in kurkuma, een oude Indiase specerij die curry zijn gele kleur geeft. Door curcuminesupplementen in te nemen en kurkuma in voedselrecepten te verwerken, kunt u uw curcumineninname verhogen. Door dagelijks supplementen van 1 gram met een hoog gehalte aan curcumine in te nemen, kunt u ook afscheid nemen van artritis en botverlies.

Elke vitamine is een goede vitamine als u zich er goed, gezond en energiek door voelt. Een goede test is om uw energieniveaus over een periode van 3-6 maanden te controleren. Curcumine, vitamine C, vitamine D, nicotinamide mononucleotide en resveratrol zijn slechts enkele van de supplementen waarvan is aangetoond dat ze anti-verouderingseffecten hebben en het verouderingsproces helpen vertragen. Het is echter altijd belangrijk om te begrijpen dat supplementen kunnen helpen, maar dat de beste manier om een lang leven te bevorderen een voedzaam dieet, regelmatige lichaamsbeweging en minder stress is.

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering tegen te gaan
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro