Een fytochemische stof genaamd resveratrol staat erom bekend dat het vrije radicalen bestrijdt. Voeding die rijk zijn aan resveratrol zijn onder andere druiven, wijn, cacao, pinda’s, pistachenoten en bessen. Hoewel de hoeveelheid resveratrol in elk van deze voedingsmiddelen klein is, kan het geen kwaad om een grote hoeveelheid plantaardig voeding te eten. Hieronder vindt u een lijst met populaire voedingsmiddelen met resveratrol en een inzicht in de andere voordelen die u kunt oogsten.
1.Rode druiven
Rode druiven bevatten de meeste resveratrol. Druiven leveren 50-100 microgram resveratrol per gram. De schil van de vrucht is rijk aan deze antioxidant.
Daarnaast zijn druiven een ongelooflijke bron van vitamine C, K en kalium. De manier waarop de druiven verbouwd worden is belangrijker dan hun kleur of soort als het gaat om de hoeveelheid resveratrol die ze bevatten.
Rode wijn is een geweldige bron van resveratrol omdat het gemaakt wordt met de schillen van rode druiven, terwijl witte wijn gemaakt wordt zonder de schillen. Gezien de schade die alcohol aan ons lichaam toebrengt, is het echter het beste om de consumptie van rode wijn te beperken.
U kunt uw lichaam verwennen met het goede van resveratrol door druiven in hun natuurlijke vorm te consumeren. Voeg ze twee of drie keer per week toe aan salades, smoothies of uw ontbijtgranen en geniet van een verrukkelijk mengsel van gezondheid en smaak.
Het verschil tussen druivenpitextract vs resveratrol
2.Bosbessen
Deze kleine bessen zijn weer een andere bron van resveratrol. Niet alle bosbessen bevatten echter resveratrol. De herkomst en het type bepalen de aan- of afwezigheid van de heilzame plantverbinding. Terwijl highbush bosbessen uit British Columbia geen enkel spoor van resveratrol vertonen, dienen die uit Michigan als bron.
Naast resveratrol hebben bosbessen nog veel meer te bieden. Ze zitten boordevol gezondheidsvoordelen. De aanwezigheid van anthocyanine en bepaalde andere flavonoïden vermindert ontstekingen, voorkomt oxidatieve schade en bevordert de gezondheid van hart en hersenen, naast andere voordelen bij regelmatige consumenten.
3.Pinda’s
Pinda’s nemen een stevige positie in op de lijst van voeding met resveratrol. U kunt deze antioxidant inslaan door pindakaas of rauwe, gekookte of geroosterde pinda’s te eten. Pindakaas en gekookte pinda’s hebben aanzienlijk hogere hoeveelheden resveratrol met concentraties van respectievelijk 0,3-0,12 milligram per gram en 0,04-0,13 milligram per gram.
Daarnaast zijn ze een rijke bron van niacine en vitamine B1, die helpen de hersenen gezond te houden en leeftijdsgerelateerde cognitieve stoornissen te voorkomen. Mangaan en fosfor in pinda’s maken de botten sterker, terwijl vitamine C en E ervoor zorgen dat uw huid gezond en stralend blijft.
4.Veenbessen
Veenbessen zijn weer een andere bron van resveratrol. Hun tartheid kan uw smaakpapillen van streek maken, dus misschien eet u ze liever niet rauw. Veenbessensap bevat ongeveer 1,07 nmol/g resveratrol. U kunt uzelf trakteren op het sap of het koken in elke vorm die u maar wilt.
Veenbessen hebben ook extra voordelen voor de gezondheid. Ze zijn een rijke bron van vezels en beschermen het lichaam tegen hart- en vaatziekten, diabetes en maag- en darmproblemen. De aanwezige vitamine C heeft een antioxiderende werking, voorkomt oxidatieve schade en verbetert de immuniteit van het lichaam. Andere mineralen zoals calcium, magnesium, natrium, kalium en zink werken ook samen voor een goede werking van het lichaam.
5.Pruimen
Pruimen zijn ook rijk aan resveratrol. Volgens onderzoeken bevatten rode pruimen veel grotere hoeveelheden resveratrol dan hun groene tegenhangers. Naast deze heilzame fytochemische stof heeft het nog veel meer voordelen voor de gezondheid.
Ze zijn rijk aan kalium, koper, mangaan en vitamine A, K en C. Pruimen verlichten diarree en worden in verband gebracht met een verlaging van de bloedsuikerspiegel. Daarnaast bevorderen ze ook de bot- en hartgezondheid en hebben ze een sterke ontstekingsremmende werking.
Conclusie
Hiermee zijn we aan het einde gekomen van onze lijst met resveratrol voeding. Hoewel u altijd resveratrol supplementen kunt nemen, is inname via natuurlijke bronnen een gezondere aanpak. Op die manier plukt uw lichaam de vruchten van de fytochemische stof en van andere micro- en macronutriënten in het voedsel.
Klik hier voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan Spermidine.
hoogwaardige supplementen Liposomale technologie Gemaakt in de EU Door derden getest lab
Ervaar het leven ten volle want je verdient het beste! Probeer de supplementen van Purovitalis!