GRATIS VERZENDING | Bij bestellingen boven €35

6 goede voornemens voor gezondheid en longevity 2024

Personen die hun dag beginnen met hardlopen in de bergen, frisse lucht en een hogere hartslag omarmen voor meer welzijn in 2024. Een van de goede voornemens voor gezondheid.

2024 komt steeds dichterbij! Het is een nieuw jaar, een nieuwe start, en de perfecte tijd om ons te richten op onszelf en onze gezondheid. Laten we het dan eens hebben over voornemens voor gezondheid en Longevity. Deze gaan niet alleen over het gebruikelijke afvallen of lid worden van een sportschool, maar over diepgaande, betekenisvolle veranderingen die ons leven echt kunnen veranderen. Uw reis naar een lang en gezond leven begint bij uzelf – uw keuzes, uw gezondheid en uw welzijn. Laten we van 2024 het jaar maken waarin we allemaal een belangrijke stap zetten naar een gezonder en gelukkiger leven!

Hoe je aan je voornemens voor 2024 kan houden!

Ook al zijn de voornemens voor gezondheid in het nieuwe jaar in de gedachten van velen, cijfers tonen aan dat we meestal terugvallen in oude gewoontes. Wat is het geheim om vast te houden aan uw voornemens voor gezondheid en longevity bij deze nieuwe start en om succes te behalen? Het is gemakkelijker dan u denkt! Resultaten – vooral als het gaat om een gezondheid en longevity – zijn niet iets wat u ‘s nachts kunt bereiken. Alle keuzes en stappen die u maakt voor een gezonder en vitaler leven zijn het resultaat van geduld en toewijding. Begin met kleine veranderingen die aangepast zijn aan uw lichaam en uw routine, en houd u daaraan. U zult na verloop van tijd merken hoe kleine veranderingen een grote impact kunnen hebben op uw dagelijks leven en welzijn!

 1. Begin klein en geleidelijk: Focus op kleine aanpassingen. Als je meer wilt bewegen, start dan met een paar minuten per dag. Kleine gewoontes zijn makkelijker vol te houden en kunnen na een tijdje grote veranderingen teweegbrengen.
 2. Maak het duidelijk en aantrekkelijk: Zorg dat je omgeving je nieuwe gewoontes ondersteunt. Als je meer wilt lezen, leg dan een boek op je nachtkastje. Door gewoontes leuk te maken, ga je ze met positieve gevoelens associëren.
 3. Richt je op systemen, niet op doelen: Concentreer je op het proces, niet alleen op het einddoel. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, focus dan op het ontwikkelen van een gezond eetpatroon in plaats van fixeren op de weegschaal.
 4. Gebruik Habit Stacking: Koppel een nieuwe gewoonte aan iets wat je al doet. Als je dankbaarheid wilt oefenen, doe dat dan meteen na het tandenpoetsen in de ochtend. Zo’n koppeling maakt het makkelijker om de nieuwe gewoonte te onthouden en vol te houden.
 5. Houd je voortgang bij en blijf consequent: Koppel een nieuwe gewoonte aan iets wat je al doet. Als je dankbaarheid wilt oefenen, doe dat dan meteen na het tandenpoetsen in de ochtend. Zo’n koppeling maakt het makkelijker om de nieuwe gewoonte te onthouden en vol te houden.

Als je deze strategieën zorgvuldig toepast, kun je je kansen aanzienlijk vergroten om je voornemens voor gezondheid vol te houden en ze om te zetten in blijvende gewoonten.

Person starting their day with a ice batch in nature, embracing the cold exposure therapy for her new year's longevity resolution 2024.

6 goede voornemens voor gezondheid en longevity om mee te beginnen

1. Stel jezelf bloot aan kou

Wat is een betere manier om 2024 te beginnen dan door dit koude seizoen te omarmen? Blootstelling aan kou is een praktijk waarbij je jezelf onderdompelt in koude temperaturen. Voor de beste resultaten moet de temperatuur tussen 45 en 58 graden Fahrenheit of 7 tot 14 graden Celsius zijn. Deze vorm van therapie biedt een reeks lichamelijke en geestelijke gezondheidsvoordelen. Denk aan het ondersteunen van je immuunsysteem, het verbeteren van je stemming, het bevorderen van de bloedsomloop en het verminderen van ontstekingen. Begin met korte, koude douches en verhoog geleidelijk je blootstelling.

2. Eet verstandig: Verminder je calorie-inname

We komen vaak aan omdat we altijd druk zijn. We werken veel, slaan de lunch over voor dagelijkse taken, dus hebben we nauwelijks tijd om rustig te eten. Omdat we altijd haast hebben, merken we niet wanneer we vol zitten en eten we uiteindelijk te veel.

Verstandig eten betekent de tijd nemen om te eten zonder andere dingen te doen, genieten van je eten. Het gaat erom te stoppen met eten als je goed vol zit, niet pas als je overvol bent. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van het voedsel dat je elke dag eet. Kies voor fruit, groenten, magere eiwitten, volle granen en gezonde vetten. Elke maaltijd moet een kans zijn om je lichaam te voorzien van de vitamines, mineralen en voedingsstoffen die je energie verhogen, je humeur verbeteren en je algehele gezondheid bevorderen.

Als je het wilt proberen, is intermittent fasting een krachtig hulpmiddel voor gezondheid met talloze voordelen. Het is meer dan een dieettrend, het is een krachtig hulpmiddel dat een belangrijke rol speelt in je levensreis. Tijdens het vasten begint je lichaam aan een proces genaamd autofagie – het opruimen van beschadigde cellen, waardoor ruimte vrijkomt voor regeneratie. Integreer een gezonde intermitterende vastenkuur met Spermidine, ontworpen om autofagie te ondersteunen en celvernieuwing te bevorderen.

3. Regelmatig bewegen

Bewegen is superbelangrijk om gezond te blijven. Het gaat niet alleen om afvallen of op gewicht blijven, maar ook om je hart gezond te houden, het risico op hartziekten en diabetes te verminderen, je gelukkiger te voelen en longevity. De Centers for Disease Control and Prevention adviseren minstens 150 minuten matige aerobe activiteit per week. Zoek iets wat je leuk vindt, zoals yoga, hardlopen of gewichtheffen. Beweging moet iets zijn waar je naar uitkijkt, iets dat je goed laat voelen over jezelf en helpt om de dagelijkse stress te verlichten.

Lees meer over de beste oefeningen voor longevity.

4. Blijf de hele dag water drinken

Water is de meest essentiële voedingsstof voor het leven, maar we vergeten het vaak. Genoeg water drinken is superbelangrijk, maar soms schiet het erbij in. Wist je dat een onderzoek van de Universiteit van Illinois aantoont dat het drinken van 1-3 extra glazen water per dag kan helpen om tot 200 calorieën minder te consumeren? Bovendien houdt gehydrateerd blijven je huid jong en gezond en helpt het om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Als we niet genoeg water drinken, kunnen we ons moe voelen en functioneren onze hersenen minder goed. Water is ook belangrijk voor de spijsvertering, om voedingsstoffen op de juiste plaats in ons lichaam te krijgen en zelfs om goed te kunnen ademen. We hebben al vaak gehoord hoe belangrijk water is, maar maak een goede drinkroutine onderdeel van je goede voornemens voor 2024 en zie zelf de veranderingen!

Bestel onze nieuwe milieuvriendelijke stalen waterfles hier.

Individual practicing mindfulness in a serene natural setting, focusing on mental health as part of their 2024 longevity and New Year's resolution

5. Zorg voor je mentale en emotionele gezondheid

Op weg naar een gezond en lang leven is het belangrijk om te onthouden dat geestelijke gezondheid net zo belangrijk is als lichamelijke gezondheid. Neem dit jaar het voornemen om voor je mentale en emotionele welzijn te zorgen. In een snel en hectisch leven vergeten we vaak te luisteren naar ons lichaam en onze geest, en te begrijpen wat ze ons proberen te vertellen. Praktijken zoals meditatie, mindfulness en tijd doorbrengen in de natuur kunnen je mentale toestand aanzienlijk verbeteren. Ook het onderhouden van positieve relaties en connecties kan leiden tot een gelukkiger en langer leven.

6. Slaap voldoende

Goed slapen is een van de krachtigste manieren om gezond te blijven. Het geeft je lichaam de juiste rust om daarna de energie te hebben die je nodig hebt. Het ideale aantal slaapuren voor een volwassene per nacht is 7 tot 9 uur. Goed slapen helpt je hersenen beter te functioneren, maakt je gelukkiger en ondersteunt je lichaam om gezond te blijven en je hartgezondheid te beschermen. Probeer om beter te slapen elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan. Zorg ervoor dat je kamer stil en comfortabel is, en vermijd het kijken op je telefoon of tv vlak voordat je gaat slapen. De juiste hoeveelheid slaap helpt je om je elke dag beter te voelen, dus begin 2024 met een goede nachtrust!

Goede voornemens voor gezondheid Conclusie

Je reis in 2024 naar een langer, gelukkiger leven draait om de zorg voor je lichaam, geest en emoties. Bij Purovitalis zijn we er om je bij elke stap van je reis te ondersteunen en je te herinneren dat een langer en gezonder leven alles te maken heeft met het maken van goede keuzes nu, voor een gelukkiger en gezonder jij. Laten we van 2024 een jaar maken waarin we ons allemaal levendiger en energieker voelen, op de Purovitalis manier!

hoogwaardige supplementen  Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab

Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!

Share:

Picture of Purovitalis News

Purovitalis News

Close

Prof. Dr. Andrea Maier

Prof. Dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“longevity medicine”) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Ze bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar anti-verouderingsbehandelingen. Ze leidt het Center for Healthy Longevity in Singapore.
Waarom gaan we geleidelijk achteruit tijdens ons gemiddelde leven van meer dan 80 jaar? Kunnen we dat proces stoppen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre zouden we dat eigenlijk moeten willen? Maier geeft praktische tips over hoe we onze levensduur kunnen verlengen en tegelijkertijd gezond kunnen blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier het over heeft

 • Gezondheid
 • Veroudering en verjonging
 • Interventies om veroudering tegen te gaan
 • Gerontologie
 • Innovatie in de geneeskunde
 • Geneeskunde

 

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in de geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Ze specialiseerde zich in interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens voor de subspecialisatie Geriatrie. Hier begon haar onderzoek naar veroudering.

Waarom herhaalservice?

Bij het nemen van supplementen is consistentie de sleutel. Het kan een tijdje duren voordat u resultaten ziet, daarom is de herhaalservice kosteneffectief.

*vanaf €35 euro